– Han kan ikke være den eneste utfordreren

Louis Saha maner til tålmodighet med Mason Greenwood.

Etter at 18-åringen scoret sitt tredje mål denne sesongen mot Partizan ble det et tema om ikke supertalentet snart skal få starte en kamp i Premier League.

For oss gjelder det å finne den rette balansen for ham. Det viktigste nå er at han blir vant til å spille mot menn, svarte Ole Gunnar Solskjær og plasserte Greenwood på benken i den påfølgende kampen mot Brighton.

Saha hinter til at Greenwood spiller en større rolle for Manchester United enn han burde som 18-åring og råder klubben til å hente inn et eldre alternativ til Marcus Rashford og Anthony Martial.

– Han kom kanskje opp på førstelaget seks måneder eller ett år tidligere enn man kunne forvente, og det må vi huske på, sier Saha i et intervju med magasinet GQ.

– I en stor klubb som United kan ikke han være den eneste utfordreren til Martial og Rashford. Jeg måtte konkurrere med Ole Gunnar Solskjær, Ruud van Nistelrooy, Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney.

– Greenwood lærer nå av to unggutter og ikke av to rutinerte spisser.

EKSPERT: Louis Saha uttaler seg ofte om Manchester United.

I intervjuet uttrykker Saha, som selv scoret 42 mål for United, sin begeistring for Martial og Rashford.

– Jeg lar meg imponere av fysikken deres. De løper og løper. De fysiske kravene i fotballen har blitt tøffere etter at jeg la opp.

SUPERDUO: Marcus Rashford og Anthony Martial har funnet rytmen sammen i United-angrepet.

Franskmannen forteller at hans store forbilde var Van Nistelrooy, en spiss som kunne hadde øye for mål.

– Kanskje kunne Martial og Rashford hatt mer av det, men jeg har store forventninger til dem.

– Martial er en god avslutter, og Rashford har god teknikk og kan score fantastiske mål fra distanse. Han kan løpe bak forsvaret og skape rom for andre spillere. Når du har disse kvalitetene er det lett å tenke for mye, men du må bare spille på instinkt.