Rooney-assist ikke nok

KARAKTERBOK: Les hvordan united.no vurderte Rooney og Welbeck mot Italia.

ENGLAND – ITALIA 1-2

VM-kamp gruppe D, i Manaus
0-1: Claudio Marchisio (35), 1-1 Daniel Sturridge (37), 1-2 Mario Balotelli (50)

United-spiller: Wayne Rooney, England

Innflytelse på kampen: Et herlig løp og et herlig innlegg til Daniel Sturridges 1-1-mål i 1. omgang, men slet ellers med å komme med i spillet. Det meste foregikk rundt ham.

terning3Kom litt mer med etter pause, fikk også en sjanse til å utlikne da han ble spilt opp i feltet, men avslutningen gikk utenfor. Jobbet også bra nok, men foruten ved 1-1-scoringen så manglet det lille ekstra. Skal også sies at han ikke er en venstre kantspiller, som var rollen han måtte løse i det meste av kampen.

 Samspill: En fantastisk kombinasjon av Sterling-pasning til Rooney som gikk på et herlig løp og la et nydelig innlegg til Sturridge ved 1-1, men ellers var det ikke altfor mange ballberøringer før pause. terning3De gangene Rooney fikk ballen var det som regel enten på egen halvdel eller med ryggen mot mål.

Fikk en mer sentral rolle og var mye mer med i spillet etter pause, strør også rundt seg med noen gode pasninger, men likevel ikke så god som England trengte ham.

karrooneyDefensive bidrag: Han lå som venstre kant i Englands 4-2-3-1-system, og forsøkte å dekke rom på venstrekanten før pause. Trioen Rooney, Steven Gerrard og Leighton Baines slet imidlertid med å stoppe italienske oppspill, og Italias farligheter i 1. omgang kom som oftest fordi de kom seg rundt på den siden. Selv om Rooney lå i posisjon så vant han så godt som aldri ballen tilbake. Ble løpende mye mellom også her.

terning2Fikk – eller tok – en mye mer sentral rolle etter pause, og overtok som midtspiss da Sturridge måtte gå ut etter en smell. Da jaget også England 2-2, og de defensive bidragene ble færre. Får en 2er fordi Italia kom for lett forbi på hans side i 1. omgang, og fordi han vant tilbake ballen for få ganger. Har vært atskillig bedre defensivt før.

Bevegelse:  Han forsøkte. Han dekket rom på venstrekanten og trakk inn i midten da England angrep på motsatt side – et tydelig trekk siden England nok ønsket å frispille Leighton Baines på venstrekanten. terning41. omgangen ble, foruten den målgivende pasningen, imidlertid preget av at han ble løpende imellom.

Han stoppet aldri å gå på løp, og virket ganske så lett i beina da han fikk sjansen et par ganger og skal ha for det. 

Får plusspoeng for:  Det fantastiske innlegget til 1-1-målet.

Får minus for: For lite involvert kampen sett under ett. Sterling, Welbeck og Sturridge var egentlig mer med enn ham, selv om Welbeck ble usynlig etter hvert.

Stjernefaktor: Strålende forarbeid til scoringen, men fikk ikke ta noen av frisparkene som England fikk på 18 meter.terning3 De gikk til Baines og Gerrard. Hadde et par ok skuddmuligheter på 1-2, men klarte ikke å utgjøre en forskjell.

Verdt å merke seg: Avsluttet jo sesongen skadet, og spilte sin første hele kamp siden 26. april.

terning3Helhetsinntrykk: En herlig målgivende, men for lite kvalitet og for lite avgjørende ellers.

United-spiller: Danny Welbeck, England

Innflytelse på kampen: Welbeck var den mest sentrale av alle Englands offensive spillere de første 25 minuttene. Han kombinerte godt med de rundt seg, vant tilbake ballen flere ganger og gjorde et herlig raid etter 24 minutter, bare for å se en italiensk forsvarer sleive innlegget over eget mål. Mer usynlig i en periode etter Italias 1-0, men viste seg frem igjen helt på tampen av 1. omgangen, før han igjen slet med å markere seg i starten av 2. omgang. terning3Ble dermed byttet ut med Evertons Ross Barkley etter 61 minutter.

25 gode minutter, altså, men totalt sett lite igjen for det.

terning4 Samspill:  Bra. Rett og slett. Best på laget faktisk før pause. Var riktignok ikke involvert i Englands mål, men kombinerte godt både med backen bak seg, Glen Johnson, spiss Sturridge og midtbanespilleren på sin side, Jordan Henderson. Ropte på straffe en gang etter pause, men mer usynlig da og ble altså byttet ut etter 61 minutter.

terning4Defensive bidrag:  Han har god fart og lange bein, og vant tilbake ballen i gunstige posisjoner flere ganger før pause. Italia spilte veldig smalt, og dermed endte Welbeck også ganske sentralt i det defensive, men mer enn godkjent også her.

terning3Bevegelse:  Var en av banens beste de første 25 minuttene, mye takket være at han alltid var tilgjengelig for Glen Johnson i oppspillsfasen og at han alltid klarte å skaffe seg rom på Italias halvdel. Ble litt mer usynlig etter hvert.

karwelbeckFår plusspoeng for:  Imponerende hvordan han vinner ballen gang etter gang.

Får minus for: At han ble mer og mer usynlig etter den gode åpningen.

terning2Stjernefaktor: Han blir liten i dette selskapet, men Welbeck viste at han fortjente å være utpå der. Ble imidlertid usynlig etter hvert, og da er stjernestatusen slik at han er lett å bytte ut.

Verdt å merke seg: Welbeck har kun fått spille to 90-minuttere på de siste 17 kampene for England og United, og har kun scoret to mål etter 1. januar.

terning3Helhetsinntrykk: God start. Så mer usynlig. Kritiseres sikkert av noen etter kampen, men det er andre som fortjener kritikken atskillig mer – for eksempel kaptein Steven Gerrard som gjorde en meget svak kamp.

Selve kampen:

Italia tok ledelsen etter 35 minutter da Italia tok en kort corner. Det ble spilt inn sentralt utenfor 16-meteren, Andrea Pirlo hoppet over ballen og Claudio Marchisio dunket den knallhardt i mål fra nesten 25 meter. England utliknet imidlertid like etter, da Raheem Sterling spilte fri Rooney på venstrekanten og hans perfekte innlegg ble satt kontant i mål av Daniel Sturridge.

england11
1-1-MÅLET: Slik feiret England 1-1-målet mot Italia.

Italia kunne imidlertid tatt ledelsen på ny like før pause. Først klarerte Phil Jagielka en Mario Balotelli-lobb på streken. Så endte et forsøk i stolpe og ut akkurat i det de to overtidsminuttene gikk ut.

1-1 var greit ved pause, men kanskje var Italias siste to sjanser en pekepinn på hva som skulle komme. Etter fem minutter av 2. omgang la Italia nemlig inn fra høyrekanten, Ballotelli hadde fått plass og headet ballen nådeløst forbi Joe Hart.

England presset på for 2-2. Wayne Rooney fikk sjansen i feltet, men skjøt like utenfor stolpen da keeper hadde vært sjanseløs Glen Johnson fyrte også av like utenfor, mens Leighton Baines forsøkte seg på et frispark fra 20 meter. De klarte imidlertid ikke å få inn utlikningen, og dermed endte det med et ufortjent tap for de engelske spillerne.

Andrea Pirlo kunne gjort 3-1 på overtid, men frisparket fra balleleganten smalt i tverrligger og ut.

Phil Jones og Chris Smalling, England:

Ble sittende på benken kampen gjennom.

Hva nå:

Costa Rica sjokkerte med å slå Uruguay i gruppas andre kamp lørdag. England møter Uruguay i neste kamp, og taperen er altså ute. Må nå egentlig slå Uruguay, og deretter bør Costa Rica slås i neste kamp. Står nå helt klart i fare for å rykte ut av VM allerede etter gruppespillet.