Rooney best i september

Wayne Rooney har blitt kåret til månedens beste United-spiller av fansen.

Det var kanskje ingen stor overraskelse, men klubben bekrefter uansett i dag at fansen har kåret Wayne Rooney til Uniteds beste spiller i september. Kåringen ble utført på ManUtd.com, Twitter og klubbens seks nettsteder på utenlandske språk.

Scouseren skal ha vært supporternes soleklare valg, noe som kanskje ikke er så overraskende etter en måned som endte med fem mål for spilleren som ble linket bort hele sommeren.

– Det er fint å vinne enhver kåring, og siden jeg i denne ble stemt frem av fansen er det noe spesielt, og noe jeg er veldig fornøyd med. Jeg var bare glad for å spille igjen sist måned. Bare å være tilbake på banen og å spille har vært herlig, og det har vært fint å score noen mål også, sa 27-åringen til ManUtd.com.

Rooneys septembermåned startet riktignok på samme måte som oktober startet for Rooney – at han mistet en kamp på grunn av en skade han pådro seg under trening. Men så gikk det mye bedre for Rooney. Hans første mål for sesongen kom på frispark mot Crystal Palace, før han fulgte opp med to mål og en målgivende pasning mot Leverkusen. Mot Manchester City scoret hans United trøstemål med et vakkert frispark, mot Liverpool hadde han målgivende til kampens eneste mål, før han på nytt scoret på frispark mot West Bromwich. Angriperen var klar på hvilket mål som var hans favoritt.

Inni sak: Manchester United v Crystal Palace - Premier League
Frisparkeksperten Wayne Rooney.

– Jeg vil si målet mitt mot Crystal Palace. Det var det første målet mitt for sesongen, og det er alltid viktig å få det første målet siden det gir deg troen til å score flere.

Vinneren av månedens spiller-prisen får – i tillegg til et lite trofé – en pengesum som skal doneres til et veldedig forhold som spilleren selv kan velge. Rooney har valgt å donere pengene til Young Enterprise-stiftelsen i Trafford.

– Det er en veldedig organisasjon som lærer skoleunger viktige ferdigheter inn mot starten av deres arbeidsliv.