Rooney og Rafael i trening

Sir Alex hadde gode nyheter å komme med på ukens fremskutte pressekonferanse.

Manageren la også til at de to «forhåpentligvis» vil bli klare til mandagens Manc-derby.

Fullt så optimistisk var han derimot ikke når det gjaldt tilfellene Jonny Evans/Nemanja Vidic.

– De to er ikke der de skal være riktig ennå, men de vil muligens være i trening igjen enten lørdag eller søndag. Uansett har vi litt tid på oss med å få troppene klare til kamp.

Spørsmål rundt Robin van Persie manglende uttelling foran mål, ble møtt med et skuldertrekk:

– Det er i hvert fall ikke fordi han er sliten. Han er utstyrt med en strålende fysikk og målene, de kommer ….

Om City

Selv om United går til mandagens oppgjør med et solid overtak i Premier League, var ikke Sir Alex i tvil om at det også denne gang skal utkjempes en stor og viktig kamp.

– Derbykampene mot City har endret seg noe i de senere årene, sa han.

– Vi må rett og slett venne oss til å møte City i storkamper, for storkamp blir det også denne gangen. Også for City. De kommer hit for å prøve å få oss av sporet, og jeg har ingen problemer med å forstå tankegangen deres. – Men derfor blir dette en kamp det er viktig for oss å vinne. Vi spiller på hjemmebane og alle vet hvor stabile vi har vært på Old Trafford denne sesongen. Derfor forventer jeg at vi presterer også på mandag.

Må gratulere spillerne

Manageren fant også tiden inne til å skryte av mannskapet sitt, som altså har skaffet seg en tilsynelatende uinntakelig posisjon i toppen av Premier League-tabellen:

– Vi må bare gratulere spillerne med deres konsistente prestasjoner. De har satt ny rekord ved å vinne 25 av 30 kamper, og bør applauderes bare av den grunn. De har stått for en fantastisk bragd. Men fortsatt gjenstår det for oss å vinne mesterskapet. Nå gjenstår det åtte kamper og det er 24 poeng igjen å spille for.

– Staben min forventer mer enn noen andre

– Hittil har vi klart å møte utfordringene med innstillingen om å gå til hver eneste kamp med én ting for øyet – å vinne. Forhåpentligvis vil det føre til at tittelen havner hos oss til slutt. Deretter får vi heller komme tilbake og diskutere hvordan sesongen egentlig har vært. Hvar utenforstående måtte mene spiller ingen rolle. Det eneste som betyr noe er hva vi selv synes om det vi har oppnådd, sa Ferguson, og la til at hans største kritikere befinner seg innen egne rekker.

– Staben jeg har rundt meg her er mer kritiske enn noen andre og derfor prøver vi hele tiden å gjøre vårt beste. Etter min mening har dette uansett vært en veldig god sesong for oss.