Se opp for Michu

Sammen med Robin van Persie er han Premier Leagues toppscorer med 12 fulltreffere. Søndag stiller Michu i spissen for et Swansea-lag som vil prøve å utnytte hjemmefordelen.

Den 26 år gamle spanjolen fra Oviedo har tatt Premier League med storm siden han i sommer ble snappet opp fra Rayo Vallecano for peanut-beløpet £2 millioner.

Allerede i ligadebuten startet han nedbetalingen med to scoringer og én assist da QPR ble senket hele 5-0 på eget gress, og siden har han vist seg som en noe bortimot målgarantist for waliserklubben.

Så langt har Michu, eller Miguel Pérez Cuesta, som han egentlig heter, altså tegnet seg for hele tolv av Swanseas 26 scoringer. Dermed kan vi trygt gå ut fra at det først og fremst er han United-forsvaret må sørge for holde i sjakk på søndag ettermiddag.

Hodeskadet mot Spurs

Etter at den treffsikre sist helg deiset i bakken etter et sammenstøt med Tottenham-keeper Hugo Lloris, rådet det tidligere denne uken en viss tvil rundt hans muligheter til å bli 100 prosent restituert til søndagens møte med United.

– Det var en skikkelig kollisjon mellom meg og Lloris, for vi gikk begge etter ballen, forklarer Michu til Swanseas hjemmeside. (På bildet til høyre ses en groggy Michu etter sammenstøtet med mannen i gult.)

– Jeg pådro meg sterke smerter og hadde hodeverk helt til tirsdag.

Nå er imidlertid tvilen rundt hans deltakelse mot United helt borte, og Michu kan nesten ikke vente på at dommeren skal sette kampen i gang. Han frykter heller ingen ny smell i topplokket.

– Nei, jeg ønsker å vinne ballen, og hvis det betyr at jeg får meg en trøkk, vel, så får den bare komme.

– Hvis muligheten byr seg igjen mot Manchester United, da kommer jeg til å gå på. Jeg kommer ikke til å trekke meg ut av en tilsvarende duell som den mot Tottenham, for jeg ønsker å score mål for laget mitt, sier den fryktøse spanjolen.

– Må ha poeng

Til tross for ønsket om å bidra på scoringslisten, hevder han likevel at han først og fremst er interessert i resultater, fremfor personlige rekorder.

– Vi har tapt to kamper på rad nå, og selv om Manchester United en en enorm klubb, er vi nødt til å ta poeng mot dem.

– De har fantastiske spillere, men det har også Liverpool, Newcastle og Arsenal, lag vi klarte å vinne mot, påpeker Michu, som tror det vil bli fest når ligalederne kommer til Liberty Stadium.