Åtte av våre utlånte var i aksjon i helgen.

Slavia Praha 4-0 Sparta Praha

Matej Kovar spilte som vanlig fra start for Sparta Praha, men det ble ikke noen hyggelig opplevelse for ham i Praha-derbyet mot Slavia Praha.

Hele 4-0 ble det til slutt.

Ingen av målene var keepertabber (han kunne dog kanskje bokset ballen bedre ut på det tredje målet, men der ble han forstyrret ganske kraftig av en medspiller), og det handlet nok mer om svakt forsvarsspill.

Sparta Praha ligger på tredjeplass i den tsjekkiske ligaen, fem poeng bak rival Slavia Praha, og ni poeng bak Viktoria Plzen (som også har én kamp til gode).

Nottingham Forest 1-0 Liverpool

Nottingham Forest tok sesongens andre seier og det mot Liverpool på hjemmebane etter scoring av spiss Dennis Awoniyi.

Dean Henderson stod som vanlig og holdt nullen for andre kamp på rad. Han var også helt avgjørende på overtid med en monsterredning som gjorde at Forest klarte å stå mot Liverpools stormløp mot Nottinghams mål.

På børsen fra Nottingham Post får Henderson karakteren 8,5 noe som er like bra som tre av medspillerne (Scott McKenna, Ryan Yates og Dennis Awoniyi) som lagets beste. Avisen skriver følgende: Hadde noen virkelig viktige redninger, inkludert redningene på avslutningene til Alexander-Arnold og van Dijk sent i kampen.

Blackpool 4-2 Preston

Det har gått litt opp og ned for Preston og Alvaro Fernandez den siste tiden. Etter å ha slått tilbake etter to strake tap i midtuken mot Huddersfield kom det et nytt tap borte mot Blackpool lørdag. Laget som har vært svært så gjerrige i begge ender slapp lørdag inn hele fire mål.

Fernandez startet som vanlig på venstrebacken og fikk samtlige 90 minutter. Den utlånte backen pådro seg et gult kort.

Lancs.live har hyllet spanjolen ved flere anledninger tidligere denne sesongen, men denne gangen fikk han karakteren 5 på børsen. – Hadde selvtilliten til å utfordre og skape trøbbel ute til venstre. Defensivt så North End en smule sårbare ut på hans side.

Sunderland 2-4 Burnley

Amad Diallo fikk endelig sin første kamp fra start under Tony Mowbrays ledelse. Dette etter at ivorianeren i lengre tid har fått skryt for sine ferdigheter.

Diallo tok vare på muligheten og ga Sunderland ledelsen etter seksten minutter og scoret sitt første mål for «The Black Cats».

Dessverre for Sunderland og Diallo klarte ikke laget å opprettholde 2-0-ledelsen de tok med seg til pause og kollapset i andre omgang og tapte til slutt 2-4.

Kantspilleren fikk spille hele kampen og ble av Sunderland Echo belønnet med karakteren 6, med følgende skussmål på prestasjonen: Strålende scoring, kjempet godt, men hadde veldig liten innvirkning på andre omgang da Burnley begynte å ta kontroll.

QPR 2-1 Wigan

Ethan Laird spiller for laget som topper Championship etter 17 serierunder. Dette selv om QPR har fått en av sine kamper utsatt og har en kamp til gode.

Mot Wigan fikk høyrebacken på ny spille hele kampen og igjen leverte den lynraske backen en god kamp.

I West London Sport blir Lairds innsats beskrevet som imponerende. Hvor han var full av energi på høyresiden og skapte trøbbel for motstanderen. Gjorde også en god jobb i det defensive. Laird fikk karakteren 7 for kampen mot Wigan.

Blackburn 2-1 Birmingham

Hannibal Mejbri fikk ikke mer enn 28 minutter som innbytter etter å ha startet de tre foregående kampene.

Manager John Eustace er strålende fornøyd med sin innleide midtbanespiller som stadig bryter rekorder, men som også peker på viktigheten av å bruke bredden i troppen.

Til Birmingham Mail etter kampen sa Eustace følgende om Mejbri.

– Måten han har spilt i de siste par kampene har vært fenomenal. Han har slått rekorder for total distanse. Det var viktig at vi også brukte troppen. Bacuna kom inn i dag og gjorde det bra, og Hannibal kom på den siste halvtimen og var veldig god.

Hannibal fikk karakteren 6.5 for innhoppet sitt av Birmingham Mail.

Salford 0-2 Stockport County

Ethan Galbraith har levert solid for et lag som har vært i medgang den siste tiden. Lørdag kom det en smell mot Stockport County på hjemmebane.

Galbraith fikk 57 minutter som indreløper på midtbanen og pådro seg et gult kort. Resultatet gjorde at Salford falt utenfor kvalikplassene.

Real Madrid 3-1 Sevilla

Alex Telles fortsetter å få tillit på venstrebacken nå som Jorge Sampaoli har tatt over som ny manager i Sevilla.

Lørdag var det Real Madrid som var motstander og ikke uventet ble det en vanskelig kamp for Sevilla.

Telles spilte 90 minutter og spilte ifølge rapporter fra Spania en kamp helt på det jevne. Brassen var ikke direkte involvert i noen av baklengsmålene, ei heller målet som Sevilla scoret.

Andre:

Charlie Wellens var ikke i troppen da Oldham vant 2-0 hjemme mot Yeovil i National League. Den 19 år gamle midtbanespilleren har ikke spilt siden han fikk 23 minutter som innbytter mot Wrexham 1. oktober.

Dermot Mee har ikke vært i troppen til Altrincham siden 3. september da National League-laget møtte Solihull Moors. Keeperen var dermed ikke i troppen da laget hans spilte 4-4 mot Torquay lørdag.

Will Fish kom aldri på banen i Hibernians 1-2-tap hjemme mot St Johnstone fredag kveld.