Rooney i storform

VIDEO Mange United-spillere var i aksjon under gårsdagens landskamper, og den som imponerte mest var Wayne Rooney. Han scorte to av målene da England slo Slovakia 4-0. Jonny Evans og Carlos Tevez scorte også for sine respektive landslag.

England 4-0 Slovakia

Wayne Rooney, Michael Carrick og Ben Foster fikk alle spilletid i Englands overkjørsel hjemme på Wembley. Rooney scorte to mål på de siste 20 minuttene, det første etter en heading, mens det andre kom alene mot keeper på overtid. Ben Foster fikk sin andre landskamp i karrieren, da han kom inn i pausen for David James. Michael Carrick kom inn som innbytter 15 minutter før slutt, etter at Peter Crouch ble skadet. Rio Ferdinand skulle egentlig spilt, men måtte gi seg pga smerter i rygg og lysken. Det er tvilsomt om midtstopperen rekker onsdagens kamp mot Ukraina.

Se Rooneys egen reaksjon på kampen på ekstern a fra Sky Sports

Nord-Irland 3-2 Polen

Jonny Evans sendte Nord-Irland opp i en 2-1 ledelse like etter pause på en corner. Evans viste gode bevegelser, lurte bort markeringen sin og nærmest gled scoringen i mål. Med denne seieren tok Nord-Irland ledelsen i VM-kvalifiseringens gruppe 3, ett poeng foran Slovakia. Det skal dog sies at Slovakia har to kamper mindre spilt.

Argentina 4-0 Venezuela

I en overbevisende seier scorte Carlos Tevez målet som ga hjemmelaget 2-0. Etter et innlegg fra høyre skjøt Tevez på hel volley fra fem meter og satte ballen sikkert i mål. Han hadde også målgivende pasning til det første målet. Tevez ble byttet ut drøye 20 minutter før slutt, men det er ingen rapporter som tyder på at han har blitt skadet.

Litauen 0-1 Frankrike

Patrice Evra spilte hele kampen da Frankrike tok sin andre seier på fire kvalifiseringskamper borte mot Litauen. Franck Ribery ble matchvinner og sendte samtidig Frankrike opp på tredjeplass i gruppe sju, to poeng bak nettopp Litauen som har en kamp mer spilt.

Sør-Korea 2-1 Irak

Ji-Sung Park og Sør-Korea vant 2-1 i en vennskapskamp mot Irak. Koreanerne ser nok mer fremover til onsdagens kamp mot Nord-Korea, i en kamp som kan avgjøre hvem som leder kvalifiserings-gruppen.

Portugal 0-0 Sverige

Det ble nok et skuffende resultat for Portugal, og med fire poeng opp til andreplassen begynner det å spøke for håpet om å komme til VM. Cristiano Ronaldo var kaptein for Portugal og hadde en stor sjanse til å bli matchvinner fem minutter før slutt, men headet utenfor. Carlos Queiroz, tidligere United-assistent og nå landslagstrener for Portugal, er definitivt under stort press for tiden og må ha hjelp fra andre lag for å sikre seg plass i neste års VM. Nani var også med i troppen, men var ubenyttet reserve.

Irland 1-1 Bulgaria

John O´Shea hadde en målgivende pasning til Irlands mål, men det holdt ikke mot Bulgaria. Kevin Kilbane scorte selvmål og det kostet Irland to poeng. Dimitar Berbatov spilte ikke for Bulgaria.

Nederland 3-0 Skottland

I Norges VM-kvalifiseringsgruppe fikk Darren Fletcher og Skottland bank av Nederland. Arsenals Robin van Persie og Liverpools Dirk Kuyt var blant Nederlands målscorere. Trøsten for Fletcher er at Skottland kan ta tilbake andreplassen med seier mot Island førstkommende onsdag.

Kilder: manutd.com, fifa.com, tv2sporten.no