KARAKTERBOK: Wayne Rooney ble matchvinner for England, men glitret på ingen måte i Tallinn.

United-spiller: Wayne Rooney, England

terning5

terning4
terning4

Bevegelse: Svært godt løp på gjennombruddspasningen til Wilshere, og dominerer både kant, på topp og når han ligger dypt i 10’er rollen. Løper utrettelig hele kampen og jobber også ganske godt defensivt når han må.

terning5

Får plusspoeng for: Plukket et mål opp av hatten da England trengte det som mest.

Får minus for: Manglet noe entusiasme, energi og besluttsomhet. Virket uinspirert.

terning5

Verdt å merke seg: 28-åringens 99. landskamp for England.

terning4

Selve kampen:

England skulle følge opp 5-0 seier mot San Marino i Tallinn, men klarte aldri å finne tilbake til det de skapte på Wembley tidligere i uken. Med et ballinnehav på rundt 70 prosent tok engelskmennene tidlig tak i kampen uten å skape all verden mot et Estland-lag som forsvarte seg med nebb og klør – noe de gjorde godt, selv om Rooney burde gitt England ledelsen i første omgang.

Kampen fikk en interessant twist når Estland ble redusert til ti mann rett etter pause da kaptein Klavan fikk sitt andre gule kort. England stanget lenge, men ble reddet av Rooney som skrur inn et frispark etter 74 minutter. Estland-keeperen var på ballen, men klarte ikke å avverge at den snek seg inn i nettet.

Hva nå:

Rooney returnerer skadefri til Manchester ett mål nærmere scoringsrekorden hvor han fortsatt har to kamper igjen av suspensjonen i Premier League. England topper fortsatt gruppe E med full pott og møter Slovenia på Wembley til neste kamp 15. november.