beat

Ronaldo med en VILL snuoperasjon – og nå kan han reise tidlig til Manchester

Noen har lurt på om Cristiano Ronaldo fortsatt har det. Etter onsdagens VM-kvalifiseringskamp mot Irland er svaret unisont ja.

Nei, han var ikke fantastisk for et Portugal som slet voldsomt onsdag. Stjernene underpresterte og også lå under 0-1 da ett minutt av ordinær tid gjenstod.

Da tok Ronaldo ansvar.

To mål på seks minutter

Først headet han inn 1-1 etter et innlegg fra høyre. Det målet gjorde ham til målkongen av internasjonal fotball alene, etter 110 landslagsmål i karrieren.

Seks minutter etter, fem minutter på overtid, kom 2-1, også med en heading fra høyre, hans landslagsmål nummer 111 – og han hadde dermed på egen hånd snudd tap til seier for Portugal.

Portugal så helt fortapte ut, men Ronaldo har tydeligvis fortsatt den egenskapen som har gjort ham til verdens beste fotballspiller.

Så skal det sies at han tidlig i kampen misbrukte et straffespark som Bruno Fernandes hadde skaffet, men det var det ingen som snakket om etterpå etter den avslutningen.

Må stå over neste kvalifiseringskamp

Ronaldo pådro seg også et gult kort i feiringen, noe som betyr at han går glipp av VM-kvalifiseringskampen neste tirsdag. Dermed kan han egentlig reise til Manchester tidligere enn han ellers kunne gjort, hvis det skulle være aktuelt.

Portugal har også bare en privatlandskamp i helga, slik at han muligens også kan få fri til å tenke på United allerede nå.

– Jeg er så, så glad. Ikke bare fordi jeg slo rekorden, men for at vi klarte å få to så spesielle øyeblikk på slutten av kampen. Vi trodde på dette helt til slutten, sa Ronaldo etterpå.

– Jeg bommet på straffen, ja, men sånn er det. Av og til scorer man. Av og til ikke, men jeg er så glad for at vi aldri ga oss.

Bruno Fernandes hadde ingen stor dag for Portugal, og ble byttet ut etter 62 minutter, uten at så mange United-supportere nok er bekymret over det.

Fransk uavgjort

I Frankrike startet både Raphaël Varane og Paul Pogba for Frankrike hjemme mot Bosnia, mens Anthony Martial kom innpå med cirka et kvarter igjen å spille. Frankrike måtte imidlertid nøye seg med 1-1 etter å ha spilt mesteparten av 2. omgang med én mann mindre grunnet en Jules Kounde-utvisning.

Dylan Levitt gjorde en god figur for Wales da de spilte 0-0 i en treningskamp borte mot Finland.

18.00: Finland – Wales 0-0 (SLUTT)
* Levitt spilte 90 minutter, og kom godt ut av det for et reservepreget Wales. Wales misbrukte straffe etter 25 min.

20.45: Portugal – Irland 2-1 SLUTT
45: 0-1 Egan
89: 1-1 Cristiano Ronaldo
90+5: 2-1 Cristiano Ronaldo
Portugal: Rui Patrício; João Cancelo, Pepe, Rúben Dias, Guerreiro; Palhinha, Bernardo Silva, Bruno Fernandes; Rafa, Diogo Jota, Cristiano Ronaldo.

Slik er kampen LIVE (viktigste hendelser):
1.
Kampen er i gang
7. Et par Portugal-cornere uten resultat, men ingenting annet å rapportere så langt.
10. Fernandes snapper ballen i feltet, blir felt. Portugal får straffe. Ronaldo skal ta den. En spiller sparker bort ballen da Ronaldo legger den klar. Ronaldo blir gretten. Det blir håndgemeng. Dommeren skal så se på VAR om det faktisk skal være straffe, selv om Bruno ble felt. Forsvarsspilleren traff Bruno OG ball. Dommeren sier derfor straffe, Ronaldo tusler frem…
15. Irlands keeper redder straffen!
26: Irland har hatt et par halvsjanser de siste minuttene.
28: Gigantsjanse for Jota. Innlegg fra høyre på hodet til Jota, men headingen fra kort hold smeller i stolpen og ut.
35: Bruno får en skuddsjanse fra 18 meter, men skyter noen meter over.
44: Stor sjanse for Irland. Connolly blir spilt fri på venstrekanten inn i feltet, men keeper får blokkert avslutningen.
45: 0-1: Corner, stuss på første og 1-0 til Irland. Egan kommer i fart og en stillestående Ronaldo kommer aldri opp for å vinne duellen. Det er ikke en Ronaldo-feil, det var mest veldig bra av Irland, men Ronaldo var altså involvert.
45+1: Sjanse for Portugal. Jota med avslutning, skuddet går via keeper, ruller i stolpen og keeper plukker den.
21.53: 2. omgang er i gang
53:
Portugal er direkte svake. Irlands Connolly med første mulighet etter pause, men forsøker å filme seg til straffe.
55: Bruno forsøker å plassere ballen i bortre hjørne fra langt hold, men like utenfor.
59: Stor sjanse til Irland, men Connolly skyter utenfor fra seks meter.
62: Bruno Fernandes byttet ut mot Joao Mario. Skaffet straffesparket, men fått til veldig lite ellers.
75: Gigantsjanse for Bernardo Silva, men skyter over fra fem meters hold med hele målet å treffe foran seg.
82: Andre Silva med et håpefullt brasseforsøk. Langt over.
87: Stor sjanse for Joao Mario, men skuddet fra god posisjon blokkert.
88. Ronaldo-frispark fra 18 meter, i keeperhjørnet og keeper bokser ut.
89: 1-1. Ronaldo headet inn 1-1 fra 7 meter, etter et innlegg fra høyre.
90+5: Ny heading, ny scoring, helt perfekt. Portugal snur det takket være Ronaldo, som får gult kort i feiringen. Dermed må han stå over tirsdagens landskamp – og kan reise tidlig til Manchester.

20.45: Frankrike – Bosnia 1-1 SLUTT

0-1 Dzeko (36) (Utnytter stygg fransk pasningsfeil)
1-1 Griezmann (39)
* 51.min: Kounde utvist for Frankrike
* 76. min: Martial inn for Benzema.
Frankrike: Lloris – Kounde, Varane, Kimpembe, Digne – Veretout, Pogba, Lemar – Griezmann, Benzema, Mbappe

United.no oppdaterer selvsagt med utviklingen i kampene.