Slapp inn tre mot bunnlag

…men Vojvodina vant likevel. Les her hvordan det har gått med de utlånte denne helgen.

United er ikke i aksjon før mandag, men det er det flere United-spillere som er – for andre klubber. Under kan du se hvordan det går for våre lånesoldater denne helgen.

Søndag 7. desember:

Radnički Kragujevac 3-4 Vojvodina Novi Sad

Vanja Milinković-Savić og Vojvodina startet sesongen svært godt, og var veldig gode defensivt i starten av sesongen. Nå har det begynt å svikte litt, og Uniteds utlånte målvakt måtte se bunnlaget Radnički Kragujevac (som har bare vunnet én kamp denne sesongen) putte tre baller bak seg. Heldigvis scoret de fire mål selv, og etter en svak periode kom endelig seieren.

Aston Villa 2-1 Leicester City

Tom Cleverleys Aston Villa tok nok en viktig trepoenger søndag kveld, da Leicester kom på besøk til Villa Park. Det var storscoreren Leonardo Ulloa som åpnet ballet på litt kronglete vis etter 12 minutter. Det tok ikke lang tid før vertene svarte. Fire minutter senere sto det 1-1 ved Ciaran Clark.

Men at det var Alan Hutton som skulle bli kampens store profil var det nok ingen som hadde trodd på forhånd. 71 minutter ut i kampen lobbet Christian Benteke ballen over Leicester-forsvaret og gjennom til backen som helt umarkert kunne dunke ballen på halv volley bak en fortvilet Kasper Schmeichel. Dansken gjorde for øvrig flere redninger hans far ville ha vært stolt av å gjøre, men det holdt ikke til å berge poeng.

Kort tid etterpå var den skotske målscoreren nemlig på farten igjen, da han fikk Paul Konchesky utvist. Leicester maktet ikke å komme tilbake, og kampen endte 2-1. Aston Villa klyver med det opp på 11. plass, poenget foran Everton og to poeng bak Tottenham. Ja, det er jevnt. Leicester vasser fremdeles rundt helt nederst i hengemyra som er nedrykkssonen, med fattige ti poeng.

Nick Powell tilbragte samfulle 90 minutter på benken for de blå. Og Tom Cleverley? Rakk å gjøre dette før han ble erstattet av Jack Grealish da kampen var en time gammel:

Sestao River Club 0-2 Real Madrid Castilla

Guillermo Varela var på farten igjen da Castilla gjestet Sestao River. Zidanes gutter vant kampen 2-0, og sjefen selv er full av lovord om leiesoldaten fra United som har en utkjøpsklausul på rundt tre millioner pund.

Hovedstadsklubbens unggutter ligger for tiden på niendeplass, tre poeng unna førsteplassen i sin Segunda B-avdeling. Tett.

segunda-b

Lørdag 6. desember:

Dinamo Zagreb 3-0 Rijeka

Det var førsteplass mot andreplass da Ángelo Henríquez’ Dinamo Zagreb tok imot Rijeka, og det er vel neppe noen som blir sjokkert når vi kan fortelle at Henríquez kom på scoringslisten. Han er for lengst oppe i tosifret antall scoringer, og han scoret det viktige 2-0-målet som ga hjemmelaget pusterom i denne kampen. Dermed er «måltørken» over, selv om det egentlig blir meningsløst å bruke det ordet etter bare noen få kamper uten mål. Mot slutten ble det også lagt på til 3-0. Resultatet gir Henríquez & co en luke til Rijeka, som er den eneste utfordreren i kampen om ligagullet.

Queens Park Rangers 2-0 Burnley

Michael Keane har ikke hatt noen grunn til å være fornøyd med mengden spilletid for Burnley, men i det siste har det blitt litt mer spilletid. I denne kampen spilte han fra start, og i førsteomgangen hadde han en redning på strek etter et forsøk fra Vargas. Men QPR fikk etter hvert målet sitt, da Leroy Fer ga Redknapps lag ledelsen, og senere doblet den tidligere Burnley-spilleren Charlie Austin. Så ble Austin utvist, noe som ga litt spenning igjen, men verken Keane eller andre klarte å utnytte det.

Tottenham Hotspur 0-0 Crystal Palace

Wilfried Zaha gjorde en del lovende sist, men den siste avleveringen var ikke god nok. Zaha fikk på nytt sjansen lørdag, og viste igjen frem talentet sitt, som dere kan se i klippet under: https://twitter.com/br_uk/status/541260871432159232 Zaha ble erstattet av Puncheon i det 66. minutt, et bytte ikke alle Palace-fans på Twitter virket å være helt enige i, siden farten til Zaha hadde skremt Spurs-forsvaret. Erstatteren Puncheon har også bra med fart, og han scoret attpåtil, men ble dessverre for Croydon-klubben korrekt avblåst for offside. Kampen endte 0-0.

Cardiff City 0-0 Rotherham United

Reece James startet igjen på Rotherhams venstreback, i det som var ventet å bli en veldig tøff bortekamp mot hjemmesterke Cardiff. Rotherham har vært i svak form i en periode nå, men James og resten av forsvaret gjorde en solid jobb i Sør-Wales, og kunne reise hjem til Yorkshire med et uavgjortresultat i bagasjen. James har fått karakteren 6 i Football League Paper, og de skriver at han hadde få problemer defensivt, og at han hjalp til offensivt.

Oldham Athletic 0-1 Doncaster Rovers

Sam Johnstone stod i mål for Doncaster i dette FA-cupoppgjøret mot divisjonskollega Oldham, som flyr høyt i ligaspillet. Johnstone  hadde en klarering med feil fot som kunne blitt veldig farlig, men han holdt buret rent. Mot slutten av kampen scoret Doncaster, og de er videre til tredje runde i FA-cupen. Football League Paper gir Johnstone karakteren 7 for innsatsen, og skriver at han ikke ble satt på prøve for ofte, men at han likevel fikk gjort noen strålende redninger.

Real Madrid 3-0 Celta Vigo

Javier Hernández kom ikke på banen før det gjenstod noen få minutter, da han erstattet ex-red Cristiano Ronaldo. Hernández scoret ikke, men det var ikke så nøye, for den jobben hadde allerede mannen han erstattet tatt seg av: Et hat-trick av Cristiano Ronaldo sørget for en enkel Real Madrid-seier, og befestet hovedstadsklubben sin posisjon på toppen av tabellen.

Fredag 5. desember:

Boavista 1-3 Sporting

Nani spilte selvsagt fra start for Sporting, men det ble ingen hyggelig dag for portugiseren selv om Sporting vant. Kantspilleren haltet nemlig ut med skade etter litt over en halvtime, på stillingen 0-0, og vi får håpe han snart er tilbake på banen. Kampen mot Chelsea i Champions League i midtuka står i alle fall i fare, og det gjør da naturlig nok også vanskeligere å avansere fra gruppespillet. Seieren gjør at Sporting henger med i toppen, selv om avstanden til byrivalen Benfica på førsteplass fortsatt er på åtte poeng.