brunoelangalandsl2022

Skuffende tap for både Fernandes og Elanga

Søndag ble det spilt to landskamper som involverte United-spillere.

Norge 3–2 (1-0) Sverige

Mål: 1-0 Erling Braut Haaland (11.), 2-0 Braut Haaland (str. 54.), 2-1 Emil Forsberg (62.), 3-1 Alexander Sørloth (77.), 3-2 Viktor Gyökeres (90+5.).

Det var nok et revansjesugent svensk lag som møtte opp på Ullevaal Stadion, men det hjalp lite mot Norge.

Anthony Elanga scoret et trøstemål mot Norge forrige helg, men startet på benken her, men fikk litt mer enn en halvtime etter å ha blitt byttet inn i det 58. minutt.

Da var stillingen allerede 2-0 til Norge etter to mål fra Erling Braut Haaland – det siste av dem på straffespark – men kort tid etter at Elanga (og to andre) kom innpå så kom reduseringen fra Emil Forsberg.

Det hjalp uansett lite siden Sørloth headet inn 3-1 i det 77. minutt.

Elanga hadde ikke noe stort innhopp, og denne gangen kunne han ikke pynte på resultatet med en overtidsredusering – denne gangen var det Viktor Gyökeres som gjorde det.

Sverige har ingen mulighet til å ta igjen Norge i Nations League-gruppa nå, med sine tre poeng. Norge har ti poeng, mens Serbia er nærmest med seks poeng – før kveldens kamp mot Slovenia, vel å merke.

Sveits 1–0 (1-0) Portugal

Mål: 1-0 Haris Seferovic (1.).

Cristiano Ronaldo har tatt ferie, og Bruno Fernandes var eneste United-representant for Portugal mot Sveits i kveld. Diogo Dalot ble sittende hele kampen på benken.

Haris Seferovic sendte Sveits i ledelsen allerede etter 57 sekunder, og det skulle vise seg å bli kampens eneste mål.

Fernandes ble byttet ut i det 74. minutt, etter å ha levert en middels kamp.

Portugal hadde ballen i mål i den første omgangen i et angrep hvor det var en Bruno-pasning som åpnet opp forsvaret, men det ble umiddelbart korrekt annullert for offside.

Det var høy temperatur på slutten mens Portugal desperat jaktet et mål, og kameraene plukket opp Fernandes som ropte «fuck you» til noen på den sveitsiske benken. Han var ikke den eneste portugiseren som var frustrert.

Ellers vant Spania, noe som gjør at de har gått forbi Portugal i Nations League-gruppa. Etter fire kamper topper Spania med åtte poeng, Portugal har sju poeng, og så er det en luke ned til Tsjekkia (fire poeng) og Sveits (tre poeng).