Scoret og imponerte i U21-seier

SPILLERBØRS: Paddy McNair leverte en meget god kamp for U21-laget, mens Adnan Januzaj og Andreas Pereira skuffet stort.

Manchester Uniteds U21-lag hadde en unik mulighet til å trone alene på tabelltoppen etter at Tottenham tapte 0-2 for Norwich tidligere på dagen.

Rødtrøyene tok også vare på muligheten, og slo Everton 2-1 etter scoringer av James Wilson og Paddy McNair.

Liam Grimshaw burde ha sendt Warren Joyce’ gutter etter bare to minutter, men klarte ikke å sette ballen i mål da han ble sendt alene med keeper.

James Wilson var på sin side klinisk da han fikk muligheten etter åtte minutter. Adnan Januzajs crosser mot Andreas Pereira var for kort, men et dårlig touch fra Evertons venstreback tillot Andreas Pereira å avslutte. Returen havnet hos James Wilson, som enkelt kunne trille inn 1-0.

På tampen av omgangen doblet Paddy McNair ledelsen. Andreas Pereira slo inn et frispark fra venstre, som så ut til å gå inn til Evertons keeper. Men utboksingen havnet rett hos Paddy McNair, som på kontrollert vis plasserte ballen i en fin bue over samtlige spillere i sekstenmeteren med venstrefoten.

Manchester United v Liverpool: Barclays U21 Premier League
JUBEL: Paddy McNair kunne smile etter å ha satt inn 2-0 for United. Her fra en tidligere kamp mot Liverpool.

Manchester Uniteds U21-lag er ikke et enkelt lag å spille mot, spesielt ikke når de har fått en ledelse. Det viste de også til gagns i den andre omgangen. Warren Joyce’ menn parkerte mer eller mindre bussen på egen halvdel, og gjorde det vanskelig for Everton å trenge seg gjennom.

Fire minutter før slutt ble imidlertid Everton tildelt et straffespark. Venstreback Andy Kellett mistet fotfestet og lot seg passere, før innlegget spratt via foten til Sean Goss og opp i hånda på midtbanespilleren. Straffesparket satte Jonjo Kelly kontrollert inn i mål bak en utspilt Lindegaard.

2-1-seieren gjør at Manchester United i øyeblikket troner alene på toppen av tabellen, etter at Tottenham tapte mot Norwich. United har i øyeblikket to poeng mer enn Southampton, som slo Liverpool og klatret opp på andreplass. Tottenham ligger tre poeng bak med en kamp mindre spilt, mens Liverpool ligger fire poeng bak med to kamper mindre spilt.

Everton 1-2 Manchester United

Sted og tid: Merseyrail Community, Southport, 16. mars 2015, kl. 20.00
Turnering: Barclays U21 Premier League

08. min.: 0-1 Wilson
45. min.: 0-2 McNair
86. min.: 1-2 Kenny (str.)

United: Anders Lindegaard; Donald Love, Paddy McNair, Tom Thorpe, Andy Kellett; Liam Grimshaw, Sean Goss; Joe Rothwell (James Weir 46), Andreas Pereira, Adnan Januzaj; James Wilson (Josh Harrop 40).
Uben.innb.: Kieran O’Hara, Callum Evans, Matt Willock.

Anders Lindegaard – 7

Hadde flere gode inngripener i den første omgangen, og skal ha mye av æren for at United kunne gå til pause med en 2-0-ledelse. Det kunne se ut til at han handset utenfor sekstenmeteren i første omgang, men dommeren vinket spillet videre. Fortsatte å være trygg i andre omgang, og kan heller ikke lastes for å ha sluppet inn mål på straffespark. Er altfor god for dette nivået. Forsvinner nok til sommeren.

Donald Love – 6

Donald Love gjennomførte en brukbar kamp på høyrebacken til Manchester United. Han var solid defensivt, men hadde stadig færre offensive initiativ utover i kampen. Taklet en Everton-spiller knallhardt og ble belønnet med gult kort.

Paddy McNair – 7,5

Uniteds beste spiller. Stod på riktig sted til rett tid i de aller fleste situasjoner. Mens flere av de andre spillerne med førstelagserfaring var bleke, ser det ikke ut til at suksessen har gått til hodet på 19-åringen. Scoret 2-0-målet med en flott avslutning.

Tom Thorpe – 7

Det er lett å føle sympati med Tom Thorpe. U21-kapteinen leverte nok en god kamp for reservene, men kommer neppe til å få sjansen på førstelaget til United. Har havnet litt mellom to stoler, og kommer nok til å forsvinne til sommeren.

Manchester United U21s v Sunderland U21s
SOLID: Tom Thorpe var kaptein og sjef bak i United-forsvaret. Sammen med Paddy McNair hadde han veldig god kontroll på begivenhetene.

Andy Kellett – 5,5

Januarsigneringen, som kom fra Bolton da Saido Janko gikk motsatt vei, hadde en ok kamp på venstrebacken. Plasserte seg for det meste godt defensivt, og var også trygg og god med ballen. Det ble imidlertid skapt flere sjanser på hans side enn på Donald Love sin side. Kellett ble også rundet enkelt i forkant av straffesparksituasjonen.

Sean Goss – 6

Midtbaneankeret dekket mye rom da Manchester United skulle forsvare 2-0-ledelsen, men var uheldig da ballen spratt opp i hånda hans fire minutter før slutt, slik at dommeren blåste straffe til Everton.

Joe Rothwell – 5,5

Den energiske midtbanespilleren hadde en helt ok kamp på midtbanen til Manchester United, men også hans kamp ble preget av skadet. Haltet rundt før han ble byttet ut etter 45 minutter. Han ble litt dyp i sin indreløperrolle, og klarte ikke å gi James Wilson den støtten han trenger som enslig midtspiss.

Liam Grimshaw – 5,5

Løper og jobber hardt på Uniteds midtbane, men fikk ikke helt ballen med seg i denne kampen. Burde ha sendt United i føringen etter bare to minutter, men avsluttet dårlig alene med keeper.

Andreas Pereira – 5

Pasningsfeil, svake dødballer og mislykkede dribleforsøk preget kvelden for Andreas Pereira. Var heldig da han mottok ballen fra et dårlig Everton-touch, og skjøt skuddet som returnerte til Wilson på 1-0-scoringen. Han hadde også frisparket som til slutt havnet hos Paddy McNair ved 2-0, men alt i alt var det en veldig dårlig kveld for unggutten som fikk United-debuten mot Tottenham.

SKUFFET: Andreas Pereira har hatt en veldig god sesong for U21-laget, og ble belønnet med Premier League-debut mot Tottenham søndag. Men mot Evertons U21-lag var han veldig svak.

Adnan Januzaj – 5

For to år siden dominerte Adnan Januzaj i hver eneste kamp på dette nivået. To år senere virket han helt fullstendig uinteressert mot Everton. Det er ikke fordi vi har større forventninger til Januzaj at han blir belønnet med karakteren 5. Han var rett og slett veldig svak og usynlig. Han startet kampen på venstrekanten, før han ble flyttet opp på topp da James Wilson måtte ut med skade.

James Wilson – 6,5

James Wilson viste seg som den målscoreren han er da han var på rett sted til rett tid etter drøyt syv minutter. Med unntak av scoringen var Wilson imidlertid mer eller mindre usynlig. Dette skyldtes i stor grad at han lenge haltet rundt på banen etter å ha landet forkjært, før han ble byttet ut etter 39 minutter. Det var imidlertid beundringsverdig å se James Wilson ta en siste sprint ned for å hjelpe laget på defensiv dødball før han ble byttet ut.

Josh Harrop – 5

Kom inn da James Wilson måtte forlate banen med skade, men klarte ikke å utrette stort etter innhoppet. I likhet med resten av laget var han svak i den andre omgangen.

James Weir – 5

Kom inn for Joe Rothwell i pausen, men heller ikke han klarte å sette sitt preg på kampen. Sprang og jobbet en del på høyresiden, men var totalt fraværende i det offensive spillet.