Notiser uke 9

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 1. mars:


Full kontroll i generalprøven

Wayne Rooney gleder seg nok stort til å få besøk av Manchester United kommende torsdag.

Da skal nemlig United gjeste Pride Park i Derby for å kjempe om en billett til kvartfinalen av FA-cupen.

I årene etter Ferguson-epoken har vi spilt tre cupkamper mot Derby. De to første, i FA-cupen, har endt med avansement. I fjor spilte vi mot dem i ligacupen, og Mourinhos United røk ut etter en svak kamp og en skuffende straffekonkurranse. Vi har altså noe å hevne.

Derby har hatt en vanskelig sesong under Phillip Cocu (og mye utenomsportslig har skapt trøbbel for Rams), men de har begynt å finne formen de siste månedene, og signeringen av Wayne Rooney har virkelig hatt en god effekt – han har storspilt på Derbys midtbane.

Derby har vært gode på hjemmebane, og ganske svake på bortebane, men lørdag ettermiddag ble det en 3-1-borteseier mot Sheffield Wednesday, i en kamp hvor Derby ledet 3-0 etter en halvtime.

Rooney spilte hele kampen, men kom ikke på scoringslista denne gangen. Det gjorde derimot en annen ex-red: Tom Lawrence scoret Derbys to første mål.

Lørdag 29. februar:


Liverpool går ikke ubeseiret gjennom sesongen

Forrige helg: Manchester United – Watford 3-0

Lørdag kveld: Watford – Liverpool 3-0

Laget som en del Liverpool-fans altså mener er tidenes beste kan ryke ut av Champions League i disse uker og lørdag røk sjansene til å gå ubeseiret gjennom sesongen, slik Arsenal klarte det under Arsene Wenger.

Legg til at det fredag kom rapporter om at coronaviruset i verste fall kan annullere sesongen (se notiser fredag), så kan vi vel si at det har vært en del verre dager for oss United-supportere enn denne uka har levert så langt.

Kan vi be om seks tap til for Merseyside-laget nå og litt spenning i Premier League-innspurten?

Chelsea ga bort poeng mot Bournemouth

Kampen om en topp fire-plassering (eventuelt topp fem-plassering, om City-anken ikke nytter) spisser seg til, og lørdag ettermiddag reiste Chelsea til sørkysten for å møte Bournemouth på Dean Court.

Chelsea ledet til pause, og så ut til å ha kontroll, men så snudde Bournemouth kampen etter scoringer i det 54.- og 57. minutt – det siste målet av ex-red Joshua King.

Marcos Alonso utlignet mot slutten med sitt andre mål for dagen, men Bournemouth klarte å holde unna. Det endte 2-2 på Dean Court, et resultat ingen av lagene nok er særlig fornøyde med.

For Uniteds del kan vi vel bare si oss fornøyde med alle Chelsea-poengtap. I verste fall vil vi være fire poeng bak fjerdeplassen etter denne helga, og med seier på Goodison Park vil det bare være ett poeng opp.

Det ble ingen United-overgang på King, men han bidro i alle fall litt for United her likevel.

Fredag 28. februar:


Ingen Martial på trening

United sendte fredag ut en del treningsbilder, men Anthony Martial var ikke til stede på noen av dem. Det kan bare bety at han trente alternativt, men at han skadet seg onsdag og muligens altså stod over fredagens trening høres ikke optimalt ut med tanke på søndagens kamp mot Everton.

Paul Scholes til Lofoten

United-legenden er i Lofoten helga 25. og 26. april, da United skal møte Southampton. Årsaken er at TV 2 flytter sitt Premier League-studio til Lofoten og altså tar med seg noen stjerner oppover.

Les mer om arrangementet her.

Lauren James skadet

Kvinnelagets spiss, Lauren James, er ute av spill i en periode fremover.

Coronaviruset kan kanskje annullere sesongen

The Telegraphs Ben Rumsby skriver at den engelske regjeringen kan ende med å suspendere alle idrettsarrangement i en periode på to måneder eller mer, noe som kan føre til at det ikke blir kåret en ligamester, samtidig som ingen lag vil rykke ned fra Premier League.

Skulle det skje så vil det sannsynligvis bli samtaler for å avgjøre om resultatene til da kan bli stående eller om sesongen annulleres.

Det ville selvsagt være kontroversielt å frata Liverpool gullet de har langt nede i lomma allerede, men på samme måte vil det være kontroversielt å sende de tre nederste lagene ned en divisjon når det er så jevnt i bunnstriden – og også bestemme hvem som skal til Europa. Uansett avgjørelse kan det hele dermed også ende med søksmål.

Les hele saken hos The Telegraph her.

Schneiderlin mister United-kampen

Tidligere United-spiller Morgan Schneiderlin har spilt de siste kampene for Everton, men nå er han ute av søndagens oppgjør mot United med en kneskade. Back Lucas Digne har trent for seg selv de siste dagene og er også usikker.

Fire år siden Van Gaals ablegøyer

Louis van Gaal er som vi husker en spesiell type, og i dag er det fire år siden det mest minneverdige han gjorde på Old Trafford-sidelinjen under kamp.

Nederlenderen var misfornøyd med at han mente Arsenal-spillerne falt for lett, og illustrerte det for fjerdedommer Mike Dean ved å kaste seg ned på bakken.

Marcus Rashford scoret to nye mål, noen dager etter debuten, og United endte opp med å vinne 3-2 mot Arsenal. Det som skjedde med Van Gaal huskes nok uansett bedre.

Torsdag 27. februar:


Ny akademispiller på proffkontrakt

Viasat viser FA Youth Cup

Manchester United møter Wigan i FA Youth Cup fredag kveld på Old Trafford. Dersom du ikke er i Manchester og har anledning til å se kampen live på Old Trafford, hvor United lokker med gratis adgang for alle, kan du i stedet se oppgjøret på Viasatsport+.

Viasat viser tre av de fire kvartfinalene live:

Fre 28.2 Man Utd – Wigan kl 20:00 VIASPORT+

Ons 04.3 Man City – Burnley kl 20:00 VIAPLAY

Fre 06.3 Blackburn – Arsenal kl 20:00 VIASPORT+

Viasport viser også begge semifinalene og finalen.

Onsdag 26. februar:


Kan Dele Alli også miste United-kampen?

Tottenham mangler allerede stjernespillerne Harry Kane og Heung-min Son, men i verste fall mangler de nå også Dele Alli mot United. Alli ble nemlig onsdag tiltalt av FA for å ha vitset om en asiat på sin private Snapchat-konto, og da venter gjerne utestengelse. Blir han funnet skyldig og får tre kampers utestengelse så ryker kampen mot United 15. mars.

U21-kvinnene vant 5-0

United-kvinnenes U21-lag møtte Bristol onsdag, og vant til slutt 5-0. Lizzie Arnot noterte seg for tre fulltreffere, Maria Edwards for én og Chloe Edwards for det siste. Karna Solskjær, managerens datter, kom innpå det siste kvarteret.

Slik var Uniteds bud på Haaland

At Manchester United var interesserte i Erling Braut Haaland er det vel ingen tvil om. Nordmannen valgte imidlertid å gå til Borussia Dortmund da den korte karrieren i RB Salzburg var over, og gjør sakene sine mer enn godt nok i Bundesliga.

Ifølge tyske SportsBild skal totalpakken Manchester United bydde RB Salzburg for spissen være på rundt 60 millioner euro, men det var altså tyske Dortmund som trakk det lengste strået.

Gratulerer med dagen, Ole!

Tirsdag 25. februar:


Fire år siden Rashford-debuten

I dag, 25. februar, er det fire år siden Marcus Rashford i debuten tok Old Trafford med storm i Europa League-kampen mot Midtjylland.

Rashford ble kastet inn fra start, etter at Anthony Martial hadde blitt skadet under oppvarmingen. Rashford takket for muligheten ved å score to mål, noe han også gjentok noen dager senere da han fikk ligadebuten mot Arsenal.

Nikolay Bodurov (selvmål), Ander Herrera (straffespark og Memphis Depay scoret Uniteds resterende tre mål i 5-1-seieren som sendte United videre.

Uniteds lag: Sergio Romero – Guillermo Varela, Michael Carrick, Daley Blind, Joe Riley (Marcos Rojo, 79.) – Ander Herrera (Regan Poole, 91.), Morgan Schneiderlin – Jesse Lingard (Andreas Pereira, 86.), Juan Mata, Memphis Depay – Marcus Rashford.

GOD DEBUTANT: Marcus Rashford.

Ny kontrakt for Ethan Laird

Den unge høyrebacken har skrevet under på en kontrakt med United frem til 2023, og United har opsjon på ytterligere ett år.

Keeper Paul Woolston har forlenget sin kontrakt med United i ett år. Det melder klubben.

Kavangah dømmer Everton-kampen

Chris Kavanagh er utpekt som dommer i søndagens Premier League-kamp mot Everton.

Pogba snart tilbake?

Vel, franskmannen har vel skrevet en variant av «snart» også tidligere på sosiale medier, men han la i alle fall ut en treningsvideo med følgeteksten «soon» på sosiale medier mandag kveld.

– United-kontrakten var egentlig i boks

Dette er ikke helt nytt, men Real Madrids Toni Kroos sier i et intervju med The Athletic at alt egentlig var klart for en overgang til United sommeren 2014.

– David Moyes og jeg hadde møttes, og kontrakten var egentlig ferdigforhandlet. Så ble han sparket og Louis van Gaal kom inn, noe som kompliserte det hele. Louis ønsket tid til å bygge sitt eget prosjekt. Jeg hørte ikke noe fra United på en stund, og begynte å ha mine tvil. Så startet fotball-VM og så ringte Carlo Ancelotti (daværende Real Marid-trener). Det var det.

Les hele saken hos The Athletic her.

– Angel di Maria hater United

Paris St. Germains reservekeeper, polske Marcin Bulka, sier til spanske Abola at Angel di Maria hater United.

– Di Maria hater Manchester United. Han har ikke noen gode minner derfra, og fakta er at hver gang det kommer noe om United på TV så skifter han kanal så fort han kan, sier Bulka.

Mandag 24. februar:


Se Nevilles reaksjon da Liverpool havnet under

Gary Neville elsket at West Ham mandag kveld tok ledelsen 2-1 borte mot Liverpool….selv om han til slutt måtte se at ligalederne vant 3-2.

Liker du akademifotball? Du kan se hel kamp fra U14-laget på YouTube

Uniteds U14-lag møtte indiske Goa i Mumbai 2020 Next Generation-turneringen i dag, og vant til slutt 4-0 mot sine ett år eldre motstandere.

Hele kampen ligger nå ute på YouTube.

Paul Pogba har snakket om Kobe Bryant og Liverpool

United-spilleren snakket med ESPN i forbindelse med lanseringen av en ny Pepsi-reklame, og sa blant annet som følger:

– Som United-spiller og med rivaliseringen mellom oss så ønsker vi ikke at Liverpool vinner tittelen. Vi ønsker ikke at noen andre enn oss vinner den, men som fotballelsker og en som respekterer motstanderne så må jeg si at de fortjener å være der de er i dag.

Les hele ESPN-intervjuet med Pogba her.

MUST-klage til Brugges ordfører

Manchester Uniteds uavhengige supporterorganisasjon, bedre kjent som MUST, har sendt et offisiell klagebrev til Brugges ordfører etter kampen der forrige torsdag.

De klager blant annet på politiets oppførsel, bruken av vannkanoner og piggtråd.

United med nytt talentprogram i nærområdet

Alle skoler i Greater Manchester er invitert til å bli med på Uniteds nye talentsatsing. I løpet av tre år håper United å få jobbet med 20.000 unge i lokalmiljøet.