Seier for United-trio

Sam Johnstone og Tom Thorpe spilte hele kampen, mens Michael Keane (bildet) satt på benken, da England slo Serbia 2-1 i U 19-EM.

Englands U 19-landslag deltar i disse dager i EM-sluttspillet i Estland, og spilte 1-1 i mandagens åpningskamp mot Kroatia. Fredag ventet kamp nummer to for engelskmennene, og det var Serbia, som tapte 0-3 mot Frankrike i sin første kamp, som ventet på motsatt banehalvdel i Rakvere, ti mil øst for Tallinn.

Ingen av lagene hadde råd til å tape kampen i Rakvere, og et uavgjortresultat ville gjøre veien til semifinalene lang. Det var dermed duket for en kamp mellom to offensive lag som begge ville vinne kampen.

England fikk en drømmestart på kampen da Arsenals Benik Afobe satte ballen i mål fra kloss hold etter åtte minutters spill, og da Nathan Redmond (Birmingham) doblet ledelsen etter 63 minutter så engelskmennene til å gå mot en kontrollert seier. Serbias Nikola Ninkovic redusering 20 minutter før slutt skapte imidlertid spenning i kampen, men England red stormen av og kunne juble for tre poeng da danske Kenn Hansen blåste av kampen etter 93 minutters spill. England har dermed fire poeng etter to spilte kamper, mens Serbia blir stående med sine null.

Gode semifinalemuligheter

Frankrike slo Kroatia 1-0 i gruppens andre kamp. Det betyr at Frankrike allerede er klare for semifinale med sine seks poeng, mens England (fire poeng) må ta minst ett poeng for å være sikret semifinaleplass. England kan også gå videre med tap, men er da avhengige av at Kroatia (ett poeng) enten avgir poeng mot Serbia (null poeng), eller at de kun vinner med ett mål, samtidig som England kun taper med ett mål og Kroatia ikke scorer mer enn ett mål enn England i siste kamp.

Sam Johnstone og Tom Thorpe (kaptein) spilte hele kampen for England mot Serbia, mens Michael Keane så hele kampen fra benken.