telles190223

Telles-comeback

To av våre utlånte med mål, og én med målgivende pasning. Her er vår oppsummering av hvordan det gikk med de utlånte denne helga.

Rayo Vallecano 1-1 Sevilla

Det endte 1-1 mellom Rayo Vallecano og Sevilla søndag ettermiddag.

Alex Telles var på benken mot PSV på torsdag, og her var han rett og slett i startoppstillingen for Sevilla – hans første kamp siden kneskaden han pådro seg under VM.

Han spilte som en av tre midtstoppere.

Telles var dessverre involvert i baklengsmålet, for det var hans markering som glapp da Rayo Vallecano stanget inn utligningen etter et hjørnespark, men uansett gledelig at brasilianeren klarte å spille hele denne kampen.

Sevilla ligger på 12. plass i La Liga.

telles100922
GJORDE COMEBACK: Alex Telles (her fra en annen kamp).

Toulouse 2-3 Marseille

Marseille havnet under mot Toulouse, men snudde kampen og tok tre viktige poeng søndag kveld.

Eric Bailly startet på benken, men kom innpå i det 85. minutt for å trygge inn seieren. Det kom en redusering like etter at Bailly kom inn, men uten at det var ivorianerens feil.

Marseille ligger fem poeng bak serieleder PSG. PSG holdt på å gå på en skikkelig smell tidligere søndag, men en snuoperasjon på slutten gjorde at de klarte å beholde avstanden ned til Marseille, heller enn å få dem helt opp i ryggen.

Tottenham Hotspur v Olympique Marseille: Group D - UEFA Champions League
KOM INNPÅ: Eric Bailly.

Sparta Praha 3-0 Jablonec

Sparta Praha vant søndag kveld 3-0 hjemme mot Jablonec.

Matej Kovar stod som vanlig i mål, og han holdt altså nullen i denne kampen.

Begge lagene foran Sparta Praha på tabellen ga bort poeng, så Sparta Praha nærmet seg toppen denne serierunden. Det er nå fem poeng opp til byrival Slavia Praha på førsteplass.

kovar150722
HOLDT NULLEN: Matej Kovar.

Huddersfield Town 2-1 Birmingham City

Artikkelforfatteren møtte Neil Warnock i 2013, og han ga da uttrykk for at han var ferdig som manager. Etter det har han tatt seks (!) managerjobber, og nå er han hentet inn for å prøve å hindre gamleklubben Huddersfield i å rykke ned.

Veteranens første oppgave var å slå Hannibal Mejbris Birmingham City, og selv etter et tidlig baklengsmål gikk det nettopp slik.

Hannibal spilte fra start, men hadde ikke en spesielt god kamp, og ble byttet ut i det 81. minutt. Birmingham Mail gir ham karakteren 5,5spillerbørsen.

Birmingham har sju poeng ned til Huddersfield like under streken, og må nok passe seg litt så de ikke havner i den verste Championship-nedrykksstriden.

hannibal180223
TAPTE: Hannibal Mejbri og Birmingham.

Hull City 0-0 Preston North End

Det endte målløst da Hull City fikk besøk av Preston North End lørdag ettermiddag.

Álvaro Fernández spilte hele kampen for bortelaget. Han pådro seg et gult kort på overtid.

Spanjolen skal ha levert en god kamp både offensivt og defensivt, og lancs.live gir ham karakteren 7 på spillerbørsen.

Det virker som om Preston ligger an til en plassering rundt midten av Championship-tabellen, selv om det ikke er helt utenkelig med playoff, til tross for at de ikke akkurat har imponert i det siste.

alvaro070123
MÅLLØS KAMP: Det ble null hull og null-null for Preston-forsvaret mot Hull.

Sunderland 1-1 Bristol City

Bristol City får straffespark sjeldnere enn Graeme Souness sier noe fornuftig om United, men da de endelig fikk straffespark så hindret det Amad Diallo & co i å vinne.

På overtid scoret nemlig Bristol City på straffesparket, og dermed ble det et surt poengtap for Sunderland.

Amad var lenge i storform for Sunderland, men er inne i en noe svakere periode. I midtuka ble det en opptur med en målgivende pasning, men her var det tilbake til karakteren 5 på spillerbørsen til Sunderland Echo. De skriver at han manglet sin vanlige kvalitet med ballen, men at han ble klart bedre etter å ha blitt flyttet opp på topp mot slutten av kampen.

Sunderland ligger fortsatt på playoff i Championship, men ville vært en del tryggere der med seier her.

amad080223
SKUFFENDE AVSLUTNING PÅ KAMPEN: Sunderland rotet bort seieren på overtid.

Hibernian 2-0 Kilmarnock

Hibernian vant 2-0 mot Kilmarnock i den skotske toppdivisjonen, og det var en god dag for Will Fish.

Ikke bare var han en del av et forsvar som holdt nullen, men Fish stanget inn 1-0-scoringen også. Han har headet ballen i mål i to kamper på rad på Easter Road.

spillerbørsen til Edinburgh Evening News har Fish fått karakteren 9.

Ipswich Town 4-0 Forest Green Rovers

Charlie Savage debuterte med et innhopp i midtuka for Duncan Fergusons Forest Green, og her fikk han sin første kamp fra start.

Ikke uventet ble Kieran McKennas Ipswich for sterke, og det ble hele 4-0 til traktorgutta.

Vi har ikke funnet så mye om Savages prestasjon, men det lille vi har sett har antydet at han ikke var blant Forest Greens verste spillere her. Han skal også ha hatt et godt innhopp i debuten.Han ble byttet ut i det 73. minutt da Ferguson gjorde et trippelbytte, på stillingen 3-0.

Forest Green ligger helt sist i League One, med åtte poeng opp til Accrington Stanley like over streken. Forest Green har attpåtil spilt flere kamper enn samtlige lag de jakter på, så det ser ikke enkelt ut for Savage & co.

savage
SPILTE SIN FØRSTE KAMP FRA START: Charlie Savage.

Lincoln City 0-0 Portsmouth

Di’Shon Bernard var her plassert på benken for Portsmouth, men i det 82. minutt kom han inn.

Det forandret ikke kampen verken den ene eller den andre veien, og det endte målløst på Sincil Bank.

Portsmouth ligger på tiendeplass i League, og det er ganske utenkelig at de skal bli innblandet i verken nedrykkskamp eller kamp om playoff denne sesongen.

KOM INNPÅ: Di’Shon Bernard.

Wycombe Wanderers 1-0 Bolton Wanderers

Shola Shoretire har imponert stort i starten for Bolton, og Bolton har vært gode i det siste, men her kom de ned på jorda da de tapte mot Wycombe på Adams Park.

Shoretire skal ha hatt en frustrerende kveld (det er i alle fall beskrivelsen i kamprapporten til Bolton News), og i det 53. minutt pådro han seg et gult kort, og noen minutter senere valgte Ian Evatt å bytte ham ut.

Bolton har en teoretisk mulighet til å blande seg inn i kampen om direkte opprykk fra League One, med ni poeng opp til Plymouth, men det virker like sannsynlig at de må kjempe med bl.a. Wycombe for å klare å holde på en playoffplass.

tenhagshoretire310722
TAPTE: Shola Shoretire og Bolton.

Salford City 1-2 Swindon Town

Det så bra ut tidlig i kampen for Neil Woods lag. Salford City tok ledelsen i kampens fjerde minutt, men Swindon endte opp med å snu kampen, og de tok dermed seg alle de tre poengene hjem igjen til Wiltshire.

Ethan Galbraith hadde den målgivende pasningen til Salford Citys mål. Han ble byttet ut i det 68. minutt.

Salford City ligger på playoff – så vidt – og er heller ikke så altfor langt bak lagene på direkte opprykksplass i League Two.

ethangalbraith081022j
SALFORD CITY TAPTE: Til tross for Ethan Galbraiths målgivende pasning.

Walsall 1-1 Newport County

Newport County scorer poenggivende mål det siste kvarteret i hver eneste kamp for tiden, og det skjedde også mot Walsall.

Charlie McNeill har ikke hatt den beste starten på oppholdet i Newport og League Two, selv om laget har hevet seg, og han var her benket fra start.

McNeill kom inn i det 81. minutt, noen minutter etter utligningen, men klarte ikke å utgjøre noen forskjell på slutten.

mcneill080922
KOM INNPÅ: Charlie McNeill.

Altrincham 3-1 Woking

Altrincham tok en sterk 3-1-seier mot Woking (som ligger på tredjeplass i National League) lørdag ettermiddag.

I det 57. minutt, på stillingen 1-1, ble Maxi Oyedele byttet inn for Altrincham, og litt over ti minutter senere så scoret han sitt første seniormål – og feiret som Marcus Rashford.

Han skal ha levert et godt innhopp utenom målet også.

Joe Hugill og Sonny Aljofree var ikke i Altrincham-troppen, og kan potensielt være aktuelle for mandagens U21-kamp med United – og hvis ikke det, så har Altrincham en tøff bortekamp mot Barnet på tirsdag.

Skelmersdale United 1-0 Ramsbottom United

Tom Wooster spilte for Ramsbottom da de tapte knepent borte mot Skelmersdale.

Dette var første kamp under ny manager (David Chadwick) for Ramsbottom.

Wooster skal ha gjort noen brukbare redninger i løpet av kampen, og vi har foreløpig ikke sett noe som indikerer at han var skyld i baklengsmålet heller.

tom wooster
TAPTE: Tom Woosters Ramsbottom United.

Portadown 3-1 Glenavon

Et nedrykk virker fortsatt sannsynlig for Portadown i den nordirske ligaen, men en 3-1-seier mot Glenavon hjelper i det minste en del.

Ondrej Mastny stod i mål igjen for Portadown.

Ut fra hva det vi så på Portadowns høydepunktsvideo, så spilte Mastny en god kamp i Portadown-målet, men samtidig vil han nok være misfornøyd med eget feltarbeid i forbindelse med baklengsmålet.

Andre:

• Dean Henderson er fortsatt skadet, og Nottingham Forest hentet jo inn Keylor Navas i januar, noe som gjør at det nok blir vanskelig for Henderson å få tilbake plassen. Lørdag ble Navas stemt frem som Nottingham Forests bestemann etter 1-1-kampen mot Manchester City.
  • Axel Tuanzebe debuterte for Stoke i midtuka mot Huddersfield, da han kom inn i det 82. minutt, men han var ikke i troppen da Stoke lørdag tapte borte mot Blackpool.
  • Ethan Laird måtte stå over lørdagens QPR-tap mot Michael Carricks Middlesbrough på grunn av en skade.