Scootere, nordlys, McClair, Boyle og Vadsø

Brian McClair og Pete Boyle tok turen helt nord i Norge for å se United slå Burnley.

3.893 kilometer er det fra Manchester til Vadsø, men i forbindelse med bortekampen mot Burnley i januar tok både Brian McClair og Pete Boyle turen langt nord i Norge.

Der fikk de en strålende helg med Red Army Vadsø, scootertur, badstu, stamp, finnbiff og ikke minst United-seier borte mot Burnley.

Fredagen ble blant annet brukt til scootertur, selv om de nordlige værgudene da ikke viste seg fra sin aller beste side.

Siden McClair ikke kan norsk må det kunne sies at om han hadde byttet ut hjelmen med en julenisse så kunne han trolig også gjort en god jobb som det med et slikt skjegg.

Fredags kveld ble det fest på Sirkkagården med Finnbiff, quiz, allsang med Boyle, badstue og stamp.

– Morsomt å kunne finne frem igjen det gamle fotoalbumet fra da jeg og min gode kamerat Eirik Lund Sagen var på middag med selveste Sir Alex Ferguson og Brian McClair (Old Trafford mars 1992).

– Vi var den gang ca. 90 heldige supportere fra Skandinavia på middagen. Husker for øvrig også at Dag Langerød, som i dag er supporterklubbens ansvarlige redaktør, var med denne turen, sier Stian Sørensen i en kommentar.

McClair, Sir Alex og Stian Sørensen i 1992.

Stian Sørensen med Brian McClair nå.

Bilde1: Bjørn Wie får signert og fremvist gamle bilder Bilde2: Tre stolte gutter som fikk møte McClair. Fra venstre: Henrik Pleym, Markus Larsson og Loke Fjerdingøy Bilde3: Torhild Berg Utsi og Jon Arne Mikkonen med Pete Boyle Bilde4: McClair fikk se litt av nordlyset som han drømte om.

Lørdagen, kampdagen, ble tilbragt på Bajasso, der det både var quiz med signert McClair-trøye til vinneren og en spørsmål og svar-seanse med Boyle og McClair.

Bilde1: Kim Anders Vuolab og Nils Yngve Vuolab hadde reist fra Karasjok for treffe McClair. Bilde2: Raymond Dervo auksjonerte bort ett signert bilde av Brian McClair og Lee Sharpe. Bilde3: Steffen Olsen og Hans-Christian Erikstad koser seg under arrangementet med pizza og drikke. Bilde4: Dag Olav Vestersjø og Sigve Hergot følger nøye med på hva McClair forteller.

Søndag var McClair, som for noen år siden ledet Uniteds ungdomsavdeling, i aksjon som trener for Polarstjernens gutter 10-15 og klubbens damelag i 2. divisjon.

– Alle var fornøyd. Han tok seg god tid til autografskriving etter treningene, sier Red Army Vadsøs Raymond Dervo til united.no.