Rooney er tilbake

Men Di María rekker ikke mandagens kamp. En smågretten Van Gaal møtte pressen.

Fredag ettermiddag var det duket for den ukentlige pressekonferansen med Louis van Gaal. Tre dager senere møtes Southampton og United på St. Mary’s. Manageren kom med siste nytt fra den røde leiren inn mot kampen.

Pressekonferansen ble sendt på MUTV som man kan se gjennom TV 2 Sumo.

Via sin offisielle Twitter-konto bekreftet klubben at Wayne Rooney er tilbake, mens Ángel Di María må følge mandagens kamp fra sidelinjen. Van Gaal benyttet samtidig anledningen til å bekrefte at han «ikke er noen doktor,» men forventet at argentineren er tilbake meget snart.

Dette ble sagt:

Om skadesituasjonen i forsvar, og ellers:
Jonny Evans, som har fått kamptrening med både reservelaget og U21, er klar, mens Phil Jones er tilbake i full trening men mangler kampform. Det bekrefter klubben på Twitter. Ellers er Jesse Lingard tilbake fra skade tidligere enn forventet.

EVANS: Back on track.

Om 100-150 millioner tilgjengelige pund i vintervinduet:
– Jeg syns det er motbydelig å snakke om tall. Jeg tror ikke Ed Woodward, eller jeg har sagt noe om det. Det tyder på mangel på respekt for spillerne, og jeg liker det ikke. Jeg må jobbe med det spillerutvalget jeg har. Jeg tror på spillerne, og det er svaret mitt.

Om forholdet med Ronald Koeman:
– Jeg trenger ikke å beskrive forholdet mitt med motstanderens trener. Det er privat. Jeg tror ikke det er viktig. Vi spiller mot Southampton, og jeg mener vi må snakke om Southampton, og ikke treneren.

Om at man kan stige til tredjeplass, og deretter møter Liverpool:
– Southampton spiller bedre for øyeblikket, og har flere poeng enn Liverpool. Vi skal spille mot Southampton nå. Hva mer kan jeg si? Jeg fokuserer alltid på første kamp, og det er Southampton.

Om å møte Southampton, som mistet så mange spillere i sommer:

– Jeg har lest mye om det i media. Men vet du hvor mange spillere vi mistet? Det sier dere aldri, aldri har jeg lest om det i media. Vi har mistet flere spiller. Sorry. Men Ronald Koeman er en veldig dyktig trener, og jeg vet at han kan gjøre det.

Om det er en bedre prestasjon å ligge over United når de har brukt mindre penger:

– Nei. Klubber ber om mer penger, og da må vi betale, fordi vi er Manchester United. Tror du det gjelder for Southampton? Nei, fordi det er Southampton. Det er alltid et størrelsesforhold.

ROONEY: Tilbake etter å ha gått glipp av midtukekampen mot Stoke.

Om hvordan det står til med Wayne Rooney:
– Det er det beste spørsmålet så langt i denne pressekonferansen. Veldig bra. Han er klar og skal spille.

Så han spiller i morgen?
– I morgen? Nei. Du må være presis, rettet Van Gaal til begeistring fra publikum.

Om overraskelsen Southampton:

– Alle land har en overraskelse innledgningsvis. PEC Zwolle, har dere hørt om dem? De ledet den nederlandske ligaen så langt som til åttende runde. Det er alltid sånne overraskelser. Som jeg alltid sier: det som har noe å si er hvordan tabellen ser ut i mai.

Om han tror Southampton kan holde seg så høyt på tabellen:
– Jeg syns de har et veldig bra lag, med flere spillere jeg kjenner til. Spillere vi også fikk tilbud om. De har muligheten til å komme topp fire. Men det er også fordi jeg tror på hvordan klubben styres, Ronald Koeman, og hans bror. Og når samholdet er bra kan han klare det.

Og det var det fra den åpne delen av pressekonferansen.