Ørsmå marginer sørget for knepent tap mot serielederen

Maren Mjelde-straffespark senket United.

Det var samme historien som tidlig i sesongen: et knepent tap mot et av topplagene.

Uansett: Casey Stoneys lag viste igjen at de kan konkurrere mot de beste, selv om de aller beste nok fortsatt er noen små hakk over.

Maren Mjelde ble matchvinner for Chelsea med et straffespark, før det var helt utrolig at det ikke ble utligning for Ella Toone på slutten – den så nok de fleste på Kingsmeadow i mål.

Chelsea beholder dermed ligaledelsen. United ligger på femteplass, tre poeng bak Everton på fjerdeplass, seks poeng bak Arsenal og City, og sju poeng bak Chelsea.

[Se tabell her]

United med overtak i starten

«Midtbanen trenger å stå høyere» hørte vi Casey Stoney rope etter bare noen få minutter, og hun gjentok det flere ganger også.

Chelsea fikk kampens første sjanse, da Magdalena Eriksson banket ballen himmelhøyt over da hun fikk muligheten etter et hjørnespark, men det ble tidlig tydelig at dette Chelsea-laget er godt. Samtidig var United også aktive offensivt, og Kirsty Hanson skapte en stor mulighet da hun vant ballen fra en forsvarsspiller i Chelseas boks i etterkant av et hjørnespark, men Hanson burde sannsynligvis valgt å sentre i stedet for å overraske keeper med et skudd fra veldig skrå vinkel.

Lauren James skapte også problemer for Chelsea ved flere anledninger, Galton kom seg til noen innlegg, og Groenen kom seg til en avslutning fra brukbart hold mot gamleklubben. Hansons sjanse var uansett den største sjansen i den første halvdelen av førsteomgangen, og United måtte sies å ha et lite overtak.

I det 24. minutt måtte Mary Earps i aksjon da Ramona Bachmann kom seg til skudd, og Earps reddet også Millie Brights heading på det påfølgende hjørnesparket.

Chelsea tok over – og Amy Turner slapp unna

Der United var best i den første halvdelen av omgangen, var Chelsea hakket hvassere i den andre, og de blå kom seg til en del avslutninger.

Samtidig kom også United seg til en stor sjanse: Lauren James kom seg rundt på høyresiden, og slo livsfarlig inn, men Maren Mjelde kom seg inn rett fremfor Leah Galton på bakerste og fikk klarert.

Noen minutter før pause så Amy Turner ut til å være i fare for å få sitt andre gule kort – men dommer ga det gule kortet til Abbie McManus i stedet for. Uten at vi kan si nøyaktig hva som har skjedd – McManus kan ha sagt noe også – så så det egentlig ut som om dommer ga kort til feil spiller.

Når det er sagt, så så det ikke ut som et gult kort, og slik sett ble kanskje utfallet (at Turner ikke ble utvist) riktig. Spesielt imponerende virket uansett ikke dømmingen.

IKKE UTVIST: Amy Turner.

Chelsea straffet United

Andreomgangen startet nokså likt som den første, jevnspilt og tett med halvsjanser til begge lagene. Casey Stoney satte inn Jess Sigsworth for Kirsty Hanson rett før timen var spilt, men like etterpå var det heller Chelseas som fikk kampens kanskje største sjanse, da Cuthbert kom alene gjennom (tilsynelatende i offsideposisjon), men skuddet hennes gikk utenfor.

Noen minutter senere fikk Chelsea-straffespark etter en Millie Turner-inngripen som få trodde det ville bli dømt straffespark for. Tilskuerne ropte ikke på straffe, og Chelsea-spillerne ropte ikke på straffespark – men Packman pekte mot straffemerket, og avgjørelsen så egentlig grei ut etter at en hadde fått sett reprisen. Maren Mjelde satte straffesparket trygt i mål.

MATCHVINNER: Maren Mjelde.

Chelsea-innbytter Fran Kirby var spilleren som ble felt, og hun var også nære ved å doble Chelseas ledelse ti minutter før slutt.

Toone-uflaks

Noen minutter etterpå var Ella Toone enda nærmere da hun dunket ballen i tverrliggeren via keeper, før ballen gikk ned i keeper igjen, før den ble klarert fra streken.

En utrolig situasjon, der United og Toone var maksimalt uheldige – samtidig som Chelsea-keeper Berger gjorde en god jobb.

United klarte ikke å skape noe særlig mer enn den kjempesjansen på slutten, og dermed endte det med 1-0 til hjemmelaget.

NYTT KNEPENT TAP FOR STONEY & CO: Men hvordan i all verden endte Ella Toones skudd opp med å ikke gå inn?

Chelsea 1–0 (0-0) Manchester United