Sår tvil om Van Persie

Nederlands landslagstrener med en advarsel.

Robin van Persie har endelig fått litt fri. Han stod over Nederlands landskamp forrige fredag, og står over tirsdagens treningskamp mot Colombia.

Den hvilen har han godt av, påpeker Louis van Gaal – som er landslagstrener for Nederland.

Den offisielle grunnen til at Van Persie trakk seg fra Nederlands tropp var lyske- og tåtrøbbel, og selv om Van Persie har scoret jevnt og trutt hele sesongen så er det velkjent at han har spilt med noen smeller.

Rovdrift?

Van Gaal antyder at det har vært drevet litt rovdrift på stjernespissen.

– Van Persie ringte meg søndag, og vi diskuterte situasjonen. Han hadde egentlig ikke ferie i sommer siden han måtte dra til Asia med United. Han måtte bare spille videre. Det er viktig å tenke på hva det gjør med en spiller, og selv om dette hadde vært en viktig kamp for Nederland så ville jeg ikke brukt ham, sier van Gaal ifølge nettsiden Tribalfootball.

Manchester United v Bayer Leverkusen - UEFA Champions LeagueÉn måneds ferie

Van Gaal har rett i at Van Persie ikke fikk veldig mye ferie i sommer. Etter sesongslutt måtte han til Asia med Nederland for å spille to landskamper. Han fikk imidlertid cirka fire uker med avslapning etter det, før han sluttet seg til United-troppen i Sydney den andre uka i juli.

Etter sommerturneen i Asia har Van Persie så spilt 19 kamper og scoret 16 mål for United og Nederland. Han har også scoret i alle sine fire siste starter for United – mot Arsenal, Fulham, Stoke og Southampton. Det er dermed greit å fastslå at det er viktig også for United at han holder seg skadefri og i form også utover. Det er også liten tid til hvile utover. United skal nemlig ut i seks kamper på 16 dager etter at serien starter opp igjen med bortekamp mot Cardiff førstkommende søndag.