– Roy Keane slo meg ned

Gabriel Heinze avslører heftig garderobedramatikk mellom han og Roy Keane.

Argentinske Gabriel Heinze var bare tre sesonger i Manchester United, fra 2004 til 2007. Likevel er det vanskelig å glemme backens vinnerinstinkt og krigermentalitet.

Uredd var han også.

Det kan en historie som ser dagens lys først nå bekrefte. Til en argentinsk tv-kanal avslører Heinze ifølge Manchester Evening News detaljene rundt en dramatisk seanse med Roy Keane i garderoben etter et tap.

– Dra til h***ete!

– Vi tapte en kamp, og jeg gikk først inn i garderoben, etterfulgt av Roy Keane. Jeg liker å være først inn i garderoben, jeg ønsket ikke å prate med noen ettersom vi hadde tapt, sa Heinze, og la til:

– Jeg forsto ikke engelsk, bare de stygge ordene. Jeg hørte navnet mitt og «dra til h***ete» av lagets beste spiller, Roy Keane.

Nå kan du, som leser, spør deg selv hvordan du hadde reagert om du ble utsatt for noe lignende av den irske kamphanen.

Svaret er sannsynligvis noe helt annet enn hvordan Heinze valgte å reagere.

– Jeg visste det var stygt det han sa, så jeg gikk bort til han, dette idolet i Manchester, denne store spilleren alle elesket, og svarte: «Dra til h***ete»! Det som skjedde etterpå husker jeg ingenting av, sier Heinze.

På spørsmål om han ikke husket noe fordi han ble slått i bakken av Keane, svarte han: – Ja.

KRIGER: Få køddet med Roy Keane. Det gjorde imidlertid Gabriel Heinze.

– Heinze var nådeløs

Selv om Keane og Heinze hadde sine kamper på trening og i garderoben, virker det som om Keane har sansen for argentineren.

– Gabriel Heinze var en nok en godgutt. Han var stygg som f*** – virkelig stygg på trening. En gang skadet jeg meg en fredag, dagen før Spurs på hjemmebane. Vi trente alltid rolig dagen før kamp. Det utartet seg imidlertid stygt og det endte opp med at jeg og «Gabby» sprang rundt og taklet hverandre, skrev Keane i boken sin andre selvbiografi, ifølge Joe.co.uk.

Også Ferguson beskrev Heinze som en kriger.

– Heinze var nådeløs, og kunne ha sparket sin egen bestemor. Men en ordentlig vinnerskalle, skrev han i sin andre selvbiografi.

Den argentinske forsvarsspilleren forlot etter 2006/2007-sesongen etter å ha mistet plassen på laget til Patrice Evra som ble hentet vinteren 2006 som følge av en alvorlig skade Heinze pådro seg.