Ronaldo tekstet Rio Ferdinand: – Visste jeg kom til å score

På direkten fortalte Rio Ferdinand at han fikk melding fra United-garderoben.

«Jeg spilte ikke bra, men jeg visste jeg kom til å score» sto det i tekstmeldingen fra Cristiano Ronaldo kunne Ferdinand fortelle på BT Sport.

36-åringen sendte Old Trafford himmels med sin 2-1-scoring mot Villarreal, et mål som hindret Champions League-krise for Ole Gunnar Solskjær.

Målet ble registrert 4 minutter og 13 sekunder på overtid. Det seneste vinnermålet United har scoret i Champions League, ifølge The Times. Rekorden tilhørte Solskjær selv, fra finalen på Camp Nou i 1999.

På BT Sport sa Ferdinand at Ronaldo sprer trygghet med sin selvsikkerhet.

– Det er den troen han har på seg selv, og det inspirerer de andre spillerne, sa portugiserens tidligere lagkamerat.

– United spilte ikke bra, og det var ikke på det nivået Ole ønsker at det skal være. Men når de trenger et mål, står Cristiano Ronaldo fram.

– Skapt for de store øyeblikkene

I pausen erklærte Morten Langli i TV 2-studio at det var sportslig krise i Manchester United etter at Arnaut Danjuma hadde herjet med Diogo Dalot og resten av forsvaret de første 45 minuttene.

Før overtiden hadde Ronaldo bare løsnet to skudd mot Gerónimo Rulli. Scoringen fra skrå vinkel hadde en xG-verdi på 0.09, noe som tilsvarer en sannsynlighet for scoring på bare ni prosent.

Scoringen var Ronaldos tolvte på overtid i Champions League.

– Han ønsker å være den som får den avgjørende sjansen. Statistikken hans sier alt. Han er skapt for de store øyeblikkene, sa Ferdinand.

– Når du har en spiller som Ronaldo gir det de andre spillerne i garderoben en gnist. Det gir dem grunn til å tro, fordi de vet at han vil score dersom han får sjansen.

– Det gir deg anledning til å ikke la deg stresse. Det var det viktigste i laget vårt. Vi fikk ikke panikk selv om tiden gikk og presset økte. Vi beholdt roen fordi vi visste vi ville få sjanser.

Manchester United v Villarreal CF: Group F - UEFA Champions League
ØYEBLIKKET: Cristiano Ronaldo scorer 2-1-målet som gir United tre poeng mot Villarreal.

Akkurat i denne saken er nok Solskjær enig med Ferdinand.

– Jeg har selv sett hvordan han har forberedt seg til kampen i dag, hvor fokusert han er, og det er et tegn på en ekte avslutter at han er så rolig når sjansen dukker opp, sa United-manageren på sin pressekonferanse.

Ronaldo satte ny Champions League-rekord med sin 178. kamp mot Villarreal og er også turneringens toppscorer med 136 mål.

ALT OM KAMPEN:

Har du også lest dette?