Rooney traff!

Wayne Rooney brøt forbannelsen og scoret sitt første landslagsmål på 17 kamper, da England lørdag ettermiddag knuste Estland med 3-0 på Wembley. Samtlige mål ble scoret før pause. OPPDATERT.

United-spissen, som etter kampen ble kåret til "Man of the Match" av UEFA.coms lesere, var først nære scoring med en nydelig lobb som dalte ned på nettaket, men fant omsider nettmaskene etter 32 minutters spill. Skuddet fra 14-15 meter, gikk inn via leggen på forsvarsspiller Raio Piiroja og doblet engelskmennenes ledelse, etter at Chelsea-ving Shaun Wright-Phillips først hadde sendt laget i føringen med et skudd mellom beina på Estlands keeper Mart Poom.

Bare minuttet etter 2-0-scoringen headet gjestenes Taavi Rähn ballen forbi egen keeper til 3-0, et resultat som altså sto seg kampen ut.

Rio Ferdinand ble i pausen erstattet av Evertons Lee Lescott, men ifølge rapportene kun fordi Steve McClaren ikke fant grunn til å risikere gult kort på United-stopperen. I så fall ville Rio nemlig ha mistet onsdagens viktige møte med Russland i Moskva. Seier på Luzhniki, og England vil være sikret en plass i sommerens EM-sluttspill i Østerrike/Sveits.

Suksess også for Skottland

På Hampden Park i Glasgow, måtte Skottland klare seg uten Darren Fletcher mot Ukraina. Den testen klarte de fint, for gjestene ble banket med 3-1, og Skottland er enda nærmere deltakerbilletter til sluttspillet.

Armenia – Serbia 0-0

Nemanja Vidics vonde hode forhindret ham fra å ta del i Serbias bortekamp mot Armenia. Nå klarte hans landsmenn likevel å holde nullen, men uten scoringer i motsatt ende av banen, begynner det så smått å spøke for EM-billettene.

Færøyene – Frankrike 0-6

Fredagståken hindret gjestene i å lande i hovedstaden Tórshavn, og dermed ble gode råd dyre. Løsningen ble en bokstavelig talt fransk visitt til gullbyen Bergen, hvor Patrice Evra & co. tilbrakte natten, før kursen igjen ble satt mot det lille øyriket i Atlanterhavet. Om det var av lettelse over lettet tåke, eller ganske enkelt nattlig duft av edelt metall som gjorde utslaget, skal være usagt, men franskmennene lot seg i hvert fall inspirere til å kjøre over vertene på Tórsvøllur. Dermed lever EM-håpet i beste velgående, selv om "Le Bleus" ikke på noen måte kan føle seg sikre. Lederlaget i gruppen, Skottland, ligger fortsatt to poeng foran, mens Italia, med seier over Georgia senere i kveld, vil kile seg innimellom de to og gjeninnta andreplassen.

Aserbaidsjan – Portugal 0-2

Cristiano Ronaldo spilte hele kampen da Portugal tok en meget viktig borteseier i Baku. Nani startet på benken, men kom inn og spilte de siste 20 minuttene.

Seieren førte lusitanerne opp på andreplass i en gruppe som er så jevn at det kun skiller to poeng mellom de tre øverste lagene. Ingenting er derfor avgjort med hensyn til hvem som til syvende og sist stikker av med EM-billetter.

Romania – Nederland 1-0

Edwin van der Sar sto over med skade da Holland tapte 1-0 i Svartehavsbyen Constanta. Dermed skaffet Romania seg en trepoengs luke i toppen, mens Nederland for alvor føler bulgarsk pust i nakken.

Polen – Kasakhstan 3-1

Tomasz Kuszczak spilte som ventet ikke i en kamp der gjestene sjokkerte ved å ta ledelsen i første omgang. Hjemmefavorittene slo imidlertid tilbake og svarte med tre mål etter pause, og har dermed skaffet seg en luke på toppen av Gruppe A. Mye rart skal nå skje om ikke Leo Beenhakkers mannskap blir å finne i sluttspillet.

Irland – Tyskland 0-0

Verken John O'Shea eller Darron Gibson var med da Irland tok ett poeng i en målløs kamp mot Tyskland. De grønne var allerede på forhånd så godt som ute av kampen om EM-billetter, mens Tysklands ene poeng betyr at de som første land – bortsett fra de automatisk kvalifiserte arrangørene Østerrike og Sveits, nå er klare for sommerens sluttspill.