Seier i toppoppgjøret

Et råsterkt United-lag, med spillere som Smalling, Jones, Fabio, Cleverley og Pogba fra start, slo Aston Villa 3-1. Vi fulgte kampen.

Torsdag kveld kom Aston Villa på besøk til Altrincham for å møte Manchester United, og det var duket for et skikkelig toppoppgjør på Moss Lane. Manchester United ledet Premier Reserve League avdeling nord, mens Aston Villa ledet avdeling sør. United hadde imidlertid vært i noe ujevn form den siste tiden, noe som har resultert i kun ett mål totalt på de tre siste kampene. Reservetrenger Warren Joyce var forberedt på et tøft oppgjør på Moss Lane.

– Villa er sterke. De har mange eldre gutter, noen av dem som var med da vi slo dem i finalen i 2010 er fortsatt med på laget, fortalte Joyce til ManUtd.com.

– De har samme type spillere nå, alle har hatt førstelagserfaring. Det kommer til å bli en tøff kamp mot et erfarent lag, slik det er hver kamp i denne ligaen.

Sterkt United-lag

Om United ikke skulle greie å slå Aston Villa, var det i hvert fall ikke på grunn av at laget Joyce mønstret var for svakt. Med fra start var etablerte førstelagsspillere som Chris Smalling, Phil Jones, Fabio og Tom Cleverley. Også Paul Pogba, Ritchie De Laet og Will Keane, som alle har førstelagskamper for United var med fra start. Når en spiller som Ezekiel Fryers, som har seks opptredener for Uniteds førstelag denne sesongen, må ta plass på benken, sier det alt om kvaliteten i troppen. Sir Alex Ferguson forklarte laguttaket på denne måten før kampen:

– Det er første gangen på lenge vi har en pause, og det kan være nyttig. Men man ønsker også å holde momentumet man får ved å spille hele tiden gående. Jeg tror en eller to av spillerne trenger en pause, men ikke spillere som Tom Cleverley, som er tilbake og som sannsynligvis kommer til å ha godt av en kamp i midtuka.

– Så jeg kommer til å bruke Tom Cleverley hos reservene på torsdag. Fabio og Jones også. Pogba får en omgang, og kanskje også Chris Smalling. De trenger en kamp nå, Jones har mistet noen kamper, Fabio og Pogba har ikke spilt så mye, og Cleverley er akkirat tilbake. Så de kommer sannsynligvis til å spille litt torsdag.

Rask United-dobbel

Uansett hvor sterkt lag man stiller på papiret, må jobben like fullt gjøres i de 90 minuttene kampen spilles. Aston Villa leder ikke sin avdeling uten grunn, og var innstilte på å få med seg noe fra kampen på Moss Lane.

Etter noen jevne minutter helt i åpningen, ble det imidlertid for mye for Villas unge mannskap. Fabio mottok ballen ute på venstrekanten, dro seg litt inn i banne, før han slo inn et godt innlegg med høyrefoten. Inne i feltet lå som vanlig Will Keane og lurte, og da ballen kom var han på rett plass til rett tid og stusset ballen fint i lengste hjørne. 1-0 til United!

Og publikum rakk knapt å sette seg før United igjen fosset fremover – denne gang på høyrekanten. Matty James fant høyreback Ritchie De Laet, som var på et av sine mange gode løp nedover høyresiden denne kvelden, og belgieren slo inn på sitt første touch. Inne i feltet kom Jesse Lingard i full fart, og kaet til på hel volley. Venstrekanten traff utmerket, og ballen dundret inn i nota via en Villa-keeper som ikke hadde noen sjanse til å reagere. Fantastisk mål etter fantastisk spill!

United-dominansen fortsetter

Også etter 2-0 fortsatte United å styre kampen etter scoring nummer to, og både Pogba og Keane var nære ved å øke ledelsen. Uniteds største sjanse før hvilen kom imidlertid da Fabio bestemte seg for å prøve skuddfoten etter 37 minutters spill. I god brasiliansk back-ånd forsøkte Fabio å bøye ballen opp i lengste kryss fra drøyt 20 meters hold, men dessverre ble det herlige forsøket stoppet av krysstanga. Fabio, som var Brasils toppscorer under U 17-VM i 2007, viste at han fortsatt har avslutningsteknikken inne.

Flere mål ble det imidlertid ikke før hvilen, og United kunne gå inn i garderoben med en fin 2-0-ledelse etter å ha fullstendig dominert de første 45 minuttene i Altrincham.

Kalddusj og sjansesløseri

Etter å ha blitt rundspilt nærmest sammenhengende i 45 minutter, kunne man kanskje tro at gjestene hadde mistet motet. Det hadde de imidlertid ikke, noe de beviste etter kun fire minutters spill av andreomgang. Kaptein Daniel Johnson mottok ballen utenfor 16-meterhjørnet etter en corner, og midtbanespilleren tok med seg ballen et par skritt inn i banen før han like gjerne curlet den helt bort i lengste kryss. En ordentlig perle fra Johnson, og brått ble det nerve i en kamp som virket avgjort til pause!

United så ut til å innse alvoret umiddelbart, for i løpet av en treminuttersperiode rett etter gjestenes scoring, skapte United hele fem (!) store sjanser. Først ble Will Keanes forsøk reddet etter at han vendte nydelig opp inne i 16-meteren før han avsluttet, før det rett etterpå var Pogbas tur til å få reddet sitt forsøk fra spiss vinkel. Så forsøkte både Lingard og Petrucci seg med langskudd som traff henholdsvis stanga og Villa-keeperens utstrakte arm, før Phil Jones fikk en gigantmulighet på hodet på den påfølgende corneren.

Ballen ville imidlertid ikke i mål! Skulle det vise seg å bli ‘one of those days’?

Spikeren i kista og tre poeng!

Heldigvis skulle det ikke gå lang tid før United fikk den forløsende 3-1-scoringer. Fem minutter etter sjansesløseriet fikk United nok en corner. Cleverley slo inn corneren fra venstre, og inne i feltet var det ingen som kunne stoppe en ruvende Chris Smalling. Landslagsstopperen steg til vært og skallet ballen rett i vinkelen!

Etter dette virket det som om United tok foten litt av gasspedalen, og den siste halvtimen ble preget av flere bytter og et par gule kort, mer enn av de store sjansene. United spilte til tider god fotball, og nærmest scoring kom innbytter Michael Keane da hans forsøk ble reddet på streken etter en corner.

Flere mål ble det imidlertid ikke på Moss Lane, og United fikk med seg tre fullt fortjente poeng fra kampen. United trygget med dette resultatet topplasseringen i Premier Reserve League avdeling nord, og har svært gode muligheter til å avslutte sesongen på topp.

Neste oppgave for Warren Joyce og co. er neste tirsdag, når Blackburn venter på bortebane. Om mannskapet blir like sterkt i den kampen som det var mot Aston Villa skal vel noe til, men Uniteds reservelagstropp er uansett sterk nok til å slå hvem det måtte være.

MER OM RESERVENE:

KAMPFAKTA:

Manchester United reserver – Aston Villa reserver 3-1 (2-0)

1-0 W Keane (10)2-0 Lingard (11) 2-1 Johnson (49)3-1 Smalling (58)Turnering: Premier Reserve LeagueSted: Moss Lane, AltrinchamTid: Torsdag 22. mars klokken 20.00 (skandinavisk tid)

United: Sam Johnstone, Ritchie De Laet, Chris Smalling, Phil Jones, Fabio – Paul Pogba, Tom Cleverley, Matt James, Jesse Lingard – Davide Petrucci (kaptein) – Will Keane.

Benken: Joe Coll, Ezekiel Fryers, Ryan Tunnicliffe, Marnick Vermijl, Michael Keane.

____________________________________________________________________________

FØRSTEOMGANG:

1. min: Kampen er igang på Moss Lane.

3. min: Fabio takles stygt, men kommer seg opp igjen.

10. min: 1-0 UNITED! Will Keane! Fabio drar av en back på venstrekanten og slår ballen inn. I feltet kommer Keane først på ballen og stusser den inn i lengste hjørne. Flott spill av United!

11. min: 2-0 UNITED! Jesse Lingard! Publikum rekker knapt å sette seg på Moss Lane før det kommer et nytt mål. Denne gang er det Matt James som finner De Laet langs høyrekanten. De Laet slår inn på første touch, og i feltet kommer Jesse Lingard og hamrer ballen i mål på volley. Fantastisk avslutning, og 2-0 til United!

17, min: Pogba slår et frispark hardt inn i feltet, og Petrucci får hælen på ballen, men ballen går i bue over mål.

26. min: Petrucci forsøker skuddfoten fra 20 meter, og får godt treff, men skuddet går via et Villa-hode og ut til corner.

27, min: De Laet kommer på en av sine mange løp langs høyrekanten, og Pogba spiller han gjennom. Belgieren slår inn, og det er en hårsbredd fra at Will Keane setter sitt andre for dagen, men spissen når ikke helt frem.

31. min: De Laet har vært god på høyrebacken, og det har også Fabio på motsatt side. Slår nok et godt innlegg, og Pogba forsøker seg med et akrobatisk forsøk, men får ikke noe trøkk i avslutningen.

34. min: Villas første sjanse. Skudd fra 16-meteren, men ballen stryker tverrliggeren og går over mål.

37. min: Fabio drar seg inn fra kanten og forsøker skuddfoten fra 20 meter. Brassen skrur ballen i nydelig bue over keeper, men ballen smeller i krysstanga!

45, min: Gult kort til Villas Ebby Nelson-Addy etter en sen takling på Petrucci.

PAUSE: En fullt fortjent 2-0-ledelse til United halvveis. United var nærmere 3- og 4-0 enn Aston Villa var redusering. Ferguson har varslet at Pogba og Smalling går av i pausen, men det bør fortsatt være mer enn nok kvalitet i dette laget til å ta dette hjem.

46. min: Andreomgang sparkes igang. Ingen endringer for United i pausen.

49. min: 2-1 VILLA! Daniel Johnson drar seg fri og bøyer ballen i vinkelen fra 20 meter. Fantastisk mål av Villa-kapteinen!

50. min: Flott vending av Keane inne i 16-meteren etter pasning fra Cleverley. Keane får også avsluttet, men Villa-keeperen er nede og redder mesterlig.

51. min: Pogba er gjennom og får avsluttet fra spiss vinkel, men skuddet går via keeper og ut til corner.

52. min: Lingard mottar ballen på 20 meter etter corneren, og forsøker å kopiere Villas Johnson. Glimrende forsøk, men ballen treffer krysstanga! Utrolig nære!

53. min: Petrucci med et godt langskudd, men nok en redning. På den påfølgende corneren får Jones en kjempesjanse på heading, men ballen går utenfor. Femte gode sjansen på tre minutter for United. Helt utrolig at det ikke har kommet flere mål her!

58. min: 3-1 UNITED! Chris Smalling! Tom Cleverley slår inn corneren fra venstre, og inne i feltet ruver Smalling og h4 ballen kontant i vinkelen. Endelig!

61. min: Bytte United: Ryan Tunnicliffe kommer inn for Paul Pogba.

64. min: Chris Smalling forsøker slegga fra 25 meter, men skuddet blåser over. Ikke ueffent fra stopperen!

68. min: Chris Smalling får gult kort for en sen takling.

69. min: Bytte Villa: Darius Darkin inn for Graham Burke.

72. min: Bytte United: Michael Keane kommer inn for Matt James.

74. min: Josh Barton inn for Michael Drennan.

78. min: Jesse Lingard går ut, inn kommer Marnick Vermijl.

80. min: Gult kort til Villas Carruthers for protester etter en tøff takling av Ryan Tunnicliffe.

81. min: Michael Keane får ballen etter litt klabb og babb på en corner, og får avsluttet på mål. Ballen stoppes imidlertid på streken og blir klarert unna. Nesten for innbytteren!

84. min: Bytte for Villa: Reece Caira for Courtney Cameron

85. min: Det opplyses at tilskuertallet er 495 på Moss Lane denne kvelden.

87. min: Kaptein Johnson glir gjennom og er alene med Johnstone, men Villa-spilleren sleiver fullstendig i avslutningen, og ballen flyr høyt, høyt over. Kunne se ut som om det var det gamle ‘løkke’-problemet med at ballen fikk en liten sprett på en tue. Alle vet hvor frustrerende det er!

90. min: Det legges til tre minutter.

SLUTT: Kampen ender 3-1, og det var ikke et mål for lite. United skapte enormt mange sjanser den første timen, og Villa var heldige som kun lå under med 3-1 etter Uniteds vedvarende press. Den siste halvtimen var kampen noe jevnere, men Villa fikk aldri målet som kunne gjort det spennende mot slutten. Dermed ble det en grei 3-1-seier for et sterkt United lag. Førstelagsgutta kom seg gjennom uten problemer, og denne kampen kan ha gjort godt for flere av dem, som har spilt lite den siste tiden.