Seiersrekken fikk sin slutt

REFERAT: Radamel Falcao scoret sesongens andre mål da United tok ett poeng borte mot Aston Villa.

Manchester United var før kampen mot Aston Villa i strålende form, og hadde slått lag som både Liverpool, Southampton og Arsenal i senere tid.

De hadde faktisk vunnet seks kamper på rad. For første gang på veldig lenge.

Den stoppet imidlertid på seks.

Christian Benteke scoret Aston Villas mål tidlig i førsteomgang, før Radamel Falcao utlignet like etter pause.

Styrte innledningsvis – fikk marerittstart

Manchester United dominerte det meste av banespill innledningsvis, og hadde et ballinnehav på nærmere 80 prosent før det smalt etter et drøyt kvarter.

Det tok ikke mer enn 18 minutter før hjemmelaget gikk foran ved Christian Benteke. Belgieren vant ballen i duell med Jonny Evans etter et innoverskrudd frisparkinnlegg, før han vendte av samme mann og skrudde ballen i lengste kryss utagbart for David De Gea.

Et kvarter senere holdt Ashley Young på å gjøre noe lignende. Fra like utenfor 16-metern skrudde han inn et innlegg som gikk forbi alt og alle – den hadde til og med gått inn, hadde det vært for Villa-keeper Brad Guzans fingertupper.

Christian Benteke.

Hadde det ikke vært for vår fantastiske De Gea, hadde det mest sannsynlig stått 2-0 til hjemmelaget bare få minutter etter pause. Et innlegg ble slått inn på hodet til Benteke som headet knallhardt på mål, men spanjolen fikk akkurat tuppet ballen over tverrliggeren.

Få minutter senere burde van Persie ha utlignet for United. Wayne Rooney «tok en Mata» og sendte Van Persie fri ved en frekk fintepasning. Nederlenderen skjøt imidlertid rett på Guzan, som fikk slått ut til corner.

United-presset fortsatte. Seks minutter etter sidebyttet var det Mata som kom seg til skuddmulighet – like innenfor 16-meteren. Forsøket ble litt for svakt og for dårlig plassert, og Guzan fikk snappet opp sin egen retur.

Endelig uttelling

Og så satt den endelig etter drøyt 52 minutter spilt. Ashley Young svinget inn et innlegg på pannebrasken til Radamel Falcao som styrte ballen i motsatt hjørne med hodet. – Lo, lo, lo, lo, Radamel Falca-aao runget over Villa Park de følgende minuttene!

Villa fikk virkelig sitt å styre med etter pausen. Rooney forsøkte seg med et skudd fra distanse. Ballen gikk via en Villa-spiller og foten til Falcao, og endte opp hos Van Persie som brassesparket ballen to meter over Guzans mål.

Etter 65 minutter spilt fikk Gabriel Agbonlahor marsjordre av dommer Lee Mason etter å ha komt ulovlig sent inn i en takling med tidligere lagkamerat Young. Det så ut som en 50/50-duell, men den høye farten og farlig spill er muligens Masons argument for avgjørelsen.

Med poengdeling mot Aston Villa ligger United bare ett poeng over West Ham på tabellen som vant 2-0 over Leicester, mens byrival Manchester City klatret ytterligere to poeng foran, og har nå et syv poengs forsprang.

Neste utfordring kommer neste lørdag klokken 16, og da er det Newcastle som står for tur.