Manchester United Women v Manchester City Women - FA Women's Continental Tyres League Cup

United vant Manchester-derbyet etter marerittstart

Det ble en hyggelig onsdagskveld for Manchester United.

Manchester United vant 2-1 mot Manchester City i ligacupgruppespillet, og overtok med det initiativet i ligacupgruppa (mer om situasjonen i gruppa finner dere nederst).

Ivana Fuso og Ona Batlle scoret målene for United på Leigh Sports Village denne gangen, etter at Vicky Losada hadde sendt bortelaget i føringen.

Marerittstart for United

United hadde gjort betydelige endringer på laget – seks i tallet – og mange av de potensielle matchvinnerne satt på benken.

Det var da mulig å se for seg et scenario hvor de kunne komme inn for å utgjøre forskjellen etter hvert, men laget som startet måtte uansett gjøre sin del av jobben også, og det startet på verst tenkelige vis.

Allerede i kampens andre minutt banket Vicky Losada ballen i mål for City, etter at de lyseblå ble forært ballen på Uniteds banehalvdel.

City var det klart beste laget i starten, og det så ikke spesielt lyst ut.

United slo tilbake

Etter hvert hevet heldigvis United seg mer og mer, og i den andre halvdelen av omgangen var Marc Skinners lag rett og slett det klart beste laget.

Mange av sjansene kom fra dødballer, men så hadde en også situasjoner som den da Kirsty Hanson plutselig driblet seg mellom to City-spillere og fikk skutt (i nettveggen).

Det var uansett på en dødball målet kom.

Et frisparkinnlegg fra dypt i banen ble headet innover mot keeper, som tilsynelatende tok ballen. Plutselig hadde Kirsty Hanson ballen – om det skjedde på ulovlig vis er litt vanskelig å si, men City var ikke fornøyde– og hun slo ballen tilbake til Ivana Fuso som med en god avslutning utlignet for United.

Dette var Fusos andre start for United, og hun har scoret begge gangene. Forhåpentligvis kan hun få en sesong mindre preget av skader.

Begge lag hadde muligheter til å score flere enn ett mål, men lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

1-1: Ivana Fuso feirer 1-1-målet.

Batlle kjempet inn 2-1

United var best i andreomgangen, men uten å skape de helt store sjansene. Alessia Russo, Ella Toone, Leah Galton, Hannah Blundell og Katie Zelem kom etter hvert inn, og City byttet også inn noen av sine beste spillere, men det ble en av de som startet kampen som etter hvert ble utslagsgivende.

I det 82. minutt fikk Russo en kjempesjanse, men skuddet hennes ble reddet av keeper. Keeper klarte ikke å holde ballen, men da Citys Demi Stokes tok ballen, så så det ut til at situasjonen kunne være avverget.

Ona Batlle ville det annerledes.

Hun kjempet til seg ballen fra Stokes, og satte ballen i det lengste hjørnet, og dermed stod det 2-1 til United!

City var farlig frempå på slutten, det ble litt panikk i egen boks for United, men det holdt heldigvis helt inn.

Manchester United Women v Manchester City Women - Barclays FA Women's Super League
BATLLE BY NAME, BATTLE BY NATURE: Ona Batlle takler Lauren hemp. Her fra ligakampen.

Situasjonen i gruppa

Med uavgjort ville Manchester City ha beholdt initiativet i ligacupgruppa (som ellers består av Leicester, Everton og Durham), men nå har United alt i egne hender.

City er ett poeng foran, men United har én kamp mer igjen, og vil gå videre som gruppevinner om det blir seier mot Leicester (hjemme) og Everton (borte) i desember.

Ja, en har til og med råd til at den ene seieren i så fall er på straffekonkurranse (noe som gir to poeng).

Sjansene er altså gode, mens de ville vært heller små om det hadde blitt straffekonkurranse eller tap her.

Manchester United 2–1 (1-1) Manchester City

Leigh Sports Village
FA Women’s League Cup

Mål: 0-1 Vicky Losada (2.), 1-1 Ivana Ferreira Fuso (30.), 2-1 Ona Batlle (82.).

Manchester United: Sophie Baggaley – Ona Batlle, Aoife Mannion, Maria Thorisdottir, Kirsty Smith (Hannah Blundell, 77.) – Lucy Staniforth, Vilde Bøe Risa – Ivana Ferreira Fuso (Leah Galton, 66.), Carrie Jones (Katie Zelem, 77.), Kirsty Hanson (Ella Toone, 66.) – Martha Thomas (Alessia Russo, 52.).
Ubenyttet innbyttere: Mary Earps.

1: Kampen er i gang!

2: MÅL. City tar ledelsen på et langskudd av Vicky Losada etter at United rotet bort ballen på egen banehalvdel. Forferdelig start.

5: City har rett og slett vært klart best her.

11: United litt mer med nå, heldigvis.

22: Det meste foregår på Citys banehalvdel nå, men United har ikke klart å skape noen farlig sjanse ennå. Hanson hadde et ufarlig skudd rett på keeper for noen minutter siden.

24: Litt kaos i City-feltet etter et Staniforth-frisparkinnlegg, men ballen landet ikke helt der den skulle, og bortelaget fikk kontroll.

26: Kirsty Hanson dribler seg finfint forbi to City-forsvarsspillere, men hun er ikke helt i balanse i skuddøyeblikket, og skuddet går i nettveggen.

28: Citys Raso får en mulighet med et løp i bakrom for etter at Smith og/eller Thorisdottir sover litt, men Smith får forstyrret nok til at skuddet går over.

30: MÅL! Ivana Fuso! Her var nok United heldige. Enten er det en enorm keepertabbe, eller så var det en dommerfeil. Det så for meg ut som om Kirsty Hanson sparket ballen ut av føttene på City-keeperen, men kanskje var ballen mer fri enn det så ut som for undertegnede. Uansett endte ballen hos Ivana Fuso i skuddposisjon, og brasilianeren fant nettmaskene med en god avslutning!

35: Pause i spillet nå etter en hodeskade. Martha Thomas satt nede, men reiste seg nå. Kan hun fortsette, tro? Ex-red Alex Greenwood fikk for øvrig et gult kort like før utligningsmålet.

39: United med to farlige innlegg inn i boksen nå, endte med en brukbar heademulighet for Thomas, som er i gang igjen etter smellen hun fikk.

43: Hanson slår farlig inn fra venstre, men City får klarert.

45+1: Det er lagt til to minutter i Leigh.

PAUSE i Leigh.

46: Andre omgang er i gang i Leigh. Hvis stillingen (1-1) holder seg til slutt, så blir det straffekonkurranse. Men United bør nok aller helst vinne uten straffekonkurranse for å gå forbi City i ligacupgruppa.

51: Martha Thomas får behandling på banen igjen.

52: BYTTE: Alessia Russo erstatter Martha Thomas. Russo scoret i 2-2-kampen i ligaen.

57: United har vært det beste laget etter pause. Russo med litt for hard pasning gjennom mot Jones nå. Nesten-sjanse.

58: Gult kort på Thorisdottir. Hanson fikk et gult kort tidligere i omgangen også.

62: City har gjort noen bytter, inn med Caroline Weir og Lauren Hemp (som var veldig god i ligakampen), så da skal City være styrket til den siste halvtimen.

65: Russo med skudd fra 18 meter, men litt for enkelt for keeper selv om det er nokså hardt.

66: DOBBELTBYTTE: Kirsty Hanson og målscorer Ivana Fuso erstattes av Ella Toone og Leah Galton.

67: United nesten gjennom! City får taklet ballen ut til corner før Carrie Jones får skutt.

75: Grunnen til at straffeseier (som gir to poeng) trolig ikke holder for United her, er at United trengte straffer mot Durham, og dermed havnet på etterskudd sammenlignet med City. Citys målforskjell er så mye bedre enn Uniteds at vi fort trolig trenger et City-poengtap mot Leicester i siste kamp for at United skal vinne gruppa. Og gruppeseier kan være nødvendig for å gå videre, for bare det beste toerlaget går videre. Det siste kvarteret kan altså bli viktig, for med United-seier vil det plutselig være United som har overtaket i gruppa!

77: BYTTER: Hannah Blundell og Katie Zelem erstatter Kirsty Smith og Carrie Jones.

79: Lite som blir skapt i denne kampen nå. Begge lag saboterer hverandres angrep effektivt.

81: Litt kaos i United-boksen, men Ona Batlle får etter hvert med seg ballen bort.

82: MÅL! Ona Batlle! Alessia Russo med stor sjanse for United, men keeper redder. Citys Stokes blir taklet av Ona Batlle i egen boks, før den spanske backen setter ballen i mål! Glimrende av Batlle!

84: Staniforth slår et lovende innlegg inn i feltet etter et fint løp nedover høyresiden, men City får ballen unna.

88: Stor City-sjanse på dødball nå! United får ballen unna streken og ut. Dette er ikke over.

90+1: Det er lagt til fem minutter.

90+1: Baggaley holder på å miste ballen etter et City-frispark, men får den til slutt under kontroll, og dommer blåste vel kanskje for keeperangrep til slutt der også.

90+4: Vilde Bøe Risa ligger nede med det som ser ut til å være krampe.

90+7: Litt kaos i United-boksen nå. Ella Toone banker desperat ballen ut til kast.

SLUTT! United har vunnet 2-1!