Seiersmaskinen van Persie

REFERAT: Robin van Persie avgjorde på corner til United, og minsket luket opp til serieleder Arsenal som nå er fem poeng.

Søndag ettermiddag var det duket for storoppgjør da Manchester United tok imot Arsenal på Old Trafford. Klubbene er kjent for sine mange spektakulære slag, og søndagens kamp var intet unntak. Ved seier kunne United minske avstanden til Arsenal, som ligger på topp i tabellen, fra åtte til fem poeng. Men ved tap kunne det også bety en avstand på hele elleve poeng. Forskjellen på seier og tap var altså stor.

Går vi tilbake til tidligere oppgjør mot Arsenal har United vunnet ni av de 12 siste oppgjørene under Sir Alex Ferguson, med kun ett tap i den perioden. United hadde med andre ord et bra tak og utgangspunkt før søndagens kamp.

Da United møtte Arsenal i fjorårets sesong, ble det fire poeng i de to kampene. Robin van Persie gav United ledelsen mot sine gamle lagkamerater på Old Trafford, før Patrice Evra doblet ledelsen. I den andre kampen var van Persie hovedpersonen igjen da han utlignet på straffespark. Under søndagens kamp fortsatte United-spissen trenden mot Arsenal da han scoret seiersmålet for United.

Les statistikken fra kampen her!

[poll id=»37″]

Harde tak

Søndagens storoppgjør startet med ett minutts stillhet i forbindelse med rememberance day, for de som har gitt sitt liv for Storbritannia i krig.

De første minuttene av kampen var Arsenal knapt nok borti ballen, og det tok nærmere ti minutter for gjestene fikk etablert seg og fikk ballkontakt etter at Smalling ga bort ballen unødvendig. Rooney hadde så et skudd fra langt hold, men ballen traff en motspiller og gikk enkelt inn til keeper. 13 minutter ut i første omgang hadde United hatt ballen mesteparten av tiden, men Arsenal kom med etterhvert og det jevnet seg mer ut. Men United var det laget som viste mest initiativ og hadde overtaket.

Selv om United var hakket bedre og mer med i kampen, klarte de ikke å komme til de helt store sjansene. Halvveis ut i første omgang prøvde Jones å løpe forbi alle inne i feltet, og Rooney klarte å lure offsidefella. Men Vermaelen var med på leken og fikk ryddet opp til innkast. Etter 27 minutter endret kampbildet seg derimot da Robin van Persie headet en corner, etter et nydelig innlegg fra Rooney, i mål. Van Persie møtte corneren på første stolpe og headet rett i mål på bakerste. United scoret altså på sin første store sjanse, fult fortjent etter å ha vært det ledende laget på Old Trafford.

Manchester United v Arsenal - Premier League
Ned for telling: Vidic fikk seg en smell mot De Gea, og måtte i garderoben etter første omgang.

En halvtime spilt og Arsenals Sagna fikk gult kort etter å ha vært altfor sen inn i Evans. Minutter senere skjøt Carzola så fra 25-meteren, men Jones taklet til innkast. De første 34 minuttene viste United at de hadde full kontroll, og serielederne var ikke i nærheten av å skape noe. Arsenals keeper ble så liggende etter en duell med Jones, som fikk gult kort for sammenstøtet. Med ett minutt igjen av ordinær tid fikk Arsenal sitt andre gule kort i kampen, og Flamini er dermed suspendert i neste kamp. To minutter tillegg ble så lagt til, og Vidic gikk ned for telling etter en kollisjon med De Gea. Hendelsen så ikke bra ut, og Vidic gikk i garderoben da han omsider kom seg på bena.

Arsenal mer aggressive

I andre omgang kom Cleverley inn for Vidic, og Jones gikk dermed ned i posisjon som midtstopper. United fikk så best tenkelige start på omgangen ved å gå rett i angrep. Valencia la inn ballen som traff ryggen til en Arsenal-spiller, og hjemmelaget fikk corner etter kun ett par minutter spilt. Men Arsenal startet også andre omgang klart mer aggressivt enn første.

Etter 58 minutter spilt kom Arsenal opp langs venstrekanten og la inn, men De Gea hadde full kontroll på ballen. Dommeren da derimot corner til Arsenal, som var en helt feil avgjørelse. Corneren endte med at Özil dunket ballet i nettveggen, og i øyeblikket så det farlig ut. Ett par minutter senere kom United til kampens andre store sjanse da Rooney upresset fikk skyte fra 16-meteren, men ballen gikk utenfor stolpen.

Skuffet: En oppgitt Arsene Wenger etter søndagens resultat på Old Trafford.

Halvveis ut i andre omgang kom Sagna med et giftlig innlegg som utrolig nok kun endte i en corner, og Arsenal skapte nok en farlig situasjon for vertene. United fikk så sitt andre gule kort da Rooney la en Arsenal-spiller i bakken. Med ti minutter igjen av omgangen ble Evra lagt ned av Wilshere som også fikk gult kort. United skaper så nok en kjempesjanse da van Persies frispark fant Smalling som burde økt ledelsen til 2-0, men bommer med hodet. Ting begynte så å åpne seg for Arsenal og gjestene kom til en kjempesjanse, men United fikk ryddet opp. Med fem minutter igjen av andre omgang kom Fellaini inn for van Persie, og gikk inn på topp.

Sagna fortsatte med å gjøre sluttminuttene farlige for United, men United viste ingen tegn til at de hadde tenkt til å la seieren gå til spille. Kampen endte 1-0 til United og van Persie ble nok en gang matchvinner mot Arsenal. United benyttet seg godt av City og Tottenhams tap, og Chelseas uavgjort og befinner seg nå på en femte plass med kun fem poeng opp til Arsenal.

Manchester United 1-0 (1-0) Arsenal

Tid: 10. november kl: 17.10 (norsk tid).
Sted: Old Trafford.
Turnering: Premier League, 11. runde.

Manchester United: David De Gea; Chris Smalling, Jonny Evans, Nemanja Vidic (Cleverley 46), Patrice Evra; Antonio Valencia, Phil Jones, Michael Carrick, Shinji Kagawa (Giggs 77), Wayne Rooney; Robin van Persie (Fellaini 85).

Ubenyttede innbyttere: Lindegaard, Hernandez, Nani, Januzaj.

Arsenal: Szczesny; Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs; Arteta (Gnarby 83), Flamini (Wilshere 61), Ramsey, Ozil, Cazorla (Bendtner 78); Giroud.

Ubenyttede innbyttere: Fabianski, Jenkinson, Monreal, Hayden.