– Han vil score over 20 mål

MED VIDEO: «Alle» forventer mye av Romelu Lukaku i år.

Romelu Lukakus overgang til Manchester United kom som et lite sjokk på alle.

Vår nye nr.9 har allerede begynt å betale tilbake overgangssummen med sine to mål på to kamper.

Prestasjonene har absolutt ikke gått ubemerket hen – og her har vi samlet noen av uttalelsene som har kommet bare det siste døgnet.

SE OGSÅ: Målene mot Manchester City

Ruud van Nistelrooy: – Derfor blir han en hit

Nederlenderen med 150 mål for United har store forhåpninger til vår nye spiss, og forteller at de faktisk har møttes på fotballbanen tidligere.

– Jeg husker at jeg møtte Lukaku da jeg spilte for Hamburg og han i Anderlecht. (…) Jeg ble så imponert av førstetouchen og fysikken hans. Hans vilje til å bli best var fantastisk. Han imponerte meg stort, til tross for sin unge alder.

Hvis noen vet hva som kreves av en spiss i United, så er det Ruud van Nistelrooy.

Hva anser du som hans beste ferdigheter?

– Han er et fysisk monster, med en imponerende fart. Han setter ofte mulighetene han får. Han er en ekte nr.9 – litt som Tottenhams Harry Kane.

Hvordan tror du han vil gjøre det i den berømte røde drakten?

– Han har bevist hva han kan gjøre i Everton, nå gjelder det å ta enda et steg. Det er åpenbart noe annet å spille for United enn Everton, også med det mentale. Han vil nok bare bli bedre av å ha bedre spillere rundt seg.

Hvor viktig vil José Mourinho være for Lukaku fremover?

– Ærlig talt, så tror jeg ikke han kunne hatt en bedre trener enn Mourinho. Han kommer til å veilede Lukaku fremover, og hvis han skulle miste fokus litt, så er Mourinho riktig mann for å få han tilbake på rett spor, sa Nistelrooy til Manutd.com.

De Bruyne, her fra fredagens Manchester-derby.

Kevin De Bruyne: – Han scorer 20-25 mål for United

Landsmannen, som til daglig spiller for Manchester City, er ikke i tvil om at United har anskaffet seg en målmaskin. Han fascineres også av folk på sosiale medier som latterliggjør prislappen på Lukaku.

– Han kommer til å gjøre det bra for United. Alle kjenner til hans kvaliteter, og han er villig til å gjøre alt som må til for å lykkes, sa De Bruyne etter Manchester-derbyet i Houston natt til fredag.

– Det er mye som blir sagt og skrevet om disse store overgangene, folk mobber han på sosiale medier. Sånn er det bare, men han må fokusere på jobben sin. Jeg tror han kommer til å score 20-25 mål for United denne sesongen, og det snakker for seg selv.

“Se på målsnittet hans, det er fantastisk. Han er i verdensoppen og han er bare 24 år. ”

– Kevin De Bruyne

Jan Vertonghen: – Han passer i United

Tottenhams Jan Vertonghen gleder seg til å møte Lukaku i Premier League, men er bekymret for hva han kan utrette mot Tottenhams høye defensive linje.

Jan Vertonghen gruer seg til duellene med Lukaku.

– Det blir spesielt. Jeg kan kalle Lukaku en god venn av meg, han er en bra fyr. I tillegg til det så er han en veldig god fotballspiller. Jeg tror han kommer til å passe perfekt i United, som allerede har det defensive på plass, sa Vertonghen til The Mirror.

– Du så jo målet hans mot Manchester City, det er det han handler om. Baller i bakrom. Han er den spilleren som får deg til å tenke at «dette blir en utfordring».

Kan han sammenlignes med Harry Kane?

– Umulig, de har begge sine kvaliteter! Lukakus mål mot City var et perfekt eksempel på hva slags spiller han er. Fart i bakrom, styrke og en klinisk avslutning.