FESTEN ER OVER: Wayne Rooney og England drar hjem i skam.

Rooney-assist ikke nok

KARAKTERBOK: Les hvordan united.no vurderte Rooney og Welbeck mot Italia.

ENGLAND – ITALIA 1-2

VM-kamp gruppe D, i Manaus
0-1: Claudio Marchisio (35), 1-1 Daniel Sturridge (37), 1-2 Mario Balotelli (50)

United-spiller: Wayne Rooney, England

Innflytelse på kampen: Et herlig løp og et herlig innlegg til Daniel Sturridges 1-1-mål i 1. omgang, men slet ellers med å komme med i spillet. Det meste foregikk rundt ham.

terning3
terning3

Fikk en mer sentral rolle og var mye mer med i spillet etter pause, strør også rundt seg med noen gode pasninger, men likevel ikke så god som England trengte ham.

karrooney
terning2
terning4

Han stoppet aldri å gå på løp, og virket ganske så lett i beina da han fikk sjansen et par ganger og skal ha for det.

Får plusspoeng for:  Det fantastiske innlegget til 1-1-målet.

Får minus for: For lite involvert kampen sett under ett. Sterling, Welbeck og Sturridge var egentlig mer med enn ham, selv om Welbeck ble usynlig etter hvert.

terning3

Verdt å merke seg: Avsluttet jo sesongen skadet, og spilte sin første hele kamp siden 26. april.

terning3

United-spiller: Danny Welbeck, England

terning3

25 gode minutter, altså, men totalt sett lite igjen for det.

terning4
terning4
terning3
karwelbeck

Får minus for: At han ble mer og mer usynlig etter den gode åpningen.

terning2

Verdt å merke seg: Welbeck har kun fått spille to 90-minuttere på de siste 17 kampene for England og United, og har kun scoret to mål etter 1. januar.

terning3

Selve kampen:

Italia tok ledelsen etter 35 minutter da Italia tok en kort corner. Det ble spilt inn sentralt utenfor 16-meteren, Andrea Pirlo hoppet over ballen og Claudio Marchisio dunket den knallhardt i mål fra nesten 25 meter. England utliknet imidlertid like etter, da Raheem Sterling spilte fri Rooney på venstrekanten og hans perfekte innlegg ble satt kontant i mål av Daniel Sturridge.

england11
1-1-MÅLET: Slik feiret England 1-1-målet mot Italia.

Italia kunne imidlertid tatt ledelsen på ny like før pause. Først klarerte Phil Jagielka en Mario Balotelli-lobb på streken. Så endte et forsøk i stolpe og ut akkurat i det de to overtidsminuttene gikk ut.

1-1 var greit ved pause, men kanskje var Italias siste to sjanser en pekepinn på hva som skulle komme. Etter fem minutter av 2. omgang la Italia nemlig inn fra høyrekanten, Ballotelli hadde fått plass og headet ballen nådeløst forbi Joe Hart.

England presset på for 2-2. Wayne Rooney fikk sjansen i feltet, men skjøt like utenfor stolpen da keeper hadde vært sjanseløs Glen Johnson fyrte også av like utenfor, mens Leighton Baines forsøkte seg på et frispark fra 20 meter. De klarte imidlertid ikke å få inn utlikningen, og dermed endte det med et ufortjent tap for de engelske spillerne.

Andrea Pirlo kunne gjort 3-1 på overtid, men frisparket fra balleleganten smalt i tverrligger og ut.