Manchester United v Fulham: Emirates FA Cup Quarter Final

To mål og en målgivende pasning

Østerrike 4–1 (2-0) Aserbadsjan

Marcel Sabitzer scoret i den siste United-kampen før landslagsperioden, og han viste scoringsform her også da Ralf Rangnicks Østerrike vant oppskriftsmessig 4-1 hjemme mot Aserbadsjan.

Kaptein Sabitzer sendte Østerrike i ledelsen etter litt over halvspilt førsteomgang da han gikk på et fint løp inn i den aserbadsjanske sekstenmeteren og satte ballen i mål, og noen minutter etter pause skrudde han inn 3-0 med et frispark på Beckham-vis.

Etter en aserbadsjansk redusering bidro Sabitzer til en tremålsledelse igjen da han slo et meget godt hjørnespark som ble stanget i mål av Christoph Baumgartner, og 4-1 ble også sluttresultatet.

Sabitzer ble byttet ut i det 76. minutt.

Østerrike er ellers i gruppe med Belgia, Sverige og Estland, og har fått en god start på EM-kvalifiseringen. Neste kamp er hjemme mot Estland.

Sverige 0–3 (0-1) Belgia

Det er 62 år siden forrige gang Sverige slo Belgia – og rekka stoppet ikke her. Det ble nemlig ingen god dag for Victor Lindelöf & co.

Lindelöf og resten av det svenske forsvaret klarte nemlig aldri å få kontroll på Romelu Lukaku, og han scoret alle tre målene for Belgia.

Det andre Lukaku-målet gikk via Lindelöf og inn.

United-stopperen pådro seg et gult kort etter å ha stoppet en kontring. United-stopperen var uenig med dommeren, siden han mente at han ikke berørte den belgiske spilleren.

Anthony Elanga ble sittende på benken hele kampen.

Sweden v Belgium: Group F - UEFA EURO 2024 Qualifying Round
MISFORNØYD: Victor Lindelöf likte nok verken dommeravgjørelsene, sluttresultatet eller så veldig mye annet med Sveriges kamp mot Belgia.

Frankrike 4–0 (3-0) Nederland

Ronald Koeman startet sin andre periode som nederlandsk landslagssjef på fryktelig vis. Før åtte minutter var spilt så ledet Frankrike 2-0, og før halvspilt førsteomgang stod det 3-0.

Wout Weghorst og Tyrell Malacia startet på benken, og Weghorst ble byttet inn av Koeman i det 33. minutt.

Malacia kom inn på høyrebacken i det 87. minutt på grunn av en skade, og llke etterpå økte Mbappé til 4-0 da verken Malacia eller lagkameratene klarte å stoppe den nye Frankrike-kapteinen da han fikk ballen etter en Van Dijk-feilpasning.

På overtid skaffet Weghorst et straffespark for Nederland da han headet ballen i hendene på Frankrike-målscorer Dayot Upamecano, men ex-red Memphis Depay bommet med straffesparket. Det var en sånn dag for Nederland.

Resten av lagene i gruppa er Hellas, Irland og Gibraltar (Hellas startet med en 3-0-seier borte mot Gibraltar).

Raphaël Varane, og andre franske spillere som har sluttet på landslaget, ble hyllet på banen i forbindelse med denne kampen:

Tunisia 3–0 Libya

Tunisia vant 3-0 mot Libya i en kvalifiseringskamp til Afrikamesterskapet i kveld.

Hannibal Mejbri spilte fra start, og spilte mesteparten av kampen.

Han ble byttet ut i det 82. minutt på stillingen 2-0, og ut fra det vi har lest på sosiale medier, så virker det som om han har klart seg bra.

Seieren gjør at Libya tok et langt steg mot Afrikamesterskapet. De kan potensielt sikre seg kvalifikasjon til mesterskapet om de vinner tirsdagens kamp – som spilles mot Libya igjen, denne gangen på bortebane.

Elfenbenskysten 3-1 Komorene

Eric Bailly og Elfenbenskysten vant 3-1 hjemme mot Komorene i en kvalifiseringskamp til Afrikamesterskapet.

Bailly spilte fra start. Han ble byttet ut i det 86. minutt, men vi har foreløpig ikke sett noen indikasjoner på at han skal ha blitt skadet.

Elfenbenskysten ledet 2-0 på det tidspunktet, så United-stopperen (som denne sesongen er utlånt til Marseille) holdt altså nullen mens han var på banen.

Amad Diallo ble værende på benken hele kampen.

Elfenbenskysten er allerede kvalifisert til Afrikamesterskapet (som spilles i januar 2024) siden de er vertsnasjon, men de er uansett også en del av kvalifiseringen.

PS. Matej Kovar og Tsjekkias U21-landslag spilte fredag 0-0 mot Belgia. Tsjekkia avsluttet kampen med ti mann, men Kovar holdt uansett nullen.