– Rooney har vært viktig

Marcus Rashford om å bli Englands nummer 9.

På onsdag møter kommer Tyskland på besøk til ærverdige Wembley Stadion.

Tottenhams Harry Kane er ute med skade, og det er stor sannsynlighet for at vi får se en av våre egne på banen.

Marcus Rashford.

Og nå har stortalentet skrevet om veien han har gått for å komme dit han er i dag, for The Players Tribune.

Rashford kan blant annet fortelle om oppveksten i Manchester, gleden når man får en ny fotballdrakt som ung og den surrealistiske følelsen da Louis van Gaal trakk han til siden for å gi beskjeden som endret alt:

«Du skal til Frankrike med England. Dra ned og nyt det.»

Som han selv skriver, så var Rashford for ung til å få med seg de store stjernene på England på 90-tallet. For han handlet alt om én spiller.

Idolet til Rashford: Wayne Rooney.

– Alt handlet om Wayne Rooney for meg. Mine første minnene jeg har av Englands landslag er med Rooney og Owen på topp. (…) Da jeg ble åtte år fikk jeg England-drakten med Rooney bak. I likhet med alle barn som spiller med et kjent navn på ryggen, prøvde jeg å etterligne han etter beste evne. Jeg ville bli en spiss, og jeg ville spille for England.

I mai debuterte Rashford for England, i en treningskamp mot Østerrike. Det skulle ikke gå mange minuttene før Rashford viste hvorfor han var tatt ut i EM-troppen.

– Jeg tenkte på hvordan det ville være, i mange dager og netter før den kampen. Du tenker på alt fra banen, kampen til garderoben. (…) Tre minutter ut i kampen fikk jeg mitt første England-mål. Hvordan skal jeg beskrive det? Det går ikke…

Som om ikke det var nok, så skjedde det noe annet minneverdig i den kampen for Rashford. Han fikk spille sammen med idolet han vokste opp med.

– Det var massivt. Jeg er til og med på banen når han scorer vårt andre mål. Ikke hjemme foran fjernsynet. Jeg er rett ved siden av han. Det var spesielt.

Videre forteller Rashford om hvor stor Wayne Rooney faktisk er i garderoben, og hva han hadde å si til lagkameratene etter EM-fadesen i sommer.

Mourinho med lovord

– Rashford er en helt annen spiller enn Zlatan. Som lag må vi tilpasse oss hans kvaliteter. Han sliter litt med å finne nettmaskene nå, men bevegelsene hans er verdensklasse. Dynamikken hans er noe av det bedre jeg har sett. Han er intelligent og skarp. Førstetouchen er også veldig bra, og jeg synes han spilte veldig bra (mot Middlesbrough), sa Mourinho til klubbens offisielle hjemmeside.

PS! Hvem husker dette målet, for nøyaktig ett år siden i dag?

Kan Marcus Rashford være fremtiden til England?