– Rooney lot meg ta straffen

REAKSJONER: Pogba roser Rooney etter at kapteinen ga bort den første straffen.

Manchester United slo Fenerbahce 4-1 på Old Trafford torsdag kveld, etter scoringer av Paul Pogba (2), Anthony Martial og Jesse Lingard. Robin van Persie sørget for et trøstemål for gjestene på slutten av kampen, men United hadde full kontroll.

Med seieren er de rødkledde á poeng med Feyenoord med seks poeng, men bak på innbyrdes oppgjør etter at gruppe A er halvspilt.

Jose Mourinho byttet hele syv spillere fra mandagens oppgjør mot Liverpool, men erstatterne viste seg tilliten verdig. Portugiseren fikk virkelig rullert på troppen, og kan ikke skylde på mange slitne bein når United gjester Stamford Bridge på søndag.

Paul Pogba

RAGSUBDUGBDSTPogba innrømte etter kampen at han spurte Rooney om lov til å ta den første straffen.

– Det er Wazza eller meg som tar straffer, men jeg fortalte han at jeg ville ta den, og han lot meg skyte. Jeg er veldig glad for å score, og det er stort av Rooney å la meg ta den. Han viser stor respekt, og jeg er veldig glad for det.

Ellers var franskmannen strålende fornøyd med resultatet, og påpekte at det var viktig at de som kom inn beviste seg sjansen verdig i et tøft kampprogram.

– Det var en god forestilling av laget. Vi spilte veldig bra og scoret mange mål, og vi nøt kampen i dag. Nå må vi gjøre oss klar for de store kampene som venter oss neste uke.

– Vi spilte med erfarne spillere i kveld, som gjorde det bra. Noen av de har ikke vært så ofte på banen, som Darmian og Michael (Carrick), så det var nesten som vi spilte med et vanlig lag. Det er bra de spilte godt, og det er det vi trenger, fordi det er mange kamper som kommer. Når man bytter en spiller må den neste være klar, og det så vi de var i dag. Alle var klare til å prestere.

– Vi fikk et godt resultat, men vi trengte det. Vi har Europa League, ligacup og Premier League- kamper like rundt hjørnet, så det er viktig at vi ikke ser noe forskjell selv om vi bytter en spiller, sier franskmannen.

Jose Mourinho

josem21– Jeg er fornøyd. Det var en veldig viktig seier for oss. Vi visste etter tapet i den første kampen at det er viktig å ta ni poeng hjemme, og noen poeng i bortekampene, sier Mourinho.

– Jeg synes vi gjør mye bra. De kommer med en bra defensiv plan, og de klarer å stoppe oss i starten av kampen. Men de to straffene, som begge var klare, åpnet døra for mer kvalitet. Jeg synes vi spilte godt i perioder, sier han.

Portugiseren var misfornøyd med forsvarsspillet ved reduseringen til Robin van Persie.

– Etter den fjerde scoringen stopper vi litt opp, noe som er naturlig. Jeg er aldri fornøyd med å slippe inn mål, og spesielt når vi mangler en del konsentrasjon. Det var mange endringer, og det er greit nok. Det viktigste er at vi har seks poeng og to seire hjemme.

Mourinho ble også spurt om det var planlagt at Pogba og Martial tok hver sin straffe.

– Den første straffetakeren var Paul, vi gjorde den beslutningen, som han tok. Og etter det ville han sikkert ikke ta en ny straffe noen minutter senere, så kanskje han ikke ville ta sjansen igjen. Og i tillegg er Martial en veldig god straffetaker, så de tok den beslutningen. Det er ikke noe problem for meg. Jeg indikerer alltid hvem som har ansvaret for straffene, men spillerne har frihet til å ta avgjørelsene ute på banen, sier han.

Da manageren ble spurt om Pogba er på vei til å finne formen, var portugiseren i det spøkefulle hjørnet.

– For to dager siden var han den verste spilleren i Premier League, og 48 timer senere er han fenomenal. Han trenger tid. Jeg har vært i Italia, og kjenner italiensk fotball. Etter flere år der, forventer jeg ikke at man bare skal klikke fingrene sammen og alt skal fungere, det tar tid. Selv de aller beste spillerne trenger litt tid, men jeg er veldig fornøyd med forestillingen hans i dag, fordi han ga oss hva vi trengte.

– Michael (Carrick) ga oss balansen, han (Pogba) ga oss dynamikken. De fire spillerne som spilte foran dem var også gode, så jeg er fornøyd med laget, sier Jose Mourinho.

Timothy Fosu-Mensah

fosu418-åringen signerte ny langtidskontrakt med United onsdag, og fikk et innhopp i torsdagens oppgjør.

– Jeg er veldig glad om dagen. Klubben viser tillit til meg, og jeg vil bare betale dem tilbake med gode prestasjoner på banen. 

På torsdag fikk han muligheten til å spille på midtbanen, for første gang på førstelaget.

– Jeg har ikke spilt på midtbanen på lenge, men jeg spilte mye i den rollen på U-18 og U-21. Det var litt vanskelig og annerledes, men med en gang jeg kom i gang skikkelig føltes det bra, sier unggutten.