Scorer mer enn hele United

På de siste 12 kampene har United scoret ti mål. På samme tid har Chicharito alene scoret 15.

Det meste har gått på tverke for United og Louis van Gaal den siste tiden. United røk hodestups ut av Champions League etter tapet mot Wolfsburg, og står nå med fem strake kamper uten seier.

Salt i såret

Jo, forsvaret har vært bra og David de Gea holder verdensklasse. Men United trenger åpenbart en spiss som kan finne veien til nettmaskene. Og det verste av alt, en som virkelig gjør det om dagen ble solgt av Louis van Gaal for bare noen måneder siden.

På de siste 12 kampene har Manchester United totalt kun scoret ti mål. For å gni salt inn i et sår som virker å være vidåpent om dagen, scorer Javier Hernandez på bestilling for Bayer Leverkusen og har notert seg for 15 mål på de siste 12 kampene sine.

SLIK VI HUSKER HAM: Chicharito jubler etter scoring mot Norwich. Til helgen kommer kanarifuglene på besøk til Old TRafford igjen, men denne gangen m United klare seg uten mexicaneren som i stedet scorer på bestilling i Tyskland.
SLIK VI HUSKER HAM: Chicharito jubler etter scoring mot Norwich. Til helgen kommer kanarifuglene på besøk til Old Trafford igjen, men denne gangen må United klare seg uten mexicaneren som i stedet scorer på bestilling i Tyskland.

Alene.

Altså 50 prosent mer enn det Louis van Gaals menn har maktet til sammen.

Og når det gjelder å omsette sjanser i mål, har Chicharito en statistikk som tilsier at han scorer på nesten halvparten av sjansene han får, mens United scorer på under ti prosent, skal vi tro Mirror som har laget oversikten.

Laget problemene selv

Problemene med manglende effektivitet er i ferd med å bli Louis van Gaals fremste hodepine. Han har solgt en rekke spisser etter at han kom til klubben og med Wayne Rooney på skadelisten og unge James Wilson på lån, har han laget trøbbel for seg selv.

Det mener i alle fall tidligere United-spiller Ray Wilkins.

– Det er ingen tvil om hvor Uniteds problemer ligger. Det er i angrepsspillet. Van Gaal hadde Danny Welbeck, som riktignok er skadet nå, Robin van Persie og Chicharito som alle er gode spisser. Dessuten hadde han James Wilson før han ble sendt på lån. Det er for tynt på topp hos United nå, sier Wilkins.

Han er ikke i tvil om hva som må til om Van Gaal skal redde jobben.

TRØBBEL I ANGREP: Ray Wilkins mener Uniteds store problem om dagen er å score mål. Det er ikke vanskelig å være enig i den konklusjonen.
TRØBBEL I ANGREP: Ray Wilkins mener Uniteds store problem om dagen er å score mål. Det er ikke vanskelig å være enig i den konklusjonen.

– United må til Champions League. Det er ingen vei utenom. Spør du United-fansen vil de si at Van Gaal også må vinne et trofé, påpeker Wilkins til Sky Sports.

Et siste spark i Brugge

Da United fikk straffe borte mot Brugge i Champions League-kvalifiseringen, var kampen forlengst avgjort og United allerede kvalifisert for gruppespillet. Wayne Rooney hadde allerede scoret hat trick og overlot straffesparket til Chicharito for å gi den fotrappe mexicaneren sårt tiltrengt selvtillit.

Hernandez tok imidlertid en «John Terry», og skled da han skulle skyte. Ballen havnet langt utenfor.

På benken satt Louis van Gaal med en alvorlig mine og så på assistenten Ryan Giggs som trakk på skuldrene.

Det var praktisk talt det siste Chicharito gjorde i United-trøyen. Kort tid etter ble spissen solgt til Leverkusen og de nye omgivelsene har altså utvilsomt gjort ham godt.

Til helgen kommer Norwich på besøk til Old Trafford. Kanarifuglene har bare tatt fem av 24 mulige poeng på fremmed gress.

Kun Sunderland og Newcastle ar sluppet inn flere mål borte enn Norwich.