2-2 for Keane & co i Miller-minnekampen

Roy Keane, Ryan Giggs, Gary Neville og Paul Scholes var blant spillerne som var tilbake på banen.

Liam Miller spilte ni ligakamper for United mellom 2004 og 2006, og håpet den gangen var at han skulle bli den nye Roy Keane på Uniteds midtbane.

Det ble han ikke, men han fikk likevel en innholdsrik karriere før han tragisk nok døde, bare 36 år gammel i februar i år, av kreft.

Tirsdag ble det spilt veldedighetskamp i Cork foran utsolgte tribuner, med en haug tidligere United-stjerner, og målet med kampen var å samle inntekter blant annet til Millers familie.

Sir Alex Ferguson kunne ikke være til stede, men gjorde en god innsats i forkant av denne kampen – blant annet ved å bidra med en tekst om Miller til kampprogrammet. Før hjerneblødningen var han den drivende kraften bak Uniteds deltakelse, og han har også vært i kontakt de siste ukene for å forsikre seg om at alt ville gå som planlagt.

Uniteds legendelag ble ledet av Roy Keane og Mike Phelan, og Keane kom også selv innpå som spiller.

Ryan Giggs, Gary Neville, Paul Scholes, Louis Saha, Nicky Butt, Alan Smith, Mikaël Silvestre og Wes Brown var blant United-spillerne i Roy Keanes mannskap. (full liste under, som også inkluderer noen navn på spillere som dessverre måtte trekke seg, som Rio Ferdinand).

Kvaliteten på banen var variabel, og det var naturlig nok ganske tydelig at enkelte av disse ikke akkurat trener like ofte som før – selv om vi også fikk glimt av gamle kunster også.

For eksempel slo både Ryan Giggs og Paul Scholes til med noen lekre pasninger, og de to + Nicky Butt viste også at samspillet satt som før, selv om det gikk litt tregere.

I kampens 19. minutt løp Uniteds akademisjef nesten helt gjennom Celtic/Irland-forsvaret, før han ble felt og fikk straffespark. Vel, vi sier felt, han hoppet strengt tatt over Johan Mjällby, men straffesparket kan nok forsvares selv om Butts fall var noe teatralsk!

Denis Irwin tok straffesparket, og derfor ble det jo også selvsagt mål.

I det 26. minutt doblet Louis Saha til 2-0 med en kald avslutning etter å ha blitt spilt gjennom på nydelig vis av Ryan Giggs.

Celtic/Irlands Robbie Keane reduserte noen minutter før pause.

Det ble selvsagt en del bytter ut og inn av spillere, der noen ble byttet på igjen etter å ha blitt byttet ut. Celtic/Irland tjente nok mest på disse byttene, og var mer uthvilte i andreomgangen.

Roy Keane byttet seg selv inn med en halvtime igjen av oppgjøret, og ble selvsagt møtt med svært høylydt applaus. Han er naturligvis heller ikke hvem han var, men han var til å kjenne igjen i pasningsspillet sitt, og det var uansett fint å se ham i United-drakt igjen.

I det 81. minutt scoret Colin Healy, en god venn av Miller, 2-2-målet for Celtic/Irland etter en periode United hadde slitt uten Giggs og Scholes på banen. Det ble også sluttresultatet – selv om det selvsagt ikke var det viktigste her.