Se Rashford mot Norge

Tirsdag kveld blir det for første gang anledning til å se Marcus Rashford i aksjon for Englands U21-landslag.

Med møtet med Norge står det 18 år gamle United-fenomenet faktisk overfor sin debut for Gareth Southgates U21-mannskap. Det skjer vel to måneder etter at han mottok sin første av det som til nå har blitt tre «caps» for det engelske A-landslaget.

Her kan du lese landslagssjef Sam Allardyces forklaring på hvorfor Rashford ble «degradert» fra A- til U21-status.

At Rashford har måttet ta steget ned til det engelske U21-landslaget, kan likevel ikke oppfattes som et tegn på sviktende tillit fra ledelsen for landets fremste representasjonslag. Med tiden til de grader på sin side, har unggutten isteden fått muligheten til å skyte landets fremtid til neste sommers EM-sluttspill i Polen.

Og det er nettopp EM-deltakelse det dreier seg om når Rashford & co. tirsdag kveld tar imot Norge til en uhyre viktig kvalifiseringskamp i Colchester. 

Jevnt i toppen

mrFør kampstart ligger England an til å stikke av med EM-billettene som automatisk tildeles gruppevinnerne. Likevel har engelskmennene ingen grunn til å ta noe på forskudd. Kveldens motstandere ligger nemlig bare ett poeng bak, noe som altså betyr at Norge, med seier på Community Stadium, vil overta tetplassen i Gruppe 9. Det omvendte møtet mellom de to, for nøyaktig 365 dager siden, endte for øvrig med engelsk 1-0-seier på Marienlyst i Drammen.

Vi skal heller ikke glemme Sveits, som med sin 3-0-seier over Kasakhstan på fredag kilte seg inn i den trange luken mellom England og Norge. Urmakerne møter Bosnia senere i dag og er i aller høyeste grad med og kjemper om en EM-tur.

OBS: Kampen mellom England og Norge starter klokken 18.45 og vises på Eurosport Norge.

P.S.: Som sagt går alle gruppevinnerne – ni stykker – direkte til EM-sluttspillet. I tillegg går de fire beste toerne videre til play-off om to ledige plasser. Den tolvte og siste EM-plassen går til arrangørlandet Polen.

Tabellen:

Land  Sp._  V_  U_  T_  Mål_  P.
1. _ England 5 3 2 0 8-2 11
2. Sveits 6 3 2 1 10-6 11
3. Norge 5 3 1 1 6-3 10
4. Kasakhstan 6 1 1 4 3-10 4
5. Bosnia & Herzegovina__ 6 0 2 4 2-8 2