– Se opp for Austin!

Rådet kommer fra QPR-leder Kåre Svang.

United.no har tatt en prat med lederen for «The Official QPR Supporters Club of Scandinavia», for å lodde stemningen foran lørdagens Premier League-oppgjør på Loftus Road. Slik artet det seg:

Hva er status på Loftus Road om dagen?
– Status er vel at det «ulmer» litt rundt Harry Redknapp og den lave poengfangsten den siste tiden. Ved inngangen til julen var stemningen litt mer positiv, men tre kamper i jule- og nyttårshelgen gav kun 2 poeng – og av dette var det to hjemmekamper mot Palace og Swansea. Når man i tillegg blir satt på plass av League One-klubben Sheffield United i FA-cupen på hjemmebane, og deretter komme hjem fra Burnley uten poeng – så begynner kritikerne å heve sine røster og rasle med sablene.

– Likevel – poengmessig er det ikke så galt som mange hevder. Vi ligger riktignok på nedrykksplass i øyeblikket, men har kun tre poeng opp til en 12. plass. Flesteparten tippet oss mellom 14.-17. plass før seriestart og målet er 36-40 peng for å overleve. Slik sett er vi omtrent der vi skal være ut fra forventningene før sesongen. Likevel – stemningen kunne nok vært bedre enn den er.

Vi er i januar og overgangsvinduet er åpent. Forventer du noen sene overganger i ekte Harry-stil? Hvem håper du kommer i så fall?
– Nei, det gjør jeg ikke. Harry har fått til dels forbud mot å handle, men får lov til å innhente lånespillere. Uansett forutsetter det at noen forsvinner ut, eksempelvis Matt Phillips, Adel Tarrabt og Junior Hoilett. Imidlertid er Zarate allerede hentet inn fra West Ham, men det var helt nødvendig å styrke angrepet. Trolig gjør Zarate sin første kamp fra start mot Man United.

West Ham United v Queens Park Rangers - Premier LeagueRio Ferdinand gikk til QPR i sommer. Hvordan har han klart seg så langt synes du?
– Katastrofe… Dessverre. Jeg var en av de som hadde trua på han, men det han leverte innledningsvis i sesongen var langt under forventet – selv av en aldrende stjerne. Virker som han føler på det selv også. Har etterhvert blitt cover for Richard Dunne og har gjort noen innhopp. Tror karrieren er på hell – synd fordi vi hadde trengt en fyr med hans «gamle» kvaliteter i midtforsvaret.

Clint Hill og Richard Dunne kom i klinsj med QPR-fansen i kampen mot Burnley. Hva skjedde egentlig der?
– Ved kampslutt etter 1-2-tapet ble det både ropt og klappet for våre spillere. To voksne, mannlige QPR supportere tok seg helt frem på tribunen ved spillertunnellen og stod der og liret av seg mye verbalt dritt mot spillerene da de gikk av banen. Hill og Dunne skal angivelig ha gått bort til disse to og bedt dem om å begrense språkbruket av hensyn til noen barn som også stod der. Dermed oppstod det ytterligere diskusjon og andre spillere kom til og dro med seg Dunne og Hill inn i garderoben.
Denne versjonen er bekreftet av både Clint Hill og andre supportere som stod på tribunen.

Dere står uten seier på de siste fem kampene. Hvor stor er troen på at dere kan ta poeng fra et formsvakt United på hjemmebane?
– Troen er faktisk ganske stor selv om Man United kommer med et meget sterkt mannskap. Vi har hentet alle våre poeng på hjemmebane i år og uttellingen burde ha vært enda bedre. Laget kunne tatt trepoengere mot både Liverpool og Man City – og også i åpningskampen mot Hull. Vi har spilt rimelig bra hjemme og produsert en del sjanser. Men så var det dette med å omsette sjansene. Realistisk sett tror jeg vi maks klarer uavgjort – men da må forsvaret vårt være på tå og hev fra start til slutt. Har trua på at vi putter, men er redd for at forsvaret vårt ikke er der det bør være.

Queens Park Rangers v Hull City - Premier League

I september tapte dere 0-4 på Old Trafford. Hva må dere gjøre annerledes denne gangen?
– Laget fungerer mye bedre sammen i dag enn i september. Sampillet er bedre og ikke minst innsatsen. På Old Trafford så jo spillerne ut som en gjeng turister på omvisning. Var jo kun fotoapparatene som manglet. Dere møter nok et helt annerledes lag på lørdag.

Tror du at dere unngår nedrykk i år?
– Jeg tror det. Vi har kvaliteter nok i laget til å redde plassen selv gjennom å ta de nødvendige poengene. Men at vi redder plassen lenge før sesongen er over, tror jeg ikke. Det blir magesår og hjerteinnfark i denne innspurten også, men jeg er faktisk rimelig optimistisk med tanke på å overleve.

Burnley v Queens Park Rangers - Premier LeagueHvem bør United frykte mest i QPR-laget og hvorfor?
– Om vi har noen dere bør frykte vet jeg ikke, men heldigvis har vi en god avslutter i Charlie Austin. Han trenger ikke store plassen for å avslutte. Hvis han har dagen så kan det være nok til å skaffe oss poeng. Samarbeidet med gamle Bobby Zamora har fungert bra og vi vil nok få se de to sammen i løpet av kampen. Så er vi selvsagt spent på hva Zarate kan bidra med for oss. Utover det har vel United jevnt over bedre spillere på alle plasser enn hva tilfelle er med oss.

Hvem bør QPR frykte mest i United-laget og hvorfor?
– Jeg frykter aller mest at De Gea skal stenge buret slik vi har sett han tidligere i sesongen. Fantastisk keeper som kan gjøre en hver angrepsspiller motløs. Håper de legger fra seg respekten i garderoben. Ellers har dere jo en angrepsrekke som forsvaret vårt virkelig skal få kjørt seg mot. Vi har vel PL-dårligste forsvar, mens dere – i hvert fall på papiret – har en angrepsrekke som kunne ha spilt hvor som helst i Europa. Vi får se hvordan det funker i morgen.

QPR-supporternes nettside