Scoring og seier!

Det spilles i disse dager privatlandskamper over hele Europa, og lørdag er intet unntak. Landene som er klare for EM gjør de siste forberedelsene før mesterskapet sparkes i gang førstkommende fredag, mens de som har falt utenfor det gode selskap forsøker på beste måte å forberede seg på VM-kvalifiseringen som starter til høsten.

Under følger en oversikt over alle kampene hvor United-spillere er involvert denne helgen.

SØNDAG:

Brasil 0-2 Mexico

Brasil og Mexico møtetes søndag kveld (skandinavisk tid) til privatlandskamp på Cowboys Stadium i Arlington, Texas i USA. Javier Hernandez startet på topp for Mexico, og United-spissen viste seg nok en gang frem i landslagstrøya. Tottenhams Giovani dos Santos sendte Mexico i ledelsen med en utsøkte chip etter 23 minutter, og ti minutter senere doblet Chicharito Mexicos ledelse da han satte et straffespark i mål. 2-0 ble også sluttresultatet i kampen.

Se målet her. Saken fortsetter under.

<iframe width=»420″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/A8r28wniSu4″ frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>

LØRDAG:

Danmark 2-0 Australia

Anders Lindegaard er i danskenes EM-tropp, men fikk ikke spilletid i generalprøven mot Australia. Stephan Andersen ble valgt foran United-keeperen da danskene vant 2-0 etter scoringer av Daniel Agger og Andreas Bjelland.

England 1-0 Belgia

Danny Welbeck og Ashley Young spilte fra start for England og var delaktige i kampens eneste scoring. Young spilte Welbeck gjennom mot keeper ti minutter før pause, og Welbeck lobbet ballen elegant over Simon Mignolet i Belgias mål. En haltende Welbeck ble byttet ut til fordel for Wayne Rooney etter 53 minutter, men det virket ikke som det var en alvorlig skade. Rooney var veldig delaktig i Englands angrepsspill, men kom seg ikke til noen store sjanser. Han avsluttet kvelden som kaptein da Steven Gerrard ble byttet ut. Ashley Young ble byttet ut etter 67 minutter, mens Phil Jones var ubenyttet reserve.

Nederland 6-0 Nord-Irland

Oliver Norwood, som det forventes at forlater United i sommer, spilte hele kampen for Nord-Irland da de ble knust av Nederland. Ingen levnet gjestene noen mulighet til å få med seg et resultat, og det var aldri noen tvil om hvor seieren ville ende opp. Ibrahim Afellay (2), Robin van Persie (2), Wesley Sneijder og Ron Vlaar scoret Nederlands mål.

Portugal 1-3 Tyrkia

Portugal gikk på et forsmedelig tap hjemme mot Tyrkia i siste kamp før EM. To scoringer av Umut Bulut ga gjestene en 2-0-ledelse, før Nani reduserte i det 57. minutt og lagde spenning igjen. Men det ble med den ene scoringen for Portugal, og da Pepe scoret selvmål to minutter før slutt var det ingen tvil om hvor seieren skulle ende. Vondt ble verre da Nani måtte gå av banen haltende i sluttminuttene med en ankelskade. Det er uvisst hvor alvorlig skaden var.

Argentina 4-0 Ecuador

I den Sør-Amerikanske VM-kvalifiseringen fikk Antonio Valencia og Ecuador en leksjon i angrepsfotball. De klarte ikke å stå i mot Messi, Higuain, Aguero og co. Valencia spilte hele kampen, og ble tydelig mer og mer frustrert utover i andre omgang.