– Rooney er tilbake

Wayne Rooney er kvitt halsbetennelsen og starter søndagens storoppgjør mot Tottenham i London.

Antonio Valencia og Tom Cleverley er derimot fortsatt ute, mens Chris Smalling, som ble sendt til sykehus med hodeskade på onsdag, er usikker. Han må sjekkes nærmere på lørdag. Dette var hovedingrediensen på Sir Alex’ pressekonferanse.

– Ingen hjernerystelse

Sir Alex kunne berolige alle med at Smallings skade heldigvis ikke er så alvorlig som den umiddelbart kunne virke da han ble båret av Wembley-matten for to dager siden.

– Han har ikke pådratt seg hjernerystelse, kun et stygt kutt. Vi er imidlertid usikker på hvorvidt vi klarer å lappe ham sammen. Vi må trå litt varsomt her og se det hele an i morgen, lød hans beroligende budskap.

Om Tottenham:

– Harry Redknapp har hentet inn mange nye spillere og endret hele settingen i klubben. Kyle Walker er en strålende backtype som angriper med stor fart, og på motsatt side har de Gareth Bale. Og i mellomrommet, like bak spissene, har de en smart Rafael van der Vaart. Alle vet hvilken fantastisk spiller de har i Luka Modric, så dette er et lag med mye talent. De har da også hatt en glimrende sesong så langt.

– Bortemøter med Tottenham er alltid et av sesongens høydepunkter for vår del. Med all historikken rundt blir det alltid gode kamper mellom oss. Og denne blir viktig. Sesongen sett under ett, kan man alltids si at den nå bygger seg opp mot det som kan komme til å bli den avgjørende kampen mot City, men inntil da er dette utvilsomt den vanskeligste bortekampen for vårt vedkommende.

– Jeg håper bare at vi klarer å styre den, sa Ferguson videre.

– Flott arena

– Tottenham har et skikkelig fotballanlegg; jeg liker meg der, og det samme tror jeg spillerne gjør. Det er et gammeldags stadion, mye likt Villa Park. Gressmatten er god, den har alltid vært god, og det samme gjelder garanter kampatmosfæren. Alt dette er faktorer som kan løfte deg.

– Må vinne

Manageren var også klar på at søndagens kamp kan bli helt avgjørende for sjansen til å vinne Premier League denne sesongen:

– Ja, og jeg tror hele klubben skjønner hvor viktig denne kampen er for fortsettelsen. Jeg er heller ikke interessert i noe annet, og derfor trenger vi en seier på søndag.