Se vår største triumf mot Benfica

Benfica er ikke bare vår motstander i kveld. Det var også dem vi beseiret 4-1 da vi vant serievinnercupen første gang. Se VIDEO her.

Nå er vi fullt oppmerksomme på at United nedsablet kveldens motstander med enda større sifre to å før den berømmelige Europacupfinalen i 1968. Det skjedde den marskvelden i 1966 da Georgie Best nærmest på egenhånd valset over Eusebio & co. i den portugisiske hovedstaden.
«El Beatle», som han ble omtalt som i landets presse, scoret to i kampens første tolv minutter, og regisserte det som av mange ble betegnet som Uniteds til da beste opptreden på utenlandsk grunn noensinne.

Til slutt kom seieren til å lyde på hele 5-1, et resultat som siffermessig er det beste rødtrøyene har oppnådd mot klubben fra Estadio da Luz. Likevel er det liten tvil om at 4-1-seieren på Wembley to år senere, både prestasjons- og prestisjemessig rager enda høyere.

Der scoret Bobby Charlton to ganger, George Best og Brian Kidd, da Manchester United, som første engelske klubb, sikret seg Europas viktigste klubbtrofé.

Men keeper Alex Stepneys innsats var like viktig for lagets suksess. Han leverte en fantastisk redning på en Eusebio-avslutning like før slutt, og reddet dermed ekstraomganger og muligheten til å avgjøre oppgjøret. Det var en sjanse Matt Busbys mannskap grep med begjær.

Har du ennå ikke sett målene fra den gang, har du nå muligheten til å oppleve dem i videoen under. Studier av disse er naturligvis obligatorisk tidtrøyte for enhver United-fan.

P.S.: Onsdagens kamp i Champions League fra Lisboa sendes for øvrig på Viasat 4.

<iframe width=»542″ height=»345″ src=»http://www.youtube.com/embed/qky33ED9QAA» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>