0-1: Rafael Márquez, 0-2: Andrés Guardado, 0-3: Jávier Hernández, 1-3: Ivan Perisic

terning6

Får plusspoeng for: Forandret hele kampbildet.

Får minus for: Ingenting.

terning5

Verdt å merke seg: Chicharito har ikke startet noen av kampene til Mexico i årets VM, men har kommet innpå i alle tre kampene.

terning6

Selve kampen:

Mexico hadde et godt utgangspunkt før den siste gruppespillkampen mot Kroatia. Etter å ha overbevist med seier mot Kamerun, fulgte de opp med et strålende 0-0-resultat mot vertsnasjonen Brasil. Følgelig var uavgjort nok for Mexico for å gå videre fra gruppe A, men meksikanerne viste at de ønsket å gå videre med stil, og dominerte kampen.

Etter 62 minutter var det fremdeles målløst, men så kom Jávier Hernández inn – et klart bevis på at Mexico ønsket å vinne kampen. United-spissens bevegelser skapte trøbbel for Kroatia-forsvaret, og Mexico skapte sjanser på rekke og rad etter Chicharitos inntog. Etter 72 minutter stanget Márquez inn 1-0 for meksikanerne, før Guardado banket inn 2-0 med en fin avslutning.

I det 82. spilleminutt satte Chicharito kronen på verket da han stanget inn 3-0 på en corner. Márquez stusset ballen videre, og Hernández løp seg fri på nydelig vis og headet inn 3-1. På tampen reduserte Ivan Perisic til 1-3, uten at dette hadde noe betydning for utfallet.