Rooney slår tilbake mot kritikerne

Han føler seg i god form og er klar for å gjøre jobben for England i Brasil.

Den 28 år gamle United-spissen er derfor ikke enig når en mann som tidligere lagkamerat Paul Scholes forleden antydet at han muligens er «over toppen» som fotballspiller. Ei heller følger Rooney logikken når landslagets tidligere toppscorer Gary Lineker mener at hans posisjon som engelsk landslagsspiller er svekket.

Mannen som debuterte for England allerede som 17-åring i 2003, er vant til kritikk og til å være i medienes søkelys. Men nå, etter Manchester Uniteds svake sesong, er han kanskje enda mer utsatt for kritiske blikk og kommentarer enn tidligere. Det synes imidlertid ikke å affisere «Wazza» det minste:

– For å være helt ærlig er jeg egentlig ikke interessert i hva andre enn Roy Hodgson, trenerapparatet og de jeg har rundt meg, sier. Andre får ha sine meninger, men jeg er ikke enig med dem, sier han ifølge flere medier – deriblant Teamtalk, og trekker Paul Scholes frem som eksempel:

– Scholes har vært min lagkamerat, men han har vært lenge borte fra førstelaget. Jeg ser at mange av dere (pressefolk) skriver at han har trent meg og vært i omgivelsene rundt laget, men det har han ikke.

– Forresten så ønsker jeg ikke å prate om dette. Jeg er ikke interessert. Han har sin oppfatning, så la det være med det.

Southampton v Manchester United - Premier League
Paul Scholes – ikke helt overbevist.

Men det er altså ikke bare Scholes som har uttalt seg småkritisk om Rooneys posisjon på landslaget. Gary Lineker har også stilt spørsmål, først og fremst som følge av at andre enn United-spissen i den senere tid har stått frem og markert seg.

Lineker har blant annet pekt på Daniel Sturridge, en mann som scoret 24 mål for Liverpool sist sesong og forrige fredag satte inn 3-0-målet mot Peru på Wembley.

Det parerer Rooney slik:

– Jeg er ikke 100 prosent sikker, men jeg tror at en av oss har scoret i hver eneste kamp vi har spilt sammen (de har scoret i fem av de siste syv).

– Daniel er en fantastisk fotballspiller som kan score mål fra alle vinkler. Vi har trent mye sammen, og forhåpentligvis tar vi den gode formen med oss inn i turneringen, sier Rooney og krysser fingrene for at han endelig skal lykkes i et stort mesterskap.

England v Ecuador - International Friendly

– Kjenner ingenting til lyskeskaden

Han var skadeplaget både i Sør-Afrika-VM i 2010 og i EM-sluttspillet for to år siden, og det så igjen stygt ut da han pådro seg en strekk på tampen av sesongen hjemme i England. Nå føler han seg imidlertid klar til å lede det engelske angrepet i Brasil.

– Jeg har sagt tidligere at jeg har trent hardt og ikke har kjent noe til lyskeskaden jeg pådro meg på slutten av sesongen. Jeg har hele veien visst at jeg har behov for spilletid, slik jeg fått det i de siste kampene mot Peru og Ecuador. Og jeg har følt meg veldig bra, ikke minst i varmen.

– Så nå er jeg klar for å komme igang. Jeg vet at manageren har noen tøffe beslutninger som må tas, men jeg er klar. Og så håper på mer spilletid på lørdag (mot Honduras), legger han til.

– Jeg spiller hvor som helst

Rooney mener for øvrig at hans anvendelighet vil komme godt med under det forestående VM-sluttspillet. Den gjør at han ikke nødvendigvis MÅ spille i en bestemt posisjon:

– Jeg kan jo spille på flere forskjellige plasser; det har jeg bevist i mange år. Så alt er opp til manageren. Det handler ikke om meg, men om laget. Om manageren vil ha meg til å spille på topp, bak spissen, til venstre, til høyre, så påtar jeg meg jobben med glede.