– RvP ble minnet på hvorfor han dro

Dette skriver de engelske avisene etter søndagens 1-1-kamp.

Siden United er seriemestere handlet de fleste kommentarene etter Arsenal-kampen om Arsenal – og hvor langt unna de faktisk er å være i nærheten av lag som United og City.

Her er likevel noe av det som står i engelske aviser mandag.

The Guardian, David Hytner

– Han kom tilbake, han scoret, men Arsenal-fansen raste ikke veldig.

– Dette pleide å være den største kampen i Premier League-sesongen, og høydepunktene fra tidligere oppgjør på storskjermen før avspark fikk opp stemningen, selv om de hoppet over de virkelig gode høydepunktene, som Vieira mot Keane og Keown mot Van Nistelrooy. Nå for tiden har rivaliseringen imidlertid tapt seg, og for United var det ikke mye på spill i denne kampen, med unntak av den mulige poengrekorden. Den sjansen forsvant.

The Independent, Sam Wallace:

– Det som overrasket, selv etter standarden på Emirates, var hvordan kampen ble en ikke-forestilling. Skuffet kjærlighet, oppsummerte Wenger, og ordet «skuffet» oppsummerte det hele ganske så bra.

– Arsenal leverte en type forstilling som trist nok må ha minnet Robin van Persie på hvorfor han ikke fikk oppfylt ambisjonene sine i klubben.

(…) – Bacary Sagna skulle fått sitt andre gule og vært utvist etter fellingen av Patrice Evra (…) Wayne Rooney hadde nok en svært rolig dag (…) Rio Ferdinand var kanskje heldig som kom unna med en takling på Kieran Gibbs som kanskje var straffe, og Ryan Giggs hadde en sjelden avslutning med høyrefoten. Til slutt klarte Van Persie også å motstå fristelsen det var å hovere overfor Arsenal-supporterne som ventet for å bue ham da han gikk inn i spillertunnelen.

– Senere sa Wenger at det var helt greit at hans tidligere kaptein kom inn i Arsenals garderobe etter kampen, men det er vanskelig å se at en United-spiller som forlot klubben på den måten hadde fått lov til det samme av Ferguson. Men det er langt i fra den eneste forskjellen mellom disse to klubbene.

The Times, Oliver Kay:

Kay gir børskarakteren 7 til De Gea, Rio, Jones, Carrick og Van Persie.

Rafael, Evans, Evra og Rooney får 6.

Mens Valencia og Nani får 5.

The Telegraph, Jeremy Wilson:

Lover å ikke selge flere til United, er tittelen.

På spørsmål om Ferguson ønsket flere av spillerne hans, svarte Wenger:

– Jeg vet ikke, men han kommer ikke til å få kjøpe mer fra oss.

The Telegraph, Henry Winter:

– United virket nesten irritert over at gullfeiringen deres ble avbrutt. Det tok tid før de kom i gang, til å begynne med var de som en irritert tenåring som ble vekket en sen lørdagsmorgen. Noen dårlige taklinger og gule kort fulgte, men Van Persies mål ga dem et fortjent uavgjort-resultat, selv om uavgjort stoppet Uniteds håp om å bryte poengrekorden Chelsea satte i 2004/05-sesongen.

Daily Mirror, Oliver Holt:

– Van Persie ble buet under oppvarmingen, og hver bom ble feiret. Han ble buet da navnet hans ble lest opp, hver gang han mottok ballen eller gjorde en takling. Men det beste var måten han oppførte seg på. Han kom veldig godt fra det.