Scorer høyest i ligaen på flere områder

Etter en turbulent start på sesongen har Erik ten Hag virkelig fått fart på United-mannskapet, med 14 seire, to uavgjorte og ett tap på de siste 17 kampene.

I hjertet av laget har Casemiro spilt en sentral rolle.

For etter å ha blitt benket i sesongstarten, har den brasilianske midtbaneterrieren vært fast inventar i elleveren siden starten på nettopp denne 17 kampers solide rekken.

Ti av disse kampene er i Premier League, hvor sju har endt med seire, to uavgjort og ett tap.

To scoringer og to målgivende er fasit foran motstandernes mål i denne perioden, men det er først og fremst når vi ser på de defensive tallene at Casemiros viktighet i dette United-laget virkelig viser seg.

Manchester United v AFC Bournemouth - Premier League
KAN OGSÅ SCORE: Casemiro har vist at han også kan score mål i United-trøya. Her fra da han satte inn 1-0 i 3-0-seieren over Bournemouth 3. januar.

Scorer høyest på flere områder

United.no har tatt et lite dykk ned i 30-åringens defensive tall fra de siste ti ligakampene (som er de eneste ligakampene han har startet), og gjort en sammenligning med andre sentrale/defensive midtbanespillere i ligaen i samme periode.

Og brasilianeren scorer – kanskje ikke så overraskende – høyt på flere områder. På enkelte områder scorer han også aller høyest.

Blant annet har Casemiro flest ballgjenvinninger i ligaen denne perioden, med totalt 138. Han har også flest klareringer (29) av samtlige midtbanespillere.

Samtidig er han nummer to på lista over flest suksessfulle taklinger (36) og på delt 4. plass over flest avskjæringer (22).

Manchester United v Nottingham Forest - Premier League
VAKTBIKKJE: Casemiro scorer særdeles høyt på flere defensive områder.

Analysebyrået Opta Analyst har skrevet en sak hvor det kommer frem at Casemiro også har startet flest spillsekvenser fra åpent spill (157), siden hans første Premier League-start mot Everton. Han har altså gjenvunnet ballen og samtidig gjenopprettet ballbesittelsen i laget flest ganger.

West Hams Declan Rice er nærmest med 139. Rodri på Manchester City har imidlertid én kamp mindre spilt, og er den eneste med et høyere snitt per kamp (17 mot Casemiros 15,8).

Samtidig påpeker Opta Analyst at 21 av disse sekvensene Casemiro har startet, har endt med skudd på mål. Noe som igjen er høyest av alle i ligaen.