Seier i comebacket

Patrice Evra og Frankrike slo Luxemburg, mens Nord-Irland tapte. Les om hvordan Uniteds landslagsspillere presterte her.

Hele 23 United-spillere er for tiden på landslagsoppdrag, og de fleste av disse skal ut i aksjon i løpet av helgen. I går var Chris Smalling, Tom Cleverley og Danny Welbeck med å slå Danmark 4-0, mens Federico Macheda var med å senke Danmark da han scoret ett mål i Italias 3-1-seier.

I kveld var Patrice Evra i aksjon for Frankrike for første gang siden fotball-VM i fjor sommer, brødrene Evans var involvert i Nord-Irlands kamp mot Serbia, mens Bebe spilte for Portugals U 21-lag mot Irland.

Luxemburg – Frankrike 0-2

Patrice Evra ble av det franske fotballforbundet suspendert i fem kamper etter spilleropprøret i VM, og ble heller ikke tatt ut til kampene mot England og Brasil etter at suspensjonen var ferdig sonet. Han var imidlertid tilbake i Laurent Blancs tropp til kampen mot Luxemburg, og startet kampen på Frankrikes venstreback.

Frankrike var storfavoritt mot lilleputt Luxemburg, og Les Bleus gjorde jobben på Stade Josy Barthel. Philippe Mexes sendte Frankrike i ledelsen etter en snau halvtime, mens Yoann Gourcuff fastsatte sluttresultatet 18 minutter før full tid. Patrice Evra spilte hele kampen i sitt comeback. Frankrike har hatt en god start på kvalikken og leder gruppe D med 12 poeng på fem kamper.

Serbia – Nord-Irland 2-1

Mens Nemanja Vidic er skadet, og derfor ikke tatt med i Serbias tropp, var brødrene Jonny og Corry Evans med fra start i kveldens kamp. Og det så lyst ut for de nordirske brødrene i Beograd da Gareth McAuley sendte gjestene i ledelsen fem minutter før hvilen.

Dessverre for Nord-Irland kom Serbia, som har hatt en svak innledning på kvalikken, sterkt tilbake i andreomgang. Først utliknet Marko Pantelic etter 65 minutter, før ex-red Zoran Tosic avgjorde kampen ni minutter senere. Corry Evans spilte hele kampen på Nord-Irlands midtbane, mens broder Jonny ble byttet ut fire minutter før full tid. Nord-Irland ligger nå på en femteplass i gruppe C med fem poeng på fire kamper, mens Serbia klatret opp på en tredjeplass etter kveldens seier.

Portugal U 21 – Irland U 21 2-0

Bebe spilte førsteomgang i Portugals U 21-kamp mot Irland i kveld. United-spilleren hadde hadde et par muligheter i løpet av de 45 minuttene han fikk på banen, men greide ikke å utnytte disse. Det så lenge ut til å ende 0-0, men i løpet av kampens to siste minutter greide både Abel Camara og Josue å finne nettmaskene for Portugal, og kampen endte dermed 2-0 til hjemmelaget.

I morgen fortsetter landskampene, og HER finner du ut hvilke United-spillere som skal i ilden lørdag.