Rooney sørget for engelsk seier

OPPDATERT 09:30: Var involvert i begge målene da Brasil ble senket på Wembley, mens Antonio Valencia storspilte mot Real-back da Ecuador beseiret Nanis Portugal.

Japan – Latvia 3-0

Shinji Kagawa er allerede i mål. Som tidligere nevnt bidro han med to assists og ble kåret til banens beste spiller da Japan slo Latvia 3-0 i Kobe. Men den 23 år gamle japanske playmakeren er langt ifra den eneste United-representanten som er i aksjon denne onsdagen.

Chile – Egypt 2-1

Wigan-utlånte Angelo Henriquez satt på benken i hele oppgjøret mot Egypt. Heldigvis er ikke hjemturen til England spesielt lang. Kampen ble nemlig spilt i Madrid, nærmere bestemt på Estádio Vicente Calderón.

Malta – Nord-Irland 0-0

Mange United-relaterte spillere var i troppen til Nord-Irland, men det var kun midtstopper Jonny Evans og tidligere juniorspiller og debutant for dagen Alex Bruce som fikk sjansen fra start mot Malta. Begge lag hadde en defensiv tilnærming til kampen, men etterhvert kom begge lag til gode sjanser med Nord-Irland som det førende laget i andre omgang. Kampen endte imidlertid 0-0, noe som gjør at Nord-Irland fortsatt ikke har vunnet én eneste fotballkamp på de 12 siste forsøkene. Jonny Evans spilte kun én omgang før han ble byttet ut med tidligere United-spiller Craig Cathcart.

Nederland – Italia 1-1

Med Louis Van Gaals unge mannskap spilte Robin van Persie første omgang for Nederland hvor han kom til et par skuddmuligheter. Superspissen ble tatt av, skadefri, ved pause til alle United-fans store lettelse. Nederland kjørte kampen før pause og tok fortjent ledelsen etter en fantastisk volley av Jeremain Lens. Kampen endte 1-1 etter at Italias Marco Verratti utliknet på overtid.

England – Brasil 2-1

Alle de fire United-spillerne i troppen, Wayne Rooney, Danny Welbeck, Chris Smalling og Tom Cleverley, fikk tillit av trener Roy Hodgson fra start i det som ble Englands første seier over Brasil siden 1990. Wayne Rooney var den beste av de nevnte i en innholdsrik kamp med både scoring og målgivende pasning. I første omgang satte han ballen enkelt i Brasil-målet etter en retur på Theo Walcotts skudd alene med Julio Cesar. I andre omgang utnyttet han et dårlig tilbakespill hos de gule og blå og spilte ballen til Frank Lampard som banket ballen i mål via stanga.

I den andre enden av banen markerte Tom Cleverley seg da Ronaldinho misset på sitt straffespark, og engelskmannen klarte å forstyrre vidunderbarnet Neymar i så stor grad at han ikke maktet å sette returen. Danny Welbeck fikk det ikke helt til å stemme og ble stående med ett farlig skudd fra skrått hold i første omgang før han ble byttet ut etter 61 minutter. Cleverley ble byttet ut ved pause, mens Chris Smalling leverte en solid forestilling som midtstopper og spilte hele kampen.

Makedonia – Danmark 3-0

Anders Lindegaard har etterhvert måttet venne seg til å slite benken på Old Trafford, og mot Makedonia onsdag befant han seg på samme sted for Danmark da Kasper Schmeichel fikk gjøre sin landslagsdebut i mål. Peter Schmeichels sønn slapp imidlertid inn tre mål på de første 25 minuttene, så kanskje er det duket for Lindegaard neste gang?

Frankrike – Tyskland 1-2

Klassiker i Paris, hvor Patrice Evra spilte på sin vandte venstreback for «Les Bleus». Frankrike tok ledelsen rett før pause, men to tyske scoringer i andre omgang gjorde at det ble en trist avslutning på onsdagskvelden i Paris sett med franske øyne. På forhånd rådet det en viss usikkerhet rundt Evras deltakelse. Ryktene vil nemlig ha det til at han har havnet i klammeri med landslagssjef Didier Deschamps. Det skyldes etter sigende en sen natterunde i Paris, blant annet i selskap med en viss Anderson Oliveira.

Portugal – Ecuador 2-3

I Guamaraes var det duket for rød vingduell mellom Nani og Antonio Valencia da deres respektive landslag møttes til det som ble en målrik privatlandskamp. Allerede etter to minutter tok Valencia første stikk da han ga Ecuador ledelsen med en heading. En tredje ving, som også blir å se på Old Trafford om ikke altfor lenge, utliknet deretter for Portugal, nemlig Cristiano Ronaldo. Men Nani ville også være med på festen og leverte en målgivende pasning til Helder Postiga som enkelt kunne sette inn 2-1 til Portugal. Ett minutt senere satte imidlertid Joao Pereira ballen i eget nett og utlikningen var et faktum. 20 minutter før slutt fastsatte Felipe Caicedo sluttresultatet til 3-2 til Ecuador. Nani ble byttet ut etter 74 minutter, Valencia etter 86. Begge to får gode kritikker etter oppgjøret. Goal.com belønner Nani med 3½ av 5 stjerner, mens Valencia får 4.

REAL MADRID-WATCH:

Cristiano Ronaldo: Satte inn Portugals første scoring og var som vanlig en konstant trussel i de 62 minuttene han spilte.

Fabio Coentrão: Real-backen fikk kjørt seg mot Antonio Valencia og får bare middels for sine defensive bidrag. Fremover på banen gikk det derimot bedre, og det var Coentrao som satte opp Ronaldo foran 1-1-målet.

Mexico – Jamaica 0-0

Selv ikke med Chicharito Hernandez på banen i 90 minutter, klarte «El Tri» å hamle opp med øyfolket fra Karibien.Kampen i Ciudad de Mexico endte målløst, og dermed måtte hjemmelaget rusle av gresset på Azteca Stadion uten seier for første gang på 19 kamper.Selv om Chicharito ikke fant nettmaskene denne gang, gjorde han etter rapportene en anstendig kamp.

I tillegg til de ovennevnte møttes også …

Sverige U19 – Norge U19 2-1

Mats Møller Dæhli fikk skryt av landslagstrener Øivind Nilsen etter 3-2 seieren over Tyrkia på mandag, men var plassert på benken fra start mot Sverige på La Manga onsdag. Da Dæhli kom inn for Ole Kristian Selnæs etter 60 minutter lå nordmennene allerede under med 0-2, men reduserte rett etter at midtbanespilleren kom inn. Til fotball.no sier trener Øivind Nilsen at «Dæhli var styrende den perioden han spilte». Veton Berisha scoret Norges mål i et oppgjør som var preget av sterk vind. Fredag venter Portugals G19-lag, men denne blir spilt uten Dæhli som fikk sitt andre gule kort på kamper og dermed er suspendert. Dæhli er nå flyttet opp til U21-landslaget for deres kamp mot Russland torsdag.

Irland U21 – Nederland U21 3-0

Irland U21 tok en overraskende og imponerende 3-0 seier over fotballnasjonen Nederland onsdag formiddag med Sean McGinty som venstreback. McGinty spilte ikke hele privatlandskampen og ble i likhet med seks andre spillere på det irske landslaget byttet ut.

Wales U21 – Island U21 3-0

Hele syv debutanter ble kalt opp til Wales U21-lag til kampen mot Island, og én av dem var Uniteds Tom Lawrence. Det ble en fin debut for 18-åringen som blant annet hadde et fint raid på høyrekanten. Lawrence ble byttet ut etter 64 minutter i kampen Wales vant 3-0.