Skjedde dette virkelig?

REFERAT: United ga fra seg seieren bare minutter før slutt, og måtte se seg slått på straffer i ligacup-semifinalen.

Hele dagen frem mot avspark ble viet til rykter rundt en eventuell overgang for Juan Mata, men fra det øyeblikket Lee Mason blåste i gang oppgjøret på Old Trafford, var fokuset 100% rettet mot å skaffe billet til ligacupens semifinale.

United startet kampen best, og hadde noen cornere og frispark i åpningsminuttene, som det fort kunne blitt farligheter ut av, men den eneste gangen Sunderland virket virkelig truet, var da Chicharito headet et innlegg mot mål fra kort hold.

Keeper reddet headingen, og en forsvarer fikk klarert unna. Januzaj var i godt slag i det første kvarteret, og forserte motstandere nesten hver gang han fikk ballen. Sunderland hadde prøvd å forberede seg på nettopp det, og sendte flere mann i press hver gang unggutten fikk ballen.

[poll id=»55″]Gjestene slipper til

Sunderland klarte å komme seg gjennom det første kvarteret med tålelig god kontroll, og etter hvert kom de seg mer og mer med i banespillet.

Etter rundt 18 minutter kom de seg også til en stor mulighet, da Fabio Borini fikk ballen utenfor Uniteds 16-meter. Den utlånte Liverpool-spissen dro til på halv volley, og balle suste like over tverrliggeren til David de Gea.

Stengt ute

Sunderland gjorde akkurat det de trengte å gjøre i den neste fasen av kampen. De satset alt på å stenge United ute. 0-0 ville som kjent sende dem videre til finalen der Manchester City ventet.

United kom ikke til ordentlige sjanser, hverken i etablert spill, eller i kontringer, da gjestene var for disiplinerte bakover på banen.

Forløsningen

Etter 35 minutter fikk Sunderland et skremmeskudd, da Januzaj og Kagawa kombinerte flott på høyresiden. Sistnevnte la et nydelig innlegg inn mot bakerste stolpe, der Buttner avsluttet i stolpen.

På returen ventet Welbeck, men heller ikke han klarte å få ballen i nettet. Keeper reddet, og ballen gikk til slutt ut til corner.

Sunderland trodde kanskje de hadde ridd av stormen, men allerede på den påfølgende corneren satt ballen i mål. Januzaj la inn i feltet, Welbeck kom i møte og forlenget ballen mot bakerste stolpe, der Jonny Evans hadde dratt seg fri fra John O’Shea, og headet ballen i mål til ledelse for United.

Sunderland jakter

Målet betydde at Sunderland nå måtte lengr frem i banen, og det kunne fort gitt resultater. Sunderland sendte mange mann opp på en corner like etter scoringen, og en heading fra Wes Brown kunne fort gått i inn, om ikke Buttner hadde hoppet opp og klarert et par meter foran målet.

United holdt godt unna etter det, og lagene gikk til pause på 1-0 til United.

Er pausen over?

Det første kvarteret av andre omgang virket det egentlig ikke som om Unitedspillerne hadde forstått at alvoret var i gang igjen. Sunderland hadde ballinnehavet, og var nære å skape store sjanser ved flere anledninger.

Kanskje var det David Moyes’ plan, at laget hans skulle ligge dypt og ri av gjestenes angrep, men det virker utenkelig, med tanke på at bortemålsregelen ikke ville gjelde før etter 120 minutter.

Antonio Valencia kom inn for Kagawa, men Sunderland fortsatte å føre kampen. Gjestenes offensive taktikk førte riktignok til at United fikk flere kontringsmuligheter, men de fleste avslutningene endte langt utenfor mål.

Etter hvert kom United inn i kampen igjen, og gjestene slapp til sjeldnere. Midtbanen hadde grei kontroll på Sunderland, men på motstandernes tredjedel stemte lite, og de fleste forsøkene ble enkelt klarert.

De siste ti minuttene var pulsen høy hos Unitedfansen, men det ble aldri noen virkelig store sjanser, og lagene gikk av banen igjen etter 90 minutter, uten at kampen var avgjort.

Ekstraomganger

I ligacupen fungerer det slik at selv om United hadde målet på bortebane, vil ikke det gjelde før etter 120 minutter. De to ekstraomgangene måtte dermed spilles før en vinner kunne kåres.

United gikk rett i angre i første ekstraomgang, og det var Valencia som fosset ned mot linja, før han forsøkte å legge inn i feltet. Forsøket gikk i en forsvarer og ut til corner.

Det virket som om United spilte med mer kontroll og ro, men det var fortsatt kun en scoring som skulle til for Sunderland.

Skadet Carrick

Men så skjedde det som Moyes kanskje aller minst ønsket seg denne kvelden, bortsett fra Sunderland-mål. Michael Carrick haltet av banen med en skadet ankel. Midtbanespilleren hadde såpass store plager at han ikke kunne fortsette, og Moyes måtte bruke sitt siste bytte, for å sette inn Phil Jones.

Jones virket ikke helt frisk av skaden da United tapte mot Chelsea i helgen, men mot Sunderland gikk han rett inn i Carricks rolle, og gjorde en god jobb.

Sunderland hadde riktignok mange innlegg inn i feltet, men United vant duellene, og hadde også den største sjansen i første ekstraomgang.

12 minutter ut i omgangen ble Chicharito spilt gjennom alene med keeper fra Januzaj. Men igjen ble mexicaneren sviktet av sitt eget førstetouch, noe som førte til at han valgte å skyte fra 20 meters hold, langt utenfor.

Stor dramatikk

Sunderland prøvde så godt de kunne å legge press på United, men virkelig farlig var de bare på dødball. Riktignok fikk de nok av sjanser både på cornere og frispark, men det så hele tiden ut til at United skulle gå seirende ut av kampen. Bare et lite minutt gjenstod da Phil Bardsley fikk muligheten fra 20 meters hold. Den tidligere United-spilleren dro til med høyrebeinet og ballen var på vei rett mot De Gea.

Den spanske keeperen ville nok reddet skuddet 99 av 100 ganger, men denne gangen gikk det ikke, og ballen trillet inn i det lengste hjørnet, til enorm jubel fra de 9000 tilreisende Sunderland-supporterne.

Men like fort som Sunderland snudde kampen, var United tilbake igjen. Få hadde trodd at det var nok tid igjen for å få et mål, men United gikk rett i strupen på Sunderland, og til slutt fikk Adnan Januzaj lagt ballen inn på tvers i feltet, der Javier Hernandez ventet, og satt ballen opp i nettaket, og kampen skulle avgjøres på straffekonkurranse.

Straffekonk

Craig Gardner startet med å blåse ballen over målet til De Gea, men så svarte Welbeck med å gjøre akkurat det samme for United, og lagene var like langt.

Steven Fletcher gjorde seg klar for sin straffe, og satte den ned mot hjørnet, men der var De Gea på plass, og rettet opp litt av sin tabbe i ekstraomgangene. Darren Fletcher gikk så frem og scoret på Uniteds andre straffe.

Alonso sørget for at Sunderland fortsatt var med i konkuransen ved å score på sin straffe, og da Januzajs straffe gikk nesten rett på keeper, var vi like langt igjen.

Gjestene gikk i ledelsen for første gang da Ki scoret, og Phil Jones’ forsøk på å utligne stillingen var alt for dårlig. Langt over, og Sunderland var på god vei mot Wembley.

Adam Johnson skulle få æren av å sende laget sitt til Wembley, men en mesterlig redning av De Gea sørget for fortsatt spenning. Men… en god keeper hjelper ikke når spillerne ikke klarer å sette ballen i mål. Rafael bommet på sitt forsøk, og Sunderland gikk til finalen.