– Sánchez har reist hjem til Chile

I Chile forsøker de å finne grunnen til at Alexis Sánchez underpresterer i United – og hvorfor han overraskende nok dukket opp i Santiago for å pleie skaden sin.

– Jeg tar ikke risken på å si hvor lenge, men jeg tror det er snakk om en aggressiv form for muskelskade. Derfor vil jeg av erfaring anslå at han trolig ikke spiller mer i år, sa José Mourinho om Alexis Sánchez i slutten av november.

Mye har vært sagt og skrevet om Sánchez etter hans overgang til Manchester United i januarvinduet.

Lite av det har vært hyggelig lesing.

Dukket overraskende opp i Santiago

Nå skal Sánchez, noe overraskende, ha reist hjem til Chile for å gjøre sin rehabilitering der. Det kommer ikke frem om dette er på anbefaling fra Manchester United eller ikke, men lite tyder på det ut fra sakene vi har kommet over.

I Chile skal Sánchez angivelig trenes opp av klubblegen til landslaget, på landslagets treningsanlegg. 

Like i forkant av Arsenal-oppgjøret hadde The Independent en artikkel om hva som har gått galt for Sánchez i United, og det var ikke så rent lite. Chileneren skal være utslitt etter mange sesonger med mange kamper – og et eksempel som trekkes frem er at Juan Mata slo Sánchez på sprinttrening på Carrington.

KJENNING: Også mot Juventus fikk Alexis Sánchez en trøkk i muskelaturen.

Det tegnes også et bilde av Sánchez som en ensom karakter, som liker seg best i sitt eget hjem, med hundene sine. Bruddet med kjæresten Mayte Rodriguez skal (selvfølgelig) heller ikke hatt en oppløftende effekt på Sánchez. 

– Sánchez er ikke som andre fotballspillere

Sánchez spilte ikke for Chile i treningskampene i september, men skal fortsatt ha tilbragt 76 timer i hjemlandet sitt – hvor han blant annet spilte «løkkefotball» med kamerater. At han ikke spilte for landslaget skal ha vært på anbefaling fra Manchester United, leser vi i chilenske LUN.

De antyder også at Sánchez da reiste ned til Chile med en baktanke; han ville gjenforenes med kjæresten sin. Det skjedde derimot ikke.

Den chilenske avisen mener at engelsk presse aktivt «plager» Sánchez, og har til og med fått en kommentar fra en psykolog, som forsøker å sette det hele i perspektiv. 

HELT: Sánchez’ hittil store øyeblikk i United-drakta kom med overtidsscoringen mot Newcastle.

– Saken med Sànchez unnslipper normen, han har alltid vært en soloartist. Han er annerledes enn den vanlige fotballspilleren. Jeg tror at det vi ser fra Sánchez i dag, handler om ren fotballslitasje. Nedturen kom tross alt før kjærlighetsbruddet, sier sportspsykolog Rodrigo Cauas til avisen.

– Vi må forstå at han har spilt på høyeste nivå i mange år, og kanskje betaler han nå prisen for lite hvile over denne perioden. Jeg tror denne perioden med tvunget inaktivitet vil gjøre han bra.

Sánchez skal ikke være spilleklar før på nyåret, noe som i utgangspunktet betyr at han fint kan bli værende i hjemlandet over jul. Da er det stor grunn til å tro at han besøker stedet han vokste opp, og som han fortsatt har et nært forhold til.

Fattig, men lykkelig

De høyreiste skorsteinene i havneområdet i Tocopilla spyr ut tung røyk. Langs de langstrakte kaiene i havnen ligger de svære frakteskipene klare til å eksportere kobber fra Chuquicamata, den største åpne kobbergruven i verden, og saltpeter som fremdeles er en viktig eksportvare for regionen.

Noe mer tilbaketrukket ligger de enkle og spartanske bygningene som huser mange av de drøye 25.000 innbyggerne i Tocopilla.

Det er verken en estetisk perle eller et yndet turistmål, men for Alexis Sanchez er det likefullt hjembyen.

En by den chilenske driblefanten har trykket til sitt bryst med en livslang kjærlighetserklæring, og som har vært med på å forme ham som spiller og ikke minst som menneske.

INDUSTRI OG FATTIGDOM: Tocopilla er Alexis Sánchez sin hjemby. Her vokste United-stjernen opp, og her vender han tilbake så ofte han kan. Foto:victorddt/Wikipedia

Den tidligere presidenten i det chilenske fotballforbundet Harold Mayne-Nicholls, beskriver Alexis Sánchez i særdeles rosende ordelag overfor United-Supporteren.
Som en person, som til tross for at fotballen har gjort ham til en særedeles velholden mann, aldri har glemt sine røtter.

– Han er en av folkeheltene her i landet. At han kommer fra fattigslige kår, gjør at folk kan identifisere seg med ham. Han har aldri vært involvert i noe negativt, forklarer Mayne-Nicholls eksklusivt til united.no.

LES RESTEN AV DENNE SAKEN HER.