– Rooney fortsatt ute

Wayne Rooney kan ikke ventes tilbake før om et par uker. Nani derimot, er tilbake i trening.

– Det betyr at Rooney, i tillegg til å miste cupkampen mot West Ham, heller ikke blir klar til neste helgs hjemmemøte med Liverpool.

Slik innledet Sir Alex formiddagens pressekonferanse på Carrington. Og fortsatte:

– Jeg er litt overrasket over at han fortsatt er skadet, og det har i alle fall tatt lenger tid enn vi trodde. Tanken var at han skulle være tilbake i trening nå, men det er han ikke. Skaden er ikke alvorlig, men det ser likevel ut til at han kan bli ute i ytterligere to uker. Skaden fremkommer ikke på bildene, men han fikk seg et kakk bak kneet og kjenner det fortsatt.

– Alle andre er klare

Men Ferguson hadde ikke bare dårlig nytt å komme med:

Nani er ventet tilbake i trening i dag, og Phil Jones er klar for West Ham-kampen. Det tror jeg forresten gjelder samtlige spillere, kanskje med unntak av Darren Fletcher.

– Når det gjelder ham kommer det litt an på banens beskaffenhet. Vi har hatt noen tunge underlag i den senere tid, og jeg tror ikke det har passet ham særlig godt. Det har jeg også sagt til ham.

– Uansett ser det bra ut nå. Vi har utnyttet troppen på en veldig god måte i de siste ukene, så vi har mange alternativer.

Om West Ham:

– Vi har hatt noen veldig vanskelige oppgjør mot dem i løpet av de siste tre, fire årene. Foran cuptrekninger håper man først og fremst på hjemmekamp, og deretter en overkommelig motstander. Men denne blir veldig tøff. De er i god form og de har hjemmebane. Sam (Allardyce) har gjort en fantastisk jobb der nede, og da først og fremst ved å lede dem tilbake til Premier League. Det er ingen enkel jobb å få det til på første forsøk. Men de har gjort det veldig bra og de har oppnådd flere glimrende resultater.

Om spilleruttaket:

– Jeg tror ikke at vi vil foreta så mange endringer på laget, men sende utpå et sterkt mannskap, mer eller mindre. Forhåpentligvis kommer vi oss videre, sa manageren til slutt.