Garners England i rute til å nå sluttspillet

Med to 2-1-seire på rad er kaptein James Garner og England i rute til å nå sluttspillet i U17-EM. Verre er det for Spania og Puigmal.

Flere PL-lag er i aksjon i midtuka, og tirsdag var det duket for en nøkkelkamp i nedryksstriden mellom Southampton og Swansea.

United-fans får imidlertid ikke se A-lagsgutta sine i aksjon før torsdag.

Heldigvis er det noen United-spillere i aksjon i andre turneringer i mellomtiden.

James Garner og Ethan Laird er begge med Englands U17-landslag på U17-EM (som blir spilt i England), og begge spilte hele kampen (Garner som kaptein) da England vant 2-1 mot Italia på Proact Stadium i Chesterfield.

Garner var for øvrig en av tre nominerte til Jimmy Murphy Player of the Season-prisen som Tahith Chong vant.

Det var imidlertid ingen av de to United-spillerne som havnet i sentrum da Three Lions unggutter slo tilbake etter å ha ligget under i nærmere 50 minutter.

Isteden ble det midtbaneduoen Arvin Appiah og Thomas Doyle som ble målscorerne for England, sistnevnte på straffe.

Sveits slo forøvrig Israel 3-0 i den andre gruppespillskampen, noe som betyr at det fortsatt finnes en teoretisk mulighet for at England ryker ut selv om de allerede har seks poeng, mens Israel er ute. Neste England-kamp er torsdag kveld mot Sveits på AESSEAL New York Stadium i Rotherham.

Se høydepunkter fra kampen her.

Belgia i rute – Spania sliter

Belgia og Largie Ramzani har også sikret seg seks poeng på de første to kampene i gruppespillet, og er dermed etter alt å dømme videre.

Ramzani har imidlertid ikke fått spesielt mye spilletid for Belgia. Han var ikke engang på benken i 2-0-seieren mot Irland, og satt på benken i store deler av 4-0-seieren mot Bosnia. I sistnevnte kamp kom han imidlertid innpå etter 74 minutter, og fikk leke litt på stillingen 3-0.

FÅR TILLIT: Arnau Puigmal spiller mye for et spansk U17-lag der konkurransen er stor.

Puigmal har derimot fått spille mye for Spania, som så langt kun står med 3 poeng på de første to kampene etter å ha tapt mot 2-0 Nederland tirsdag og vunnet den første gruppespillskampen 1-0 mot Serbia. I sistnevnte kamp fikk Puigmal 72 minutter på banen.

Spania har for øvrig Tyskland i siste kamp i gruppe D, som i aller høyeste grad er «dødens gruppe» i årets U17-EM.

For øvrig er det verdt å merke seg at kampene i U17-EM varer i 80 minutter, ikke 90.