Rooney mener Rashford må starte mot Tyskland

Ikke overraskende er det voldsomt trykk inn mot tirsdagens åttedelsfinale mellom England og Tyskland.

Hvordan setter Gareth Southgate opp laget i duellen mot mesterskapsgrossisten Joachim Löw? Takler de presset på Wembley? Og hvem vinner straffesparkkonkurransen alle håper på?

Det er noen av spørsmålene som stilles i engelske medier før avspark.

– Ideell for jobben

Mens det er ventet at både Harry Maguire og Luke Shaw starter kampen mot Tyskland, har Marcus Rashford fortsatt ikke startet for England i mesterskapet.

Wayne Rooney mener oppgjøret mot Tyskland er den perfekte anledning til å slippe løs den raske United-angriperen.

Rooney skriver i sin Times-spalte at han til tross for at han har mast om at Jack Grealish må få sjansen, mener at Southgate må stille et kontringssterkt lag mot Löws trebackslinje.

– Rashford er ideell for jobben. Med raske spillere vil England komme seg høyt i banen og håndtere Tysklands press, skriver Rooney, som også vil se Raheem Sterling og Harry Kane i angrepet.

– England har en sjanse, men det blir vanskelig.

England Training Session and Press Conference - UEFA Euro 2020: Group D
MØTER TYSKLAND: Harry Kane og Marcus Rashford.

Mourinhos trebacksforslag

José Mourinho var på sin side tidlig ute og meldte at England burde kopiere Tysklands trebackslinje og står naturligvis ved det.

– Portugal spilte med en forsvarsfirer mot Tyskland, og Robin Gosens og Joshua Kimmich herjet med dem, skriver Mourinho i Times.

– Starter England med en firer, må begge vingene jobbe vanvittig hardt defensivt. Da vil de ikke kunne bidra i like stor grad framover.

Mourinho skriver at han er mer trist enn skuffet over Portugal-exiten, og at han som Roma-trener nå holder et øye med Italia.

– Italia mot England i finalen er det perfekte scenario for meg. Jeg er en England-fan nå, uttaler den tidligere United-manageren.

Vinneren av England-Tyskland møter Sverige eller Ukraina i semifinalen.