Sammenligner Solskjær med Klopp

Gary Neville ser forbi de svake resultatene og forteller om situasjonen i Manchester United opp mot lag vi ofte sammenligner oss med.

Det er ikke uvanlig at det deles ut pepper til både spillere og managere etter ett tap og to poengdelinger mot antatt dårligere motstand på de siste tre kampene. En som ikke skyr å bruke sin kritiske røst er Gary Neville. 

Men etter kampen mot Southampton legger han kritikken litt til siden og deler sine tanker rundt situasjonen Manchester United og Ole Gunnar Solskjær er i.

– Det Pep Guardiola og Jürgen Klopp har gjort i Manchester City og Liverpool har tatt tid å få til, skriver den tidligere Manchester United-spilleren for SkySports og fortsetter: 

– Det tok Guardiola tolv måneder og tre overgangsvinduer før ha nådde målet. Det tok kortere tid for ham enn for Klopp fordi Liverpool-manageren overtok en mye svakere tropp enn Guardiola.

GARY NEVILLE: Høyrebacken representerte Manchester United hele 566 ganger over sine 19 sesonger på Old Trafford.

– Det tok Klopp tre-fire år å sette skikkelig preg på kulturen og bygge en tropp som han kunne si representerte sin spillestil.

– Ting tar tid. Solskjær jobber med en tropp som minner mer om den Klopp arvet enn det Guardiola kom til. Med det i tankene vet vi at det vil ta tid, og det vil bli frustrerende til tider. 

I sin ukentlige podkast, hvor han prater om Premier League, er han ofte innom Manchester United. som tema.

– Når man har en ungt lag som det Manchester United har er det mange spillere som er under utvikling og som jobber med å forbedre seg selv. Jeg tror de kommer til å få flere resultater som minner om Wolves og Southampton, hvor de faktisk spiller bra, sa han i podkasten sin.

NUMMER TRE I REKKEN: Kampen mot Southampton ble det tredje bitre resultatet på rad for Solskjær & Co. Før det kom tapet mot Crystal Palace og uavgjortresultatet mot Wolverhampton.

Neville forklarer også hvorfor fansen er frustrert, og legger til at han tror klubben er på rett spor.

– United-fansen kjenner på frustrasjon. Ekte frustrasjon på grunn av hvor klubben en gang var. All suksessen med Sir Alex Ferguson er fortsatt en del av nyere klubbhistorie, men det er seks-syv år siden nå og det bygges opp en frustrasjon rundt hvorvidt klubben beveger seg i riktig retning.

– Jeg tror klubben er på vei tilbake. Det første de trenger å gjøre er å ha en spillergruppe som ønsker å spille for Manchester United. Glem talentet.