KARAKTERBOK: RvP ble byttet ut og det virket tapt. Så snudde alt i sluttminuttene.

0-1 Giovanni dos Santos (48), 1-1 Wesley Sneijder (87), 2-1 Huntelaar (94)

United-spiller: Robin van Persie, Nederland

terning3
terning2
terning4

Får plusspoeng for: Flere gode initiativ i bakrom.

Får minus for: DEN pasningen til Robben rett før pause. Hadde den vært hakket mer presis ville lagkameraten vært alene med keeper.

terning3

Verdt å merke seg: Van Persie har aldri scoret i knockout-spillet i VM, men står med 17 mål på 20 landskamper under Louis van Gaal. Måtte snittet også holde seg i United kommende sesong.

terning2

United-spiller: Javier Hernandez, Mexico

Satt som vanlig i dette mesterskapet på benken fra start av, men som vanlig kom han også innpå. Denne gangen i 76. minutt. Han fikk imidlertid svært lite ballkontakt, og opplevde altså at 1-0 ble til 1-2 og ferie fra nå av.

Selve kampen:

Høy varme og lavt tempo. Det var veldig mye balltrilling før pause, og Mexico var lenge farligst. Hadde et skudd noen centimetre utenfor og et annet gjennombrudd som ga skuddmulighet alene med keeper, men fra veldig skrått hold.

rvpmex2

Tre minutter etter pause falt så det som lenge så ut til å bli avgjørende. Giovanni dos Santos fikk ballen på 25 meter, Daley Blind kom aldri helt opp i presset og dos Santos skjøt hardt i hjørnet fra drøyt 20 meter.

Nederland presset i perioder etter scoringen, og fikk også en gigantsjanse ved Stefan de Vrij. Arjen Robben slo en corner, de Vrij fikk avslutte på tre meters hold, men utrolig nok gikk avslutningen via keeper i stolpen og ut. Arjen Robben hadde også en sjanse etter et typisk raid, men det så ikke ut til å utgjøre en så forskjell.

Så snudde alt i sluttminuttene.

Først dunket Wesley Sneijder inn 1-1 etter en corner-retur. Så, på overtid, gikk Arjen Robben i bakken inne i feltet og dommeren pekte på straffemerket. Dermed kunne Klaas-Jan Huntelaar sende Nederland til kvartfinalen – bare  noen minutter etter at alt virket tapt.

Manageren Louis van Gaal:

Det handlet først om ballbesittelse. Van Gaal snakket om at Nederland måtte bli bedre på det før kamp, gjorde også en endring på laget for å forbedre dette og i lange perioder virket Nederland mer opptatt av å sparke ballen rundt i eget lag enn å angripe. Varmen må ta sin del av skylda. Samtidig visste manageren at de hadde spisskompetanse på topp, men i 1. omgang klarte de ikke å utnytte dette.

Måtte gjøre et tidlig bytte grunnet skade på Nigel de Jong, og gjorde også et raskt bytte etter 0-1. Nederland overtok da initiativet i kampen. Viste en slags styrke ved å bytte ut Van Persie med Huntelaar da de jaget 1-1. Det viste at han kun gjør det han mener er best for laget, uavhengig av stjernestatus. Til slutt ble han også belønnet med to mål på noen få minutter. Først ved at Huntelaar headet ned til Sneijders mål. Så satte altså Huntelaar selv straffen på overtid. Kanskje Robben hadde rett? Kanskje har han en «Golden Willie»?